Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kaikki Nokia Worldista videoiden kera - esillä muun muassa N900-mobiilitietokone ja N97-päivitys

2
Markus Lehtiniitty

Kaikki Nokia Worldista videoiden kera - esillä muun muassa N900-mobiilitietokone ja N97-päivitys
Nokia järjesti vuoden suurimman tapahtumansa, Nokia World 09:n, tämän viikon keskiviikkona ja torstaina. Tapahtumassa tehtiin monia julkistuksia uusista laitteista ja palveluista sekä kerrottiin myös lisätietoja jo tapahtumaa edeltäneellä ennakkojulkistetuista tuotteista. Tässä on kattava katsaus koko Nokia Worldin antiin sekä muutamia videoita, joilla uutuuuksia esitellään.

Nokia aloitti Nokia World -julkistukset jo perjantaina 21. elokuuta, vaikka itse tapahtuma pidettiinkin vasta 2.-3. syyskuuta. Lisäksi tapahtumaa edeltäneellä viikolla kerrottiin neljästä uudesta tuotteesta.
Nokia julkisti 5800 Navigation Editionin - mukana ilmainen navigointi eliniäksi
Nokia julkisti Booklet 3G -miniläppärin
Nokia julkisti uuden 5230-kosketusnäyttöpuhelimen
Nokia Money mahdollistaa kännykällä maksamisen
Nokia julkisti N900-Maemo-puhelimen

Tapahtumaa edeltävänä iltana loimme ennakkokatsauksen, mitä siltä pitäisi odottaa. Odotukset lisätiedoista aiemmin julkistettujen tuotteiden, N97 minin sekä 5800 XpressMusicin seuraajan ja Alvin-kehitysnimellisen mallin osalta muuttuivat todeksi. Kaksi viimeistä osoittautuvat yhdeksi ja samaksi puhelimeksi. Palvelujulkistusten osalta Nokia World 09 osoittautui jonkinmoiseksi pettymykseksi - esimerkiksi odotuksissa ollutta videokauppaa nähty.

Nokia World 09 käyntiin huomenna - tässä ennakko-odotukset

Ensimmäisenä tapahtumapäivänä 2. syyskuuta kerroimme Nokia World 09:ään liittyvistä julkistuksista yhteensä kahdeksassa erillisessä jutussa.

Nokia julkisti N97 minin - pienempi ja edullisempi painos N97:stä
Nokia julkisti X3- ja X6-musiikkipuhelimet
Nokia ja Facebook yhteistyöhön
Nokia Booklet 3G -miniläppärin tiedot ja hinta julki
Nokian uusi Facebook-sovellus on Ovi lifecasting
Nokian N97:n tuleva suuri ohjelmistopäivitys tuo kineettisen selauksen, Skype-valmiuden sekä muuta
Tätä on odotettu: Nokian X6:ssa on kapasitiivinen kosketusnäyttö
Katsaus Nokia Worldin pienempiin ja suurempiin uutisiin sekä huomiseen

Toisen päivän anti uutisten valossa jäi melko laihaksi, ainakin kuluttajanäkökulmasta.

Nokian Ovi-kehittäjätyökalut tuovat uuden vaihtoehdon

Kokonaisuutena pidän Nokia World 09:ää yhtenä Nokian parhaimmista esityksistä ikinä, kun mukaan lasketaan myös juuri ennen tapahtumaa tehdyt ennakkojulkistukset. N900:n ja kapasitiivinäyttöisen X6:n julkistukset lämmittivät erityisesti omaa mieltäni. Yleisesti myös koko tapahtumasta jäi sellainen kuva, että Nokialla on oikeanlainen, positiivinen asenne, päällä kaikesta huolimatta.

Nyt kun Nokia World 09 -tapahtuma on saatu käytyä pääpiirteissään läpi, niin on hyvä hetki uppoutua muutamien uusia tuotteita esittelevien videoiden pariin - niitä löytyy alta.

Nokia Conversations -blogin video ensimmäisen päivän kokokohdista:Thenokiablog.comin esittelyvideo N97:n uudesta "2.0"-ohjelmistoversiosta:Recombu.comin esittelyvideot Nokia X6:sta ja Nokia X3:sta, Nokia N900:sta, Nokia N97 ministä sekä Nokia Booklet 3G:stä:Kommentit (2)

Joulupukki (vahvistamaton)

1

Tää on jeppis kamaa. Pistetään pukin kontiin.

Nokia on vaihteeksi aika hyvissä asetelmissa erittäin tärkeitä joulumarkkinoita silmälläpitäen. Softassa Nokia on vielä Applea perässä, mutta kuitenkin selkeänä kakkosena. En näe Nokian asemaa kukkulan kuninkaana enää läheskään yhtä uhattuna kuin vielä 2kk sitten mielestäni epäonnistuneen N97 markkoinoille tulon aikoihin lippulaiva lipuessa markkinoille selkeästi myöhässä ja silti keskeneräisenä. Arvostelumenestys olisi luultavasti ollut huomattavasti erinlainen jos sisällä olisi ollut kohta julkaistava 2.0 softa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja