Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Ovi Kaupan alkutaival ei vakuuta: vain 10 miljoonaa latausta kolmessa kuukaudessa

6
Markus Lehtiniitty

Nokian Ovi Kaupan alkutaival ei vakuuta: vain 10 miljoonaa latausta kolmessa kuukaudessa
Nokian Ovi Storen, suomalaisittain Ovi Kaupan, alku ei ole sujunut kovinkaan vaikuttavasti. Tietojen mukaan kaupasta tehtiin vain 10 miljoonaa latausta sen kolmen ensimmäisen aukiolokuukauden aikana. Asiasta on kertonut muun muassa mocoNews-sivusto.

Nokian Ovi Store avautui käyttäjille 26. toukokuuta. mocoNewsin mukaan Nokian Devices-yksikön johtaja Kai Öistämö kertoi aiemmin tällä viikolla Nokia World 09 -tapahtuman yhteydessä toimittajille kaupasta tehdyn toistaiseksi 10 miljoonaa latausta ja käyttäjien ladanneen keskimäärin kuusi sovellusta. Tämä tarkoittaisi, että kaupalla olisi toistaiseksi ollut 1,67 miljoonaa käyttäjää.
Ovi Storen selkeä vertailukohta on Applen iPhone-puhelinten vastaava App Store, joka käynnisti nykyisen laitteista valmiina löytyvien sovelluskauppojen trendin. App Store saavutti ensimmäisenä kahtena kuukautenaan 100 miljoonan latauksen rajan avauduttuaan viime kesänä. Viimeisimmän tiedon mukaan kaupasta on tehty yli 1,5 miljardia sovelluslatausta ja kahden miljardin raja lienee jo hyvin lähellä.

Ovi Storen heikko menestys ei kuitenkaan ole kovin suuri yllätys, sillä kauppasovellusta ei vielä toimiteta monienkaan puhelimien mukana esiasennettuna. Ensimmäinen puhelin, josta Ovi Store valmiina löytyi, oli N97. Se saapui markkinoille laajamittaisemmin vasta heinäkuussa. Ovi Store tukee itsessään yli 100 laitetta ja on saataville viidellä eri kielellä. Operaattorin kautta toimiva laskutus on toistaiseksi mahdollista kahdeksassa maassa yhteensä 27 operaattorin kautta.

Heikon laitteista löytyvyyden lisäksi myöskään Ovi Storen tarjoama käyttökokemus ei vielä ole aivan ensiluokkainen. Tätä suurempi ongelma kuitenkin on toistaiseksi ollut ainakin kosketusnäytöllisten puhelinten osalta tarjolla olevan sisällön suppeus. Ovi Storea on krisoitu muun muassa erilaisten tyyriiden sertifikaattien vaatimisesta sovelluksilta, jotka vähentävät kehittäjien kiinnostusta tuoda sovelluksensa saataville sen kautta.

Nokian palveluliiketoiminnasta vastaava johtaja Niklas Savander kertoi Nokia World 09:ssä pitämänsä esityksen yhteydessä Ovi Store -latausten kasvaneen elokuussa 50 prosenttia heinäkuuhun verrattuna.

Ovi Storea laajemmin Nokian palveluliiketoiminnan menestystä voi seurata muun muassa aktiivisten käyttäjien lukumäärällä mitattuna. Tämä luku on tällä hetkellä 55 miljoonaa, ja Nokian tavoitteena on nostaa se 80 miljoonaan vuoden 2009 loppuun mennessä ja vuonna 2012 300 miljoonaan.

Kommentit (6)

kane_k
kane_k

1

voihan siinä olla myös sellainenkin vaihtoehto sopassa mausteena että nokian käyttäjät ovat valistuneempia kuluttajina, eivätkä mistä tahansa pierunäänen päästävästä ynnä muista turhista(?) ohjelmista suostukaan maksamaan kuten trendikkäät iPuhelimen omistajat?

Vastaa
keke (vahvistamaton)

2

@1 Kun minulla oli 5800, latasin oikeastaan kaikki mahdolliset turhat ja vähemmän turhat sovellukset, jotka vaikutti "jänniltä". Miksi? Noh, ne sovellukset oli laskettavissa ainakin silloin 2 käden sormilla..

Nokian pitäisi tuoda joku laajempi päivityskattaus moneen puhelimeen kerralla, jossa tuotaisiin oovi store kaikkiin luureihin. Sitten olisi paljon helpompi rummuttaa kyseistä kauppaa. Olettaen, että sovellustarjonta olisi kohdallaan.

Oikeastaan tuo olisi kaikin puolin fiksua: Mainostettaisiin päivittämistä, jollo0in ihmiset oppisivat päivittämään laitteensa. Lisäksi mainostettaisiin ovi storea, jolloin ihmiset oppisivat sitä käyttämään. Myöskin joku autoupdateominaisuus kaikkiin malleihin samaan syssyyn, niin johan ihmiset oppisivat käyttämään Nokian palveluita!

Tällä hetkellä nokialla ei näytä olevan minkäänlaista kiirettä saada asiakaskuntaa. Muuten sillä olisi jo ajat sitten ollut hillitön rushi kyseisten palveluiden suhteen.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

3

"Edit": Nokialta siis puuttuu tuollaiset megalomaaniset eleet, joilla se saisi herätettyä kuluttajia ja kiinnostusta omia tuotteitaan kohtaan. Jos Nokia julkaisisi 50 puhelinmalliin kerralla ovi storen tuovan päivityksen ja rummuttaisi sitä hyvin, saisi se varmasti lööppirivejäkin harvinaisen paljon.

Oikeastaan se olisi nokialle win, win, win -tilanne, joten en ymmärrä miksei Nokialla näin tehdä.

Vastaa
ja paskat (vahvistamaton)

4

Nokialla on peukku persuksissa koko OVI homman kans, tyhjästä kaupasta onb huono rummuttaa. Sisältöä eivät sinne saa kiven altakaan kun itse ajoivat ohjelmankehittäjänsä muille alustoille. Nokialla oli mahdollisuus mutta sen he hätäilivät reisille kuin teini ekakerralla.

Vastaa
koodaaja (vahvistamaton)

5

Nokian uusille kännyköille ja Ovi Storeen on suhteellisen helppo tehdä sovelluksia (Nokia WRT). Mutta käytännössä Nokia estää sen, koska sovelluksia saa julkaista vain jos on alv rekisteröity yritys. Lisäksi Ovi kaupassa on monia pahoja lapsuksia.

N900 näyttää lupaavalta mutta Nokian strateginen linjaus on ilmeisesti tuottaa bulkkikamaa Intiaan ja Kiinaan. IPhonen myyntitavoitteet seuraavalle parille vuodelle ovat hurjat. Pelkään että maemo jää vähän junasta kun iPhone on parin vuoden kuluttua 49€ markettiluuri ja hitti myös Kiinassa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja