Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericsson luopumassa Windows Mobilesta, jatkossa vain Android- ja Symbian-älypuhelimia?

1
Markus Lehtiniitty

Sony Ericsson luopumassa Windows Mobilesta, jatkossa vain Android- ja Symbian-älypuhelimia?
Tuoreiden tietojen mukaan juuri julkistettu Sony Ericsson XPERIA X2 saattaa jäädä yhtiön viimeiseksi Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmällä varustetuksi älypuhelimeksi. Jatkossa Sony Ericsson käyttäisi älypuhelimissaan näin ollen vain Google-taustaista Androidia ja Symbian-käyttöjärjestelmää.

Uusien tietojen takana on venäläisen Mobile-review-sivuston perustaja ja päätoimittaja Eldar Murtazin. Murtazinia pidetään yleisesti erittäin luotettavana lähteenä puhelinvalmistajien tulevaisuuden suunnitelmien osalta. Murtazin on kertonut asiasta Twitterissä kahdessa erillisessä tweetissä. Lisäksi hän sivusi asiaa myös XPERIA X2:n ensikatsausartikkelissaan.
Murtazinin mukaan Sony Ericsson on päättänyt lopettaa Windows Mobilen tukemisen jatkossa ja XPERIA X2 jää mahdolliseksi viimeiseksi yhtiön Windows Mobile -laitteeksi. Kehityksessä on myös yksi uusi malli, mutta sen kehitys saatetaan keskeyttää. XPERIA X2:n Murtazin ei usko yltävän kovinkaan korkeisiin myyntilukuihin.

Sony Ericsson ei ole toistaiseksi julkistanut vielä ensimmäistä Android-puhelintaan, mutta sen aika koittaa lähitulevaisuudessa. Sony Ericssonin ensimmäinen Android-puhelin tunnetaan Rachael-kehitysnimellä ja tullee saamaan myyntinimekseen XPERIA X3. Kaikki tärkeimmät tiedot kyseisestä puhelimesta ovat jo vuotaneet julkisuuteen.

Vuonna 2010 Sony Ericsson tulee Murtazinin mukaan esittelemään neljä Android-puhelinta sekä kolme tai neljä Symbianilla varustettua puhelinta. Älypuhelinten määrä tulee siis jatkossa kasvamaan Sony Ericssoninkin mallistossa. Android-puhelinten osalta Murtazin pitää HTC:tä parempana, mutta Sony Ericssonin Symbian-puhelimet ovat hänen mielestään onnistuneita.

Älypuhelinkäyttöjärjestelmien asetelmat ovat tällä hetkellä erittäin mielenkiintoiset. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Symbian S60 -pohjaista alustaa tulevat jatkossa käyttämään Nokia, Samsung ja Sony Ericssonin edullisissa ja keskihintaisissa älypuhelimissaan. Nokialta on huippumalleihin tuloillaan Maemo. Samsunginkin huhutaan myös kehittelevän omaa Linux-pohjaista älypuhelinkäyttöjärjesteelmänsä ja Symbianin lisäksi se on nyt tuomassa myös Android- ja Windows Mobile -puhelimia.

Motorola tulee panostamaan vahvasti Androidiin ja tuomaan mahdollisesti myös muutamia Windows Mobile -laitteita. HTC jakaa panoksensa jotakuinkin tasan Androidin ja Windows Mobilen kesken. LG tulee niin ikään käyttämään laajalti sekä Androidia että Windows Mobilea.

Kaikkien edellä mainittujen ohella älypuhelinalustoiksi tulee vielä laskea Applen iPhone ja RIM:n BlackBerry. Kenttä on siis hyvin sekalainen. Lähiaikojen suurin häviäjä osuuksissa mitattuna tullee laajasta valmistajatuesta huolimatta olemaan yhä Windows Mobile ja Android tullee puolestaan voittamaan osuutta merkittävästi jo ensi vuoden aikana.

Älypuhelinten markkinat kasvavat suhteellisen vauhdikkaasti, joten kappalemääräisesti kaikilla edellä mainituilla alustoilla varustettujen laitteiden myynti tullee kasvamaan jatkossakin. Osuuksissa voidaan kuitenkin nähdä dramaattisiakin muutoksia.

Kommentit (1)

Jori (vahvistamaton)

1

Mieluisa uutinen! Maailma on parempi paikka, kun siellä on vähemmän kotiinpäin vetävän Microsoftin tuotteita, joka ei halua edes tukea avoimia standardeja vaan yrittää tehdä kaikelle omat. Vielä 90-luvulla tämä onnistui, mutta ei enää helposti nykypäivänä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja