Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia Ovi Suite 2.0:n valmistuminen lähestyy - uusi testiversio julki

25
Markus Lehtiniitty

Nokia Ovi Suite 2.0:n valmistuminen lähestyy - uusi testiversio julki
Nokia on julkaissut Ovi Suite 2.0:sta uuden beetatestiversion. Samalla valmiin version on kerrottu olevan jo lähellä - nyt julkaistu päivitys saattaakin jo jäädä viimeiseksi testiversioksi.

Ovi Suite 2.0 tulee valmistuttuaan korvaamaan sekä aiemman Ovi Suite 1.0:n kuin myös vanhan tutun Nokia PC Suiten. Jatkossa Ovi Suite tulee siis olemaan Nokian laitteiden ainoa hallintaohjelma, joka toimitetaan laitteiden mukana, ja tässä mielessä hyvin merkittävä. Aiempaan PC Suiteen verrattuna Ovi Suitessa on Nokian lukuisat Ovi-palvelut integroitu tiiviimmin mukaan. Kuitenkin tavoitteena on ollut ennen kaikkea tehdä kokonaisuutena yksinkertainen ja tehokas ohjelma.
Aiempaa Ovi Suite 2.0:n beetaversiota käyttäneet saavat ladattua tuoreimman version suoraan itse ohjelmiston kautta päivityksiä hakemalla ja uudet käyttäjät pääsevät puolestaan lataamaan tuoreen testiversion täältä. Uusi versio on kaikkiaan neljäs beetaversio Ovi Suite 2.0:sta - ensimmäinen julkaistiin jo 23. kesäkuuta.

Ovi Suite 2.0 on toistaiseksi saataville vain Microsoftin Windows XP- ja Vista -käyttöjärjestelmille. Tuen Applen Mac OS X:lle on luvattu olevan tulossa myöhemmin. Ovi Suite 2.0 on kehitetty Qt-rajapintoja hyväksi käyttäen.

Nokia Beta Labsin blogissa uudesta testiversiosta kertoi Nokian Ovi Suite -tiimin Samuli Ylinen. Hänen mukaansa uusi versio on erityisen tärkeä, koska valmiin version julkaisu on jo lähellä. Erityisesti hän pyytää aiemmin virheistä raportoneita käyttäjiä tarkistamaan, ovatko kyseiset ongelmat nyt korjattu.

Erityisesti uudessa testiversiossa on parannettu kuvien synkronointia, jonka myötä kuvien pitäisi nyt siirtyä tietokoneen ja laitteen välillä huomattavasti luotettavammin. Lisäksi ohjelman toimintaa ja nopeutta on parannettu, bugeja korjattu ja yleistä vakautta kohennettu.

Samuli Ylinen myös kiittää blogikirjoituksessaan kaikkia Ovi Suite 2.0:n kehitykseen vinkkejä antaneita käyttäjiä ja toivoo palautetta virtaavan myös jatkossa.

Kommentit (25)

 (vahvistamaton)

1

Aika hyvältä vaikuttaa, jos tulee Mac:ille täysi ja toimiva versio suomenkielisenä niin voisin ajatella nokiaan vaihtamista iPhonestani. 

Vastaa
Tomppa12
Tomppa12

3

Miksi sitä ei ole vieläkään portattu Linuxille, vaikka se käyttää Qt:tä? Mikä siinä kestää tai on vaikeaa? En ole kehittäjä, mutta ihmettelen silti.

Vastaa
Mata (vahvistamaton)

4

@2 Mikäs sen parempaa kuin käyttää asiakkaita jotka haluavat Beta-testata ohjelmaa, ei ketään kuka ei ole kiinnostunut ole missään mitenkään pyydetty testaamaan.

Ja miksi käyttää arvokkaita työtunteja testaamiseen kun testaajia riittää ilmaiseksikin ja samalla saa kohennus ideoita ohjelmaan..

Nuokin säästetyt työtunnit tuo uusia ominaisuuksia meille Asiakkaille.

Jos siellä on vaikka 1000 testaajaa ja kaikki käyttää ohjelmaa vaikka 2 tuntia.. Siinä on jo 2000 tuntia säästetty työntekijältä, joka on jo rahallisestikin iso summa saati sitten joku tekemään vielä nekin työt mitä sekin työntekijä teki testaustyön tilalla..

Itse aiheeseen.
Edellinenkin Beta oli jo erittäin lupaavan oloinen, vaikka en tykkää kun on iTunes tyyliin rahastuksen maku saatu nokiallekin mukaan. Kaikkialla linkkejä omaan kauppapaikkaan / karttojen navigoinnin tilaukseen / muuhun rahastukseen.

Vastaa
akse
akse

5

ake ei oikeen taida tajuta beta testauksen hyötyjä.

Uusista ohjelmista kiinnostuneet pääsevät kokeilemaan uusia ominaisuuksia yms. ja lisäksi esimerkiksi yrityksien IT-henkilöstö voi testata ohjelmistojen soveltuvuutta yrityksen järjestelmiin jo etukäteen.

Ja kuten jo Mata kertoi...

Itse ohjelmiston tehnyt yritys saa omien testiensä lisäksi erilaisten käyttäjien erilaisia käyttökokemuksia sekä havaintoja puutteista yms ilmaiseksi.

Vastaa
ake (vahvistamaton)

6

@5 akse ei taida ymmärtää kuinka tärkeää on luoda käyttäjälle hyvä käyttökokemus.... ei keskeneräinen. Nokian sivuilla tuputtavat ladattavaksi Ovi Storen ensimmäisenä, ja se toimii vaillinaisesti eikä siinä ole puoliakaan PC Suiten ominaisuuksista vielä.

Vastaa
poppah
poppah

8

Lienee jotain muutakin mitä ake ei snaijaa jos katsoo muidenkin uutisten kommentteja.

"kuka edes tarvitsee noin nopeita yhteyksiä".

Onneksi tuotesunnittelussa ei ole noin kapeakatseisia ihmisiä, varmaan lapio olis uusin juttu.

Vastaa
ake (vahvistamaton)

9

@7

Oh boohoo, kirjoitusvirhe. Uusissa puhelimissakin tulee Ovi Suite levyllä. Itselläni meni melkeinpä heti poistoon.

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

10

Heh joutu repeen kun kokeili tota ohjelmaa siis aivan pommi ei sit mikään toimi kunnolla kyllä toi on viä beta versiosta todella kaukana.Nokia ei kyllä osaa tehdä noita ohjelmia aina ne on ollut ihan hirveetä paskaa.Palkkais ny sinne semmosta väkee jotka osais edes tehdä jotain.

Vastaa
Shadown
Shadown

12

Akelle ihan vain tiedoksi, niin betat on kautta aikain ollut kaikissa sovelluskehityksissä keskeinen osa ja niitä nimenomaan käyttää loppukäyttäjät, jos vain haluaa. Nokia ei siis tee tässä tapauksessa poikkeusta.

Vastaa
n900 (vahvistamaton)

13

@11 taitaa se sillakin toimia. joitain featureja ei mahdollisesti tueta taysin.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

14

Ja sellaista vielä akelle, että on järkevämpää myös testata tuotetta oikeilla käyttäjillä eikä henkilöillä, jotka yrittävät simuloida käyttäjää.
Jos haluaa maksimoida käyttökokemuksensa, niin _ei pidä_ asentaa betaa. Betaa ei kuitenkaan tuputeta ensisijaisena vaihtoehtona käyttäjille.

Vastaa
ake (vahvistamaton)

15

@14

Sanoppa se Taino Tavikselle joka ei ymmärrä näiden asioiden päälle yhtään mitään. Edes puhelimeni mukana tullut Ovi Suitesta ei löytynyt kaikkia ominaisuuksia kuten PC Suitesta, kuten varmuuskopiointia joka on hyvin tärkeä laitetta päivitettäessä.

Vastaa
Shadown
Shadown

17

Ihan vaan akelle tiedoksi.

En ota kantaa Ovi suiteen ohjelmana, mutta Nokia ei kyllä ole tyrkyttämässä tuota Oven kakkosversion betaa missään. Ykkönen varmasti levyllä voikin olla ja sivuilla sitä saatetaa tyrkyttää.

Beta-ohjelmistot taasen on erittäin hyvin erillään muusta ja samassa yhteydessä kyllä mainitaan, että ohjelmistot ovat vasta kehitysasteella.

Vastaa
iAke (vahvistamaton)

18

Åke ei tunnu olevan keittiön terävin veitsi. Toivottavasti teränee kun tulee pikkasen ikää lisää.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

19

@15
Hei ake, onko kaikki mutterit kireellä?
Jo tämänkin uutisen alussa kerrotaan ystävällisesti näin: "Ovi Suite 2.0 tulee valmistuttuaan korvaamaan sekä aiemman Ovi Suite 1.0:n kuin myös vanhan tutun Nokia PC Suiten."

Se nykysin luurin mukana tuleva Ovi Suite 1.0 ei siis käsittääkseni edes yritä tehdä kaikkea yksin vaan PC Suitea tarvitaan vielä. Muun muassa siihen varmuuskopiointiin.

Eli on todella HYVÄ, että Ovi Suite 2.0 on tulossa ja toivottavasti saavat sen toimiin. Sillä nykyinen Ovi+PC Suite räpellys ei ole todellakaan mikään hiano systeemi.

Ja nimenomaan ne BETAt testataan halukkailla käyttäjillä, jotka samalla PÄÄSEVÄT vaikuttamaan ohjelmaan omalla palautteellaan. Tämäkin kenties osoittaa sen, että Nokialla on ihan oikeesti otettu onkeen asiakkaiden kuuntelu ja käyttäjäkokemus.

Vastaa
iAke (vahvistamaton)

20

@19
On, onko sinulla? Jos Ovi Suite ei yritä tehdä kaikkea, niin miksi se sitten toimitetaan uusien puhelinten mukana?

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

22

@19
Kyllä vain, kiitos kysymästä. ;)

Ei ole minun asiani tietää, että miksi Ovi Suite toimitetaan luurien mukana kun se ei kaikkea osaa. Mutta niin se nyt vain on ja sunkin se on hyväksyttävä. Joten voit jatkaa juttelua uutisen aiheesta, joka oli tuleva Ovi Suite 2.0. ;)

Vastaa
asd (vahvistamaton)

23

Mun mielestä nämä kaksi viimeisintä betaa on toimineet jo todella hyvin omassa käytössä. Oikeastaan ensimmäistä kertaa tuntuu Nokian tekemän ohjelmiston käyttö helpolta ja vaivattomalta :) Kyllä tästä vielä hyvä tulee.

Vastaa
esajo
esajo

25

Luurin mukana tulleella Ovi Suitella ja testattavalla olevalla Betalla ei taida paljon olla tekemistä keskenään.

Olihan se beta ensin raskas ja joka päivitys teki siitä vielä raskaamman. Vasta nyt kun kone meni oikein kunnolla jumiin viitsin kokeilla että poistin ennen uuden version asennusta kaikki Nokiaan viittaavat softat, putsasin rekisterit ja asensin sitten puhtaalta pöydältä uusimman betan ja johan lähti pelittään.

Tätä versio kannattaa jo ottaa käyttöön em. konsteilla.

Nyt näyttä siltä että hyvä siitä tulee kunhan peruspalikat on kunnossa ja kaverit pääsee kehittämän uusia ominaisuuksia ja vielä parempaa yhteensopivuutta Ovi palveluun.

Ja mitä beta testaamisen yleensä tulee niin näinhän se paras lopputulos tulee kun oikeat käyttäjät antaa palautetta. Ei kunnon softaa kirjoituspöydän vieressä päivät pitkät saman softan ympärillä pyörimällä tehdä. Oikea palaute tulee niiltä, jotka kaiken muun kiireen keskellä yrittää pärjätä softan kanssa.

Kumma että joku viittii rutista siittä että MUUT tekee vapaaehtoisesti testityötä ja kirjoitella palutteita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja