Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple rokkasi 7,4 miljoonan iPhonen myynnillä - keskihinta yli 600 dollaria

68
Markus Lehtiniitty

Apple rokkasi 7,4 miljoonan iPhonen myynnillä - keskihinta yli 600 dollaria
Apple julkaisi myöhään eilisiltana Suomen aikaa vuoden 2009 kolmannen neljänneksen osavuosikatsauksensa. Applen tulos ylitti odotukset reilusti ja myös iPhone-myynti oli erittäin vahvaa.

Apple sai heinä-syyskuussa kaupaksi 7,4 miljoonaa iPhonea, kun edellisellä neljänneksellä toimitettiin 5,2 miljoonaa iPhonea. iPhoneja olisi mennyt kaupaksi ennemminkin, mutta Nokian tavoin myös Apple kärsi tuotannon rajoittumisesta komponenttipulan vuoksi. Tämän vuoksi iPhone-myynti voi pitää erittäin vakuuttavana, vaikkakaan se ei yltänyt 7,5 miljoonan puhelimen analyytikkoennusteisiin. Applen mukaan toimitusvaikeudet helpottivat vasta syyskuussa ja lokakuun alussa.
iPhonen kappalemääräinen myynti kasvoi seitsemän prosenttia vuodentakaisesta, mutta vuosi sitten lukuihin sisältyi kahden miljoonan kappaleen varastotäydennykset. Jatkossa myyntiä kiihdyttänevät markkinoilletulo Kiinassa lokakuun lopussa sekä myyntiintulo Isossa-Britanniassa ja Kanadassa useamman kuin yhden operaattorin kautta. iPhone 3GS on toistaiseksi markkinoilla vasta 64 maassa ja vuoden loppuun mennessä 80 maassa, kuten iPhone 3G jo nykyään.

Nokian 47 miljoonan älypuhelimen kokonaismarkkina-arviosta laskien Applen 7,4 miljoonaa iPhonea tuovat 15,7 prosentin markkinaosuuden, joka on toistaiseksi korkein Applelle. iPhonen keskimääräinen myyntihinta oli yli 600 dollaria, joka on ehkäpä se Applen puhelinliiketoiminan vaikuttavin luku.

Applen 7,4 miljoonan iPhonen myynti tarkoittaa myös sitä, että Nokia ei edelleenkään ohittanut Applea kosketuspuhelinten myyntiluvuissa eikä ollut edes lähellä 5,7 miljoonan kosketuspuhelimen myynnillään. Vuoden 2009 viimeisellä neljänneksellä tilanne saattaa kuitenkin kääntyä Nokian useiden uutuusmallien myötä.

Kokonaisuutena Apple teki menneellä neljänneksellä liikevaihtoa 9,9 miljardia dollaria (analyytikoiden konsensusennuste vain 9,2 miljardia), osakekohtaista tulosta 1,82 dollaria (analyytikoiden ennuste 1,42 dollaria). Tietokoneiden osalta Apple myi enemmän Maceja kuin koskaan, 3,05 miljoonaa kappaletta (analyytikoiden ennuste 2,75 miljoonaa). iPod-medialaitteiden myynti oli 10,2 miljoonaa kappaletta, kun analyytikoiden ennuste oli 10,5 miljoonaa. iPodien myynnin hiipumisen taustalla on iPhone ja musiikkipuhelimet yleisesti ottaen.

iPhone-käyttöjärjestelmää iPhonen ohella hyödyntävän iPod touchin myynti tuplaantui vuodentakaisesta, millä on myös oma positiivinen vaikutuksensa App Storen merkitykseen. Applen mukaan neljänneksen aikana App Storesta tehtiin yli 500 miljoonaa sovelluslatausta.

Kommentit (68)

msly
msly

1

Kyllä on Applen iPhonen meno vakuuttavaa. Olisikohan jopa mahdollista, että jouluneljänneksellä ylittyisi 10 miljoonan raja?

Ensi vuodesta on tulossa erittäin mielenkiintoinen - on mielenkiintoista nähdä, miten iPhone-myynti kehittyy vuoden alkupuoliskon aikana - uusi mallihan on taas ilmeisesti odotettavissa kesällä mitä luultavimmin.

Vastaa
eihuoh (vahvistamaton)

2

600 dollaria kännykästä?
Kui vitun nörtti saa olla? Eikö ees hävetä kulkee tommosen kanssa?
Karseen kokonen mohlo vielä

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

3

Jep, onkohan tää 600 dollaria nyt sit miten laskettu? Kun eikös iPhoneista vielä käytännössä kaikki myyty kytkynä?

Kovaa menee, mutta veikkaan edelleen että jossain kohtaa yhden mallin lento lakkaa. Toki ensi kesänä Apple voi yllättää ja tuoda toisen mallin. Vaan tuoko?

Vastaa
T-Munch (vahvistamaton)

4

Hauskaa tämä Apple -uutisointi:
"keskihinta yli 600 dollaria"
kuitenkin, jos viitsis vilkaista uutisoitua osavuosikatsausta niin:
iPhone and Related Products and Services
Units K 7,367
Revenue $M 2,297

eli rahaa Apple on saanut $312 per luuri. $300 aika lähellä oikeaa lukua, kun vähennetään tuloista lisätarvikkeiden myynti.

Vastaa
klko (vahvistamaton)

5

Rahassa tuo on pari senttiä päälle 400. Kytkynä Iphonet enimmäkseen myydään,ja siksipä jenkit maksaa mitä vaan kun aloitusmaksu on niin vähä ja onko tuon määluurin myynti operaattoreille sitte kuinka kannattavaa, huonosti?

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

6

@2

Kuin vitun nörtti saa olla että ostaa esim N900 tolla hinnalla? Eikö ees hävetä kulkea semmosen kanssa?
Karseen kokonen halko viellä.

Vastaa
eihuoh (vahvistamaton)

7

@6

En oo käsittääkseni puhunut omistavani N900 niin en tiedä miksi kohdistit muhun tällaisen vastakysymyksen? Mutta jos se maksaa saman verran ja on yhtä karsee niin oon kyllä samaa mieltä sun kanssa

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

9

@4 Osavuosikatsauksen vilkaiseminen ei auta jos ei ymmärrä mitä siinä sanotaan. iPhonen (ja AppleTV:n) myynti tilitetään jaettuna 24kk:lle eli kahdeksalle neljännekselle. Se $600+ taalaa on ihan oikea luku koski tätä neljännestä.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

10

@7

Ajattelin että olet joku "nokia-fanboy" vai miksi niitä kännyköiden omistajia kutsutaan. Mun mielestä toi iPhone on juuri sopivan kokoinen. Vähän ehkä paksumpi voisi olla koska monesti on meinannut pudota kädestä kun on niin ohut.

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

11

Se piti vielä sanoa että Applen ja Nokian älypuhelimien liikevaihdot olivat edellisessä neljänneksessä jotakuinkin yhtä suuret. Ei huono saavutus firmalta joka on ollut puhelinmarkkinalla vasta reilut kaksi vuotta ja tekee ainoastaan kahta mallia.

Vastaa
msly
msly

12

@3.

"Jep, onkohan tää 600 dollaria nyt sit miten laskettu? Kun eikös iPhoneista vielä käytännössä kaikki myyty kytkynä? "

Kyllä myydään, mutta Apple saa maksun koko iPhonesta operaattoreilta heti myynnin/toimituksen yhteydessä.

@4.

Tosiaan tuo iPhone-myynnin synnyttämä liikevaihto jaetaan 24 kuukaudelle, joten raportoitu liikevaihto on liian pieni. Nytkin raportoitiin 9,9 miljardia, ja lisäksi kerrottiin, että jos iPhonet (ja toki Apple TV, mutta se on aika marginaalinen kokonaisuuden kannalta) olisi raportoitu kokonaan heti olisi liikevaihto ollut 12,25 miljardia dollaria.

Tuo yli 600 dollarin keskihinta on suoraan analyytikkopuhelusta Apple-johtajan suusta sanottuna ja on siis oikea luku.

Vastaa
poppah
poppah

13

On kyllä niin kallis luuri, että joillekkin tekee varmaan nykymenolla hoikkoa kytkyjensä kanssa. Noh, Saunikselta 395€ N900 ja that's it.

Vastaa
user (vahvistamaton)

14

>Kyllä myydään, mutta Apple saa maksun koko iPhonesta
>operaattoreilta heti myynnin/toimituksen yhteydessä.

Koska tämä on muuttunut, iPhonen vahvoilla markkinoilla aijemmin AT&T maksoi sopimuskauden "provikkaa" Applelle. ei ole ollut uutisointeja että tilitykset olisi loppuneet ainakaan vanhoista laitteista.

600 dollarin keskihinta on kuitenkin erittäin kova, varsinkin jos vertaa mihinkä hintaa sitä esim Italista saa kuluttaja ostaa veroineen.

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

15

@13.

En nyt ihan ymmärtänyt, Sauniksen sivulla mainitaan N900:n suositushinnaksi 630e, kertamaksulla sen saa 552e, kun ottaa sauniksen liittymän mukaan.

Mistä tuon selvästi halvemman N900:n oikein löytää?

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

16

@15

Se oli semmonen tarjous jos oli ostanut N97 kalleimmalla liittymällä. Jotkut eivät vain tajunnut sitä että esim niitäkin oli rajattu erä ja ei kaikki niitä tuolla hinnalla saa.

Vastaa
a3hr (vahvistamaton)

20

@19

"Applen 7,4 miljoonan iPhonen myynti tarkoittaa myös sitä, että Nokia ei edelleenkään ohittanut Applea kosketuspuhelinten myyntiluvuissa eikä ollut edes lähellä --"

Lue toki uutinen. ;)
Muista myös, että Apple on ollut bisneksessä vasta reilun pari vuotta.

Vastaa
kekkone (vahvistamaton)

21

toihan vaan kertoo et maailmassa on huolestuttavan paljon noloja nörttejä ja homoja :<

Vastaa
kikuu
kikuu

24

Paljonhan niitä on myyty. En vain ymmärrä, mikä tekee Applen puhelimien ostajista sellaisia, jotka eivät voi myöntää laitteen virheitä ja puutteita.
Ehkäpä juuri se hinta? He eivät halua myöntää että ylihinnalla ei saa täydellistä.

Olen omistanut iPhone 2g ja iPhone 3GS.

Tuntuivat aluksi todellisiltä helmiltä, mutta sitten kun se alkuhuuma alkoikin laskea ja sai testata kilpailevien firmojen kännyköitä, niin kyllähän sitä huomasi, että iPhone oli virhe osto. En nyt halua yleistää omaa kokemustani, mutta tarkoitan siis, että parasta kännykkää ei ole olemassakaan, riippuu mistä käyttäjä pitää.
Jos nyt kuitenkin halutaan ominaisuuksia vertailla, niin eipä iPhone ole lähelläkään huippua.

Katsotaan kuinka moni iPhone fani tulee tämän viestin jälkeen haastamaan riitaa ja haukkumaan muita puhelimia ;)

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

26

@21
Miten selität tytöt jotka käyttävät iluuria. Niitäkin on vastaan tullut todella monia. Nörtti pitää olla että edes osaa Nokian luureja käyttää kun on niin vaikea käyttöisiä ne. Olet tainnut käsittää asiat väärin jos luulet että tietty kännykkä merkki tekee miehestä homon.

@22

Tyhmää edes verrata uutena 40e maksavaa puhelinta About 400€ maksavaan.

Vastaa
kikuu
kikuu

27

@20 Tuossahan puhutaan kosketuspuhelimista, joita Nokia ei ole vielä kauaa valmistanut. Monet ihmiset eivät enää ymmärrä, että kaikissa puhelimissa ei ole kosketusnäyttöä.. Ei **** mikä lastentarha tästäkin on tullut. monet eivät enää tajua mistä puhuvat, kunhan saavat kommentoida jotain..

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

28

@ 27

Jep. Tyhmää edes lähteä Esim Nokiaa ja Applea vertailemaan. Nokialla monia kymmeniä ellei satoja malleja ja Applella periaatteessa 3. Tyhmää siis verrata esim 1100 myyntilukuja iPhoneen kun hinnassakin on noin 350e eroa.

Vastaa
user (vahvistamaton)

29

>Ja ensimmäisen sukupolven iPhoneistahan ainakin nuo maksut ovat jo
> loppuneet, kun yli kaksi vuotta on mennyt.

Ymmärsin sitten väärin, että parivuotta maksetaan, ja niitä myytiin vielä reilu vuosi sitten. eli 2010 vielä raha liikkuisi vanhoista.

Vastaa
kikuu
kikuu

30

@28 tuokin on totta. Muutenkin merkit ovat erilaisia.
Hinta ei tietenkään tee puhelimesta parempaa, mutta jokainen tykätköön mistä tykkää, eli olkaa jooko hiljaa ja tehkää jonnekkin oma ketju puhelinten vertailuun, koska tämän pitäisi olla uutisen kommentointia :D

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

31

Ihan hyvin silti myyty kun ajattelee. Harvoin nykypäivänä mikään puhelin myy noin hyvin. Liekö syynä käyttöjärjestelmä mitä muissa kännyköissä ei ole. Suhkoht halpa hinta voi olla myös yksi syy. Itsella iPhone 2g josta maksoin 250e. Sillä hinnalla olisi saanut jonkun nokian "halppis" mallin.

Vastaa
ristusperkele
ristusperkele

32

@31 Mitä sä ny oikeen sekoilet? Jos sä olet jostain saanut ekan polven iPhonen tuolla hinnalla(käytettynä?), niin mitä tekemistä sillä on SUOMESSA myytävien mallien kanssa?? Ja vieläpä pakasta vedetyn puhelimen kanssa? Tuota 2g-mallia kun ei virallisia reittejä pitkin härmään ole tuotu.. Jos virallisesti lukottoman iPhone 3Gs:n haluaa, niin se on tuhannelta eurolta jalat poikki heti(32Gb-malli), eli en nyt kovin edullisena pitäisi.. P.S. Itse juuri tänään ostin 3kk vanhan iPhone 3G:n lähes samaan rahaan kun sinä olet maksanut 2G-mallista.

Vastaa
artsa (vahvistamaton)

33

Itsellä ollut heinäkuusta saakka n97 ja kyllhän se pojat näin on että kun nokian puhelimen ostohinta ylittää 50 euroa niin ei ne enää toimi.

Kai tiedätte mitä n97 -mies tekee kun haluaa soittaa puhelun? Lainaa kaverin 49 euron puhelinta.
Ja lisäksi mitä n97 -mies tekee kun haluaa mennä nettiin? Lainaan kaverin iPhonea :)

Vastaa
kikuu
kikuu

34

@33

ihan vinkkinä; kannattaisi lukea ohjekirja/ opetella lukemaan ennen, kun käyttää puhelinta;)


No N97 selain on harvinaisen huono, onneksi on keksitty Opera mini 5, joka on mielestäni parempi kuin iPhonen selain. Oikeasti.

Taitaa muutenkin olla aika epämääräinen puhelin tuo N97.


Jos tollaisella puhelimella ei voi tehdä kaikkea mitä pitäisi, kyllä se on käyttäjästä kiinni/ rikkinäinen kappale. Monet ihmiset vain ovat sellaisia, että koittavat kerran soittaa jollekkin uudella puhelimella -> numero varattu -> "puhelin on rikki" :)

Vastaa
ville (vahvistamaton)

35

@24

Mä en nyt oikee ymmärrä, mitä vikoja ja puutteita iphone ihmisten pitäisi myöntää? tuntuu, että aina joku on niitä väkisin hakemassa.

ja sehän on selvää, että alkuhuuman laannuttua tajuaa, että sehän on vaan kuitenkin puhelin jossa on internet, musiikkisoitin ja muutamia kivoja juttuja näin kärjistettynä. Mut eiköhän se alkuhuuma katoa yhtä nopeasti muillakin luureilla? ei se kuitenkaan ole mikään kodin viihdekeskus ja mulla löytyy ainakin tietokone sitten sitä iha muuta tarkotusta ja käyttöä varten, ei tartte yrittää tehdä kaikkea mahdollista pienellä luurilla.

ja jos et tykkää iphonesta en ymmärrä miksi olet ostanut 2g:n jälkeen vielä 3gs, eikös se ny kuitenki aika pitkälti ole samanlaisia luureja?

Suomaiaisten valitusvimman tuntien itse taas voisin kuvitella, että jos maksaa luurista vajaa 600e jos siinä esiintyy pienikin vika niin siitä valitetaan heti isoon ääneen ja vaaditaan suurinpiirtein rahoja takaisin.

Vastaa
kikuu
kikuu

36

Jaa-a.. No 2G aikoihin siitä puuttui ties mitä, copy/paste kuvausvalo, mms, video, moniajo, bluetooth lähetys...


Olin puhelimeen pettynyt ja myin sen pois. 3GS aikoihin ajattelin, että ehkä vittuunnuin puhelimeen pelkästään sen puutteiden takia, mutta ei, vieläkin puuttuu moniajo, bluetooth lähetys, viestin eteenpäinlähetys(?), kuvausvalo sun muuta, joten myin senkin pois.
Nyt olen käyttänyt jo pitkään Nokia 5800 joka on toiminut täydellisesti.

Ja kuten olen monta kertaa sanonut, puhelin liittyy siihen mitö itse siltä haluat jne jne. Jos kuitenkin vertailemme ainoita vertailtavissa olevia asiota, eli ominaisuuksia, iPhone häviää. Sille ei mahda mitään. Silti se on mielestänny täydellinen puhelin joka on ihan OK jos et tarvitse niitä puuttuvia ominaisuuksia, sekä tykkäät käyttiksestä( itse en kauheasti).

Tarkoitan nyt vaan, että vaikka kuinka vänkäisitte, ei iPhone sovi niille jotka vaativat puhelimelta vähän erilaista ja vähän enemmän ;) Päätät itse tykkäätkö vai et, ihan turhaa siitä on kiistellä.


P.S Oma 5800 taisi juuri hajota.... Ei nimittäin käynnisty :D

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

37

@36

itsellä on ollut 5800 sekä iPhone. Iphonessa saa nykyisin moniajon,bluetooth lähetyksen, copy/pasten mms jne kuvausvalo on ainoa mitä ei saa. Mutta luuri pitää jailbreakata jne helpomminkin voisi tuo homma onnistua. Itse todella toivon että tuota moni ajoa ei iPhoneen tule jos se on kuten Tuossa 5800 että saa koko ajan sammutella niitä ohjelmia mitä jää päälle jne kun itse ainakin olen tottunut menemään alkuvalikkoon punaisella luurilla.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

38

@36 siis samaan aikaan sanot, että iphonistit ei voi myöntää laitteen vikoja ja puutteita ja sitten kuitenkin sanot, että ei ne ole välttämättä toisille puutteita tai vikoja, eikös toi ny vähä sodi toisiaan vastaan?

Eli miksi ihmisten pitäisi valittaa jonkun asian puuttumisesta mitä ei välttämättä koskaan tarvi?

itse en edes tiennyt, että bluetooth tiedostojen lähetys ei tuolla toimi ja tuskin tulen sitä koskaan tarvitsemaan.

Mutta tää oli juurikin hyvä esimerkki siitä, että miten voi valittaa jostain puutteista minkä olemassaolosta ei ole edes tietoinen

Nyt rupesikin miettimään, että saanko tosiaan tuolla iphonella yksittäisiä tiedostoja mitenkään langattomasti tietokoneelle jos haluan. Vaikkakaan en sellaista juurikaan tarvitse niin luulisi olevan joku keino kuitenkin

itsellä se isoin mistä voisin valittaa on moniajon puute, mutta vielä en oo kauheesti tarvetta sille nähnyt, mutta käyttäessä varmasti alkaa vaatimaan enemmän, että saa sitten nähä miten myöhemmin.

ja tosiaan itse olen ihan tuore iphonisti (5päivää) :) ei oo applen konetta ja muutenkin ollu aina pc mies, mutta halusin ny tsekata tän aifounin, ku on vaikuttanu niin kiinnostavalta laitteelta. Joten voin ehkä joskus kuukauden päästä sitten yrittää niitä vikoja antaa, ei mulla ole mitää tarvetta pitää tätä täydellisenä, mutta aika hymyssä suin tänä on toistaiseksi käyttänyt jos en olis tätä luuria ostanut niin olsin varmaa ostanut xperia x3 joka hakkaa varmasti tän aifounin monella tasolla, mutta enpä jaksanut venailla vielä 4kk vai mitähän tässä menee. Toivon kyllä, että ei ala kaduttamaan että miksen odottanut sitä.

Vastaa
kikuu
kikuu

39

Tarkoitan siis, että kun olen joskus sanonut, että iPhonesta puuttuu sellaisia ominaisuuksia mitä itse tarvitsen, niin heti on lauma iPhonen käyttäjiä sanomassa esim: "ei sitä kuvausvaloa missään tarvitse kun voi ostaa oikean kameran". Niin voin, mutta aina en pidä kameraa mukana, kännykän kylläkin.

Vastaa
Puppek
Puppek

40

@39, 5800:sen kuvausvalo toimii vielä paremmin led-taskulamppuna. :) Yksi hyödyllisimmistä jutuista puhelimessa pimeän yllättäessä.
iPhone varmaan valaiseen säihkyllään vaikkei ole edes päällä.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

41

Nonii nyt kikuun inspiroimana otin ton luurin vähä tarkempaa syyniin ja kattelin kaikkii asetuksia läpi ja sovelluksia. Kyl toi viestin eteenpäin lähettäminen iha onnistuu, ite löysin sen kyl iha puolvahingos :) mut sitä vaan ku naputtelee näyttöä ni kaikkee löytyy :) siis mitään suoraan eteenpäin lähetyskäskyä en mistää löytänyt, mutta kopioi vaan viestin tekstin ja lähettää sen sille jolle haluaa/niille ni tuloshan on ihan sama ja ei mitenkää vaikea eikä monimutkaisempi homma

Vastaa
kikuu
kikuu

42

@41 niin periaatteessahan tuo on sama asia, mutta käytännössä ei.
Viestin edelleenlähetys ei ole sama kuin copy/paste, vaikka onkin yhtö helppo tehdä :) Tuo ei kyllä minua haittaisi, mutta silti :)

Vastaa
hta
hta

43

Niin paljon väärää luuloa liikkeellä puhelimesta kuin puhelimesta. Tämä pätee niin Applen, Nokian kuin kenen tahansa muunkin valmistajan puhelimiin.

iPhonen viestin edelleen lähetys toimii siten, että menet viesteihin ja kun sinulla on näkyvissä viesti jonka haluat lähettää, painat oikean yläkulman muokkaa nappia. Sitten valitset viestin (tai viestit) jotka haluat lähettää klikkaamalla ko. viestien kohdalla olevaa buttonia. Alla näkyy nyt 2 vaihtoehtoa. Vasemmalla Poista ja oikealla Välitä. Kun painat Välitä, voit valita keille haluat viestin välittää (vaikka useammalle). Ei siis tarvita mitään copy/pastea. Viestejä voi toki muokata vielä lisää niin halutessaan, ennen lähetystä.

Toinen varsin yleinen harhaluulo on, että iPhone ei moniaja. En tiedä miten tämäkin myytti on syntynyt. iPhone moniajaa erinomaisesti jopa ilman jailbreakkia, MUTTA vain Applen omia ohjelmia. Oikeasti pitäisi siis sanoa, että iPhone ei ilman jailbreakkia aja kolmannen osapuolen ohjelmia.

Niille jotka kaipaavat oikeata moniajoa (kuten minä) voin suositella Jailbreakkia. Kestää pari minuuttia tehdä ja sen jälkeen iPhone moniajaa ihan mitä tahansa sovellusta. En ymmärrä miten tämä ei onnistuisi keneltä vain asentaa, ihan siinä missä Nokialaiseen asennellaan uusia selaimia tai muita ohjelmia.

Yhdistelmä iPhone + jailbreak + Cydia + Backgrounder ohjelma antaa todella elegantin tavan moniajaa sovelluksia ja käytössä on sekä Apple Storen valikoima, että Cydian.

Kun teet nämä helpot toiminnot niin puhelimessa on itseäni ajatellen enään yksi oikea puute ja se on UMTS 900, että pystyisi surffailemaan nopeammin myös maaseudulla.

Vastaa
nakkimies (vahvistamaton)

44

menkää pojat töihin ni saatte kunnon puhelimen nokian tilalle. nimim. 3gs nyt yli kuukauden ollut, en vaihda toiseen.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

45

----------
Ibanez90 @ 20.10.2009 13:27
Ajattelin että olet joku "nokia-fanboy"...

Mun mielestä toi iPhone on juuri sopivan kokoinen. Vähän ehkä paksumpi voisi olla koska monesti on meinannut pudota kädestä kun on niin ohut.
------------
Miksi pitää aina ensimmäisenä olettaa, että kaikki on jonkun fanboy tms.?

Ibanez, sun mielestä siis N900 on kauhea halko ja kuitenkin iPhone saisi olla vähän paksumpikin?!?
N900 on lyhyempi ja kapeampi kuin iPhone. Sitä paksuutta siinä on alle 6 milliä enemmän. Eli kuinka paljon iPhonen pitäisi käteesi olla paksumpi? =)

Vastaa
ville (vahvistamaton)

46

@43

hehe joo kiitos tästä, kumma kun en ite tuollaista huomannu, siitähä se onnistuu juurikin niin kun pitää, luulisi kikuunnkin olevan tyytyväinen nyt :)

ja tiedän kyl et voi moniajaa noita omia sovelluksia, mutta ei se mielestäni ole kunnon moniajoa eikä sillä kovin pitkälle pääse, koska ladattuja sovelluksia ei voi moniajaa ja ei en ole jailnbreakkaamassa luuria, koska se voi tuoda ongelmia mitä muuten ei olisi, hidastaa luuria koska sillä käytetään juttuja mitä ei olla suunniteltu tekemään. Iphone on niin viimisen päälle hienosti optimoitu ja suunniteltu niin, että kaikki mitä sillä tekee on yhtä sulavaa ja kun siihen asennetaa kaikkea ulkopuolista niin saattaa hidastua koko laite ja esiintyä yllättäviä vikoja ja kaatuilua jne. varma en ole mutta olen kyllä kommentteja nähnyt

Vastaa
Tappi (vahvistamaton)

47

iPhonea en käyttäisi vaikka ilimatteeks sais. Tai käyttäisin mutta en julkisilla paikoilla

Vastaa
a3hr (vahvistamaton)

49

@47
Joo siis todellakin esimerkiksi N900 on paljon coolimpi ja katu-uskottavampi kuin iPhone! Eiku miten se menikään... Taidat olla aika arka ihmisten katseille. ;)

Vastaa
kikuu
kikuu

50

Siis ei jumalauta tätä hommaa. Taitavat kaikki yli 18 vuotiaat olla täältä poistuneet.


"Joo siis todellakin esimerkiksi N900 on paljon coolimpi ja katu-uskottavampi kuin iPhone! Eiku miten se menikään"

Olemmekin näköjään samaa mieltä.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

51

@45

Tuon fanboy oletuksen olen oppinut ihan täällä palstalla. Jos vähänkin kehuu jotain puhelinta on automaattisesti fanboy joten jatkan sitä miksi muut minua sanovat.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

52

@51
Niin tuohan se on elämän paras viisaus: "jos muutkin, niin sit mäkin." ;) Kasvun paikka sanon minä!

Ja Ibanez, vastaas nyt tähänkin kun alotit:
Ibanez, sun mielestä siis N900 on kauhea halko ja kuitenkin iPhone saisi olla vähän paksumpikin?!?
N900 on lyhyempi ja kapeampi kuin iPhone. Sitä paksuutta siinä on alle 6 milliä enemmän. Eli kuinka paljon iPhonen pitäisi käteesi olla paksumpi? =)

Vastaa
kikuu
kikuu

53

@52 MJaah unohdetaan Ibanezin hömpötykset..

Hänen juttunsa taso on parhaimmillaan tyyliin tätä " 1cm kännykkä on liian ohut ja 1,1cm liian paksu.. ;)

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

54

Sanoin sitä että kun iPhonea sanotaan haloksi. Niin pakkohan N900 on silloin olla halko kun se on viellä iluuria paksumpi. N900 saattaisi olla halko mutta juuri minulle sopiva :)

@52
Sinun juttusi on parhaimmillaan tyyliä "iPhone on liian paksu mutta N900 on juuri sopiva"

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

55

Ibanez,
En tiedä menikö sulla nyt viittaus (@52) vinoon vai mitä, luultavasti...
Mutta et edelleenkään vastannut kysymykseeni. Puhut kyllä niin sekavia, että et taida itsekään tietää mitä puhut.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

56

@55
Tarkoitan sitä että jos joku vittuilee minulle niin vittuilen takaisin. Kyllä minä tiedän mitä puhun. Kyllähän tuo "jos muutkin, niin sitten minäkin" pitää paikkansa joissain asioissa vaikka itse sitä yritän välttää.

Vastaa
roka (vahvistamaton)

58

Kakarat täällä kinastelee. Julistan puolueettomana OJ_Ghostin kinan voittajaksi.

Vastaa
kikuu
kikuu

59

@56 Hahahahahhaa hajosin totalisesti :D:D

"Tarkoitan sitä että jos joku vittuilee minulle niin vittuilen takaisin"

Sanoo ibanez 3v joka ei ikinä voi lopettaa riitaa, vaan sanoo aina sen viimeisen sanan :D

Btw puhelinvertailun taso on laskenut aika merkittävästä :(

Vastaa
kikuu
kikuu

61

@60 No itse puhelinvertailun taso on ollut ainakin omasta mielestäni varsin hyvä. Mutta nykypäivinä kommentit ovat olleet lähes pelkästään sitä Nokia vs iPhone... :)

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

62

@kikuu

Kommenteista suurin osa tulee sinulta. Itse en edes kaikkia uutisia kommentoi. Sinä olet jo todella kauan kommentoinut lähes jokaista Applea koskevaa uutista ja melkein aina sanonut vikan sanan. Mahdollisuus poistaa edes omat viestit olisi täällä hyvä. Tai semmoinen juttu esim + - jolla voisi aina antaa ääniä ja mode niiden perusteella poistaisi kommentteja jos ne pitävät paikkansa.

Vastaa
kikuu
kikuu

63

Se +/- juttu olisi varsin ääliömäinen. Täällä on kuintekin kymmeniä vahvistamattomia käyttäjiä, jotka tietenkin antaisivat Nokian käyttäjille miinusta ja toisinpäin.

Ja tulisi modeille muutenkin ylimääräistä työtä.

En nyt ymmärrä mitä tarkoitat tuolla "Kommenteista suurin osa tulee sinulta. Itse en edes kaikkia uutisia kommentoi. Sinä olet jo todella kauan kommentoinut lähes jokaista Applea koskevaa uutista ja melkein aina sanonut vikan sanan"

Sanoin kuitenkin, että on erittäin lapsellista.. ei vaan vauvamaista olla tuollainen 'haukuin vain takaisin' tyyppi.. ;)

Vastaa
ville (vahvistamaton)

65

ottamatta kantaa mihinkään sen kummemmin niin mitä täällä ny on about viikon tullu oltua niin olen huomannut, että kikuu oot itse juuri tuollainen mitä haukut nyt esim ibanezia :) ja ei ne sunkaa kommenttis mitenkää aikuismaisia ole ollu ainakaa viimeaikoina jospa vaikka vähä lukisit kommenttejasi ja miettisit, että onko ne iha asiallisella linjalla pysyneet?

Vastaa
ville (vahvistamaton)

67

"Sanoo ibanez 3v joka ei ikinä voi lopettaa riitaa, vaan sanoo aina sen viimeisen sanan :D"

lähinnä tätä tarkoitin ja ohan näissä muissa keskusteluissa sun kommenttis välii iha samaa tasoa, Fiksua käyttäytymistä? Mitä tuollakin kommentilla saavuttaa, eikö vois olla vaan hiljaa?

Vastaa
kikuu
kikuu

68

Eihän tässä nyt ketään haukuta, kommentoidaan toisten kommentteja enemmänkin...

Ensin täällä tapellaan ja sitten lopuksi tulee tälläinen villen kaltainen maailmanpelastaja..

Etkö itse voisi olla hiljaa? Tai hankkiutua vaikka puhelinvertailun modeksi, niin sinut voisi ottaa tosissaan?
Tuskin ibanez mitään puolustajaa kaipaa, vai??? ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja