Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

RIM julkisti BlackBerry Bold 9700:n - melko vähän uudistuksia

Markus Lehtiniitty

RIM julkisti BlackBerry Bold 9700:n - melko vähän uudistuksia
Maailman toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja, kanadalainen RIM, on julkistanut uuden version yhdestä suosituimmista malleistaan. Uusi versio on nimeltään BlackBerry Bold 9700, kun alkuperäinen Bold tunnettiin 9000-numerolla.

BlackBerry Bold 9700 on oikeastaan yhtiön toistaiseksi kyvykkäin alkuperäistä BlackBerry-ideaa - laajakuvanäyttö, jonka alapuolella täysnäppäimistö - seuraava malli. Uutuuden näyttö on kooltaan 2,44 tuumaa ja tarkkuudeltaan 480x360 pikseliä sekä toistaa 65 536 väriä. Laitteesta löytyy tuorein BlackBerry OS 5.0 -käyttöjärjestelmäversio, jonka pyörittämisestä huolehtii kellotajuudeltaan 624 megahertsin prosessori.
Lisäksi BlackBerry Bold 9700:n ominaisuuksiin kuuluvat 3,2 megapikselin automaattitarkenteinen kamera LED-kuvausvalolla, GPS-paikannus, 256 megatavun sisäinen tallennusmuisti ja microSD-muistikorttipaikka sekä 1500 milliampeeritunnin akku, josta irtoaa virtaa kuuden tunnin puheaikaan tai 15 päivän valmiusaikaan 3G-verkossa. Painoa BlackBerry Bold 9700:llä on 122 grammaa ja sen mitat ovat 109 x 60 x 14,1 millimetriä.

Yhteyksien osalta BlackBerry Bold 9700 tarjoaa kattavan setin: GSM-, GPRS-, EDGE-, 3G- ja HSDPA-verkkoyhteydet sekä lähiyhteyksinä WLAN ja stereo-Bluetooth.

Uutuus on tulossa saataville marraskuun aikana useilta operaattoreilta kautta maailman, mutta ei Suomessa, jossa BlackBerryjä ei aiemminkaan laajamittaisesti ole markkinoilla nähty.

Vanhaan Boldiin verrattuna uusi BlackBerry Bold 9700 tuo mukanaan lähinnä paremman kameran, hieman tarkemman näytön sekä uudemman käyttöjärjestelmäversion. Lisäksi aiemmista BlackBerryistä tuttu pallo-ohjain on uutuudessa korvattu perinteisellä suuntaohjaimella. Kovinkaan paljoa uutta ei uusi päivitetty malli siis tuo, mikä on mielenkiintoista.

RIM on viime aikoinakin menestynyt vahvasti älypuhelinmarkkinoilla, mutta soraääniä on alkanut kuulumaan (esim. Mobile Gazette). Loppujen lopuksi menestymisessä puhelinmarkkinoilla kyse on aina laitteiden hyvyydestä - tuoteportfolio on tärkein asia menestyksen kannalta. RIM:in viime aikaiset uutuudet, kuten nyt BlackBerry Bold 9700 tai hiljattain julkistettu kosketusnäytöllinen BlackBerry Storm2, eivät ole tuoneet mukanaan kovinkaan merkittäviä uudistuksia. Onko RIM menettämässä "kultaisen kosketuksensa"? Kääntyykö noin 20 prosenttia älypuhelinmarkkinoista tällä hetkellä hallitsevan yhtiön suunta jatkossa alaspäin?

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja