Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Parannusta Yhdysvalloissa? Huhuja Nokian Qualcommin-puhelimen tulosta AT&T:n valikoimiin

1
Markus Lehtiniitty

Parannusta Yhdysvalloissa? Huhuja Nokian Qualcommin-puhelimen tulosta AT&T:n valikoimiin
Maailman suurimman puhelinvalmistajan, Nokian, asema on ollut pitkään Yhdysvaltain ja laajemmin Pohjois-Amerikan markkinoille heikko ja jatkuvasti myös heikkenemään päin. Nyt asemien parantumisesta on mahdollisesti saatu yksi heikko viite: Nokian Qualcommin suorittimella varustetun älypuhelimen saapumisesta AT&T:lle huhutaan.

Toistaiseksi huhut ovat melko epämääräisiä, mutta mitään erityistä syytä niiden epäilemiseksi ei ole. Asiasta on kertonut VentureBeat, jonka lähteiden mukaan asiasta vielä lopullisesti keskustellaan, mutta Nokian älypuhelin Qualcommin suorittimella on ehdottomasti tulossa AT&T:lle. VentureBeat perustaa raporttinsa "Nokiaa lähellä oleviin lähteisiin".
VentureBeat kertoo, että puhelimen tarkasta markkinoilletulon ajankohdasta ei ole tietoa, eikä myöskään muitakaan yksityiskohtia puhelimesta tiedetä. Tiedot Qualcommin suorittimesta viittaavat mahdollisesti Snapdragon-alustaan, joka mahdollisesti sisältäisi jopa yhden gigahertsin kellotaajuudella käyvän suorittimen. Nokia ei ole toistaiseksi käyttänyt Qualcommin siruja laitteissaan.

Nokia ja Qualcomm kertoivat aikeistaan kehittää Yhdysvaltain markkinoille Symbian-käyttöjärjestelmällä ja Qualcommin sirulla varustettuja laitteita jo keväällä 2009. Tällöin kerrottiin ensimmäisten puhelinten olevan tulossa vuoden 2010 puolivälissä, joka sopii hyviin yhteen myös nyt kuultujen tuoreiden huhujen kanssa.

Nokia ei ole aiemmin Yhdysvalloissa taipunut tarpeeksi operaattorien haluihin ja tarpeisiin, minkä vuoksi Nokia ei ole saanut puhelimiaan laajasti operaattoreiden valikoimiin. Yhdysvalloissa käytännössä koko puhelinmarkkina toimii operaattorien kautta ja Nokian heikkous tällä saralla onkin johtanut sen osuuden tippumiseen vain noin viiteen prosenttiin markkinoista, kun Nokian globaali markkinaosuus on hieman vajaa 40 prosenttia.

Myös N900 on tulossa Yhdysvalloissa markkinoille T-Mobile USA -operaattorin kautta. Lisäksi viime aikoina yksinkertaisemmat ja edullisemmat, 7705 Twist Verizonille ja 6350, 6750 Mural sekä Surge AT&T:lle, ovat päässeet esiin Yhdysvalloissa.

VentureBeatin mukaan Nokia puskee aggressiiviesti tuplatakseen nykyisen markkinaosuutensa Yhdysvalloissa seuraavan vuoden aikana.

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja