Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusimpienkin iPhone-ohjelmistojen operaattorilukko aukeaa pian "mustalla lumella"

3
Markus Lehtiniitty

Uusimpienkin iPhone-ohjelmistojen operaattorilukko aukeaa pian mustalla lumella
Applen iPhone-puhelimen käyttöjärjestelmän 3.1.x-versioillekin on tulossa saataville operaattorilukituksen poistava työkalu ensi viikon keskiviikkona eli 4. marraskuuta.

blacksn0w-nimisen työkalun takana on nimimerkillä geohot tunnettu yksittäinen kehittäjä George Hotz. Blacksn0w tulee jatkamaan aiemman sovelluslukitukset poistavan jailbreak-työkalun blackra1n:in tarinaa.

Tuleva blackn0w mahdollistaa tuoreimmillakin ohjelmistoversioilla varustettujen iPhonejen avaamiseen käyttöön muiden kuin alkuperäisen operaattorin verkossa. Tämä tapahtuu ohittamalla niin sanotun baseband-ohjelmiston version 05.11.07 suojaukset.

Kertoessaan blacksn0w:n julkaisuaikataulusta geohot hyökkäsi oman bloginsa merkinnässä vahvasti lukituksenpoistotyökaluja myyviä tahoja vastaan. Hänen mukaansa operaattorilukon poistavia ratkaisuja iPhonelle kehittävät vain hän ja iPhone dev-team, ja maksullisena myytävät vaihtoehdot perustuvat luvatta ilmaisiin työkaluihin.


Tullessaan saataville 4. marraskuuta blacksn0w tulee löytymään ladattavaksi blackra1n.com-sivustolta.

blacksn0w:n toimintaan esitellään myös YouTube-videolla, joka löytyy liitettynä alta.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

safy
safy

1

Kyllä täytyy antaa taas täydet rispektit näille jannuille, ketkä jaksavat taistella tuulimyllyjä vastaan : ). Siellä taas Applella pistetään koko koodariosasto rakentamaan uutta patchia, joka tekisi tämänkin mahdottomaksi. Koodarit ja warettajat FTW. o/

Vastaa
hta
hta

2

On sinänsä hassua, että Applen suurin uhka näillä markkinoilla on Apple itse tai sen yhteistyökumppani AT&T.

En ymmärrä miksi Apple ei laita Asetukset valikkoon yhtä valintaa lisää: Moniajo

En myöskään ymmärrä miten Apple antaa AT&T:n ryssiä omilla säännöillään myös muiden maiden markkinoita, mitä tulee tiettyihin ohjelmiin ja niiden toiminnallisuuksiin.

Ainoa oikea tie on toki valittaa asiasta suoraan Applelle niinkuin olen tehnytkin. Suomalaisella foorumilla kitiseminen aiheesta on aika turhaa.

Toisaalta yhä jaksaa ihmetyttää ihmiset, jotka suu vaahdossa valittavat, kuinka puhelimessa ei ole moniajoa tai kuinka he eivät voi asentaa haluamiaan ohjelmia. Ratkaisu on jailbreak johon menee aikaa alle 2 minuuttia. Ei pitäisi olla näille besserwissereille liian vaativa operaatio mutta sittenhän ei olisi enään juurikaan valittamista...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja