Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen iPhonen sovelluskaupan hurja tahti: jo yli 100 000 sovellusta saatavilla

7
Markus Lehtiniitty

Applen iPhonen sovelluskaupan hurja tahti: jo yli 100 000 sovellusta saatavilla
Apple kertoi virallisesti tänään, että sen iPhone-käyttöjärjestelmän App Store -sovelluskaupassa on jo tarjolla yli 100 000 eri sovellusta. Kyseinen kauppa on käytettävissä 77 maassa ja iPhone-puhelimen ohella sovelluksia voi ladata samaa käyttöjärjestelmää käyttävällä iPod touch -laitteella.

"App Store, nyt yli 100 000 saatavilla olevan sovelluksen kanssa, on selvä kilpailukykytekijä miljoonille iPhone- ja iPod touch -asiakkaille ympäri maailman", sanoi Applen tuotemarkkinoinnista maailmanlaajuisesti vastaava johtaja Philip Schiller. "iPhonen sovelluskehitysympäristö ln luonut ensimmäisen suuren alustan mobiilisovelluksille ja asiakkaamme rakastavat kaikkia ällistyttäviä sovelluksia, joita kehittäjät ovat luoneet."
Apple aloitti App Storellaan merkittävän trendin mobiilien sovelluskauppojen osalta: kaikki tärkeimmät puhelinvalmistajat ja käyttöjärjestelmätoimittajat ovat seuranneet Applen esimerkkiä ja lanseeranneet omat sovelluskauppansa.

App Store avattiin kesällä 2008, joten kaupan avaamisesta ei ole vielä kulunut puoltatoista vuottakaan - tähän nähden 100 000 sovelluksen ja aiemmin kerrotun kahden miljardin latauksen saavutukset ovat erittäin kovia suorituksia. Applen sovelluskauppa on ylivoimaisesti suosituin mobiilimaailmassa - ja tiedotteessaan Apple kehuu sitä maailman suurimmaksi sekä suosituimmaksi sovelluskaupaksi.

Apple myös jatkaa kaupan kehitystyötä ja tuo mukaan uusia ominaisuuksia ja toimintoja. Viimeaikaisia esimerkkejä tästä ovat Genius-toiminto, jonka tarkoitus on auttaa käyttäjää löytämään itselleen sopivia sovelluksia, sekä sovellusten sisäisten ostojen tulo mahdolliseksi myös ilmaisissa sovelluksissa.

Myös mobiilipelaamiseen ja niiden ympärille tapahtuvaan liiketoimintaan on App Storella ollut suuri vaikutuksensa. iPhone ja App Store ovat nousseet kenties kiinnostavimmaksi mobiilipelien kehitysalustaksi, muiden alustojen seuratessa perässä. Myös Nokia joutui myöntämään N-Gage-pelipalvelunsa epäonnistumisen viime viikolla. Jatkossa Nokia tulee jakelemaan pelejä yleisen Ovi Store -sovelluskauppansa kautta - Applen mallin mukaisesti.

Kommentit (7)

safy
safy

1

Nyt kun pääsi testailemaan itse mullistavaa iPhonea aivan käytännössä, niin yllätyin kuinka paljon sitä turhaa softaa siihen onkaan. 1/50 ohjelmista oli ehkä sen verran hyviä, että pystyi jättämään puhelimeen hieman pidemmäksi aikaa, mutta suurin osa sovelluksista oli aivan turhia. Siis todella turhia (Sytkäreitä, flashlighteja ynm.)

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

2

Eli sinullekkin safy jää vielä 2000 hyvää ohjelmaa ladattavaksi :-)

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

3

Tuonne pitäisi tulla enemmän kategorioita jotta erottaisi pelit roskista :) Hyviä pelejä on ainakin Worms,NFSU, Track & field sekä monia muita :)

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

5

Ovi Storessa 98,90% tarjonnasta on Hannah Montana -näytönsäästäjiä, 1,05% taskulamppuja.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

6

Toivoisin että olis oma kategoria lite versioista peleille/softille, niitä on vaikee löytää seasta mitä ny jotai top listoja tsekkailee, olis hyvä jos ne olis kaikki omassa paikassaan

mut tietty tossä määrässä softia on todella paljo turhaa ja ohan se väliin vaikee löytää niitä hyviä, itse tsekkailen lähinnä top listoja ni sieltä löytyy sit välii hyvii löytöi

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja