Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericsson avaa Timescapen ja Mediascapen kehittäjille ja tuo ne myös Symbian-puhelimiin

Markus Lehtiniitty

Sony Ericsson avaa Timescapen ja Mediascapen kehittäjille ja tuo ne myös Symbian-puhelimiin
Sony Ericssonin tuoreen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen, XPERIA X10:n, mielenkiintoisimpien ominaisuuksien joukkoon lukeutuvat Sony Ericssonin Androidin päälle lisäämät omat Timescape- ja Mediascape-sovellukset UX-käyttöliittymän osina.

Timescape yhdistää kaiken yhden henkilön kanssa käydyn yhteydenpidon - puhelut, tekstiviestit, sähköpostit, Facebook- ja Twitter-päivitykset ja niin edelleen - yhteen näkymään. Mediascape puolestaan tekee saman kuville, musiikille ja videoille yhdistäen samaan näkymään sisältöä niin puhelimen paikallisesta muistista kuin eri verkkopalveluista. Lisätietoa toiminnoista tarjoavat muun muassa aiemmin esiin nostamamme videot.
Sony Ericssonin suunnitelmissa on laajentaa Timescapen ja Mediascapen saatavuutta jatkossa. Luonnollisesti ne tulevat löytymään Sony Ericssonin tulevista Android-puhelimista, mutta niiden ohella Timescape ja Mediascape aiotaan tuoda myös Sony Ericssonin Symbian-käyttöjärjestelmällä varustettuihin älypuhelimiin. Asiasta on kertonut muun muassa Electricpig-sivusto Sony Ericssonin tuoteportfolion suunnittelusta vastaavan johtajan Steve Walkerin kommentteihin perustuen.

"Aikomuksenamme on tarjota tuotteita (Timescape ja Mediacape) Androidilla ja Symbianilla", sanoi Walker. "Tarkoituksena on olla sitoutumatta erityisesti yhteen alustaan, ei ole oikea veikata vain yhtä hevosta."

Timescapen ja Mediacapen laajenevan laitetuen ohella Sony Ericsson tulee avaamaan kyseiset toiminnot myös kolmansille osapuolille. Sony Ericsson on kertonut asiasta kehittäjäsivuillaan. Sovelluskehitysympäristön kerrotaan tulevan saataville vuoden 2010 aikana.

Jatkossa on mielenkiintoista seurata, kuinka Sony Ericsson onnistuu Timescapen ja Mediascapen porttaamisessa Symbian-käyttöjärjestelmälle. UX-käyttöliittymän, Timescapen ja Mediascapen myötä Sony Ericsson seuraa muita merkittävimpiä puhelinvalmistajia yhtenäisen, käyttöjärjestelmien rajat ylittävien kustomointien alueella. Esimerkiksi HTC:llä on Sensensä ja Samsungilla TouchWizinsä.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja