Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Nokian puhelin vuodelta 2015

11
Markus Lehtiniitty

Videolla: Nokian puhelin vuodelta 2015
Nokia järjesti eilen ja tänään The Way We Live Next 3.0 -tapahtuman, jonka myötä Nokian ympäriltä on ollut liikkeellä paljon mielenkiintoisia pikku-uutisia ja -tarinoita. Näistä yksi on vuoden 2015 puhelimesta, tai mobiililaitteesta, sekä mobiilista elämäntavasta kertova video.

Video perustuu Nokian tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Viidessä vuodessakaan ei kuitenkaan ehdi tapahtua ihmeitä, eikä alta löytyvällä videollakaan esitellä mitään täysin tajunnan räjäyttävää.
Viiden vuoden päästä kuitenkin muun muassa kymmenien megabittien LTE-yhteydet, miniprojektorit, erilaiset laajennetun todellisuuden ("augmented reality") sovellukset ovat arkipäivää mobiilissa maailmassa. Ja kyllä viidessä vuodessa myös varmasti jotain tämän hetken näkökulmasta yllättävääkin tullaan näkemään.

Ehkä mielenkiintoisinta Nokian 2015-videolla on massiivinen datankeräys laitteista ja tähän perustuvat erilaiset palvelut - tästäkin ollaan kuitenkin jo nähty ensimmäisiä esimerkkejä valmiidenkin sovellusten osalta. Lisäksi yksi asia alta olevalta videolta voidaan kuitenkin poimia: Nokiankin visiossa tulevaisuus on hyvin kosketusnäyttövaltainen - lasernäppäimistöjen kera kenties.Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Kommentit (11)

Nozu
Nozu

1

Kuulostaa paikoin siltä, että jos ollaan samalla klubilla tai muuten vain kirjoitan hakukenttään sinun nimesi, saan vastaukseksi valokuvasi, osoitteesi, lemmikkisi nimen, pankkikorttinumerosi ja tiedon milloin viimeksi kävit vessassa pahemmalla hädällä. =)

Vastaa
Puppek
Puppek

5

Pitäisiköhän Nokian ensin saada puhelimiensa toimivuus ja käytettävyys paremmalle tasolle ennen noita utopisia palveluita?
Kuka haluaa käyttää uusia (ja ovi-laatuisia) palveluita laitteilla, joiden taso on ovi-laatua?

Vastaa
necq
necq

6

Ohhoh, aika iso puhelin oli tuossa tolla ekalla kaverilla telkkarin paikalla. Eikä mitkään käytännölliset matkakaiuttimetkaan olleet, vaikka kyllähän noista matsia näki (tosin 4:3 videona eikä koko näytölle edes skaalattuna). Aijai, pitää ostaa isommat housut että sen saa mahtumaan taskuun... Ja alkaa puntillakin käymään että sitä jaksaa sitten kaupungilla roudata. Harmillista myös etteivät vielä 2015 vuonnakaan osaa tehdä laajakuvaista videota, vaan pitää tuollaista suurinpiirtein 4:3 videota tapittaa silmät killillään.

Vastaa
necq
necq

7

Ohhoh, aika iso puhelin oli tuossa tolla ekalla kaverilla telkkarin paikalla. Eikä mitkään käytännölliset matkakaiuttimetkaan olleet, vaikka kyllähän noista matsia näki (tosin 4:3 videona eikä koko näytölle edes skaalattuna). Aijai, pitää ostaa isommat housut että sen saa mahtumaan taskuun... Ja alkaa puntillakin käymään että sitä jaksaa sitten kaupungilla roudata. Harmillista myös etteivät vielä 2015 vuonnakaan osaa tehdä laajakuvaista videota, vaan pitää tuollaista suurinpiirtein 4:3 videota tapittaa silmät killillään.

Vastaa
Jarissimo (vahvistamaton)

8

Kuka tollasta oikeasti haluaa..? Nokia hieman ryhtiä palveluiden kehittämiseen, jotta ne aluksi toimivat ja sitten uusia ideoimaan.

Miksi valmistajat yleensäkään panostavat näin suuresti näihin "hypersosiaalisiin" palveluihin? Uskon että niiden ongelmatilanteet tulevat selvemmin esille ennen vuotta 2015..:) Joten pieleen menee tuokin.

Ja pieni asia vielä. Voisitteko tehdä Nokialla jotain langallisten kuulokkeiden poistamisen eteen. Olisi mukava ajatella, ettei tarvitsisi kuristua piuhoihin vielä vuonna 2015:)

Vastaa
necq
necq

9

Täällä spekulointi tuskin auttaa asiaa hirveästi, kuten ei mm. auta myöskään televisiolupamaksuista tai YLEveroista napiseminen, kuten ei myöskään piratismista natina... Mutta hyvä se on aina toivoa. Aika turha toivo tosin että Nokialainen tekisi asian eteen jotain vaikka lailla säädettäisiin (no ehkä sitten).

Olen itse pitänyt Nokialaista parhaana, jos ei joskus muinoin erästä SonyEricssonin simpukkakapulaa lasketa mukaan, oli täydellinen puhelin omassa luokassaan. Nykyään ei Nokialaiset juurikaan ole vakuuttaneet, oikeastaan koko homma lähti siitä kun 2006 vaihdoin juuri kyseisen SonyErkin Nokia N70. Seuraavana oli N78. Nyt minulla on 5800, eikä ole yhdestäkään noista Nokialaisista yhtään hyvää sanottavaa. Ehkä N70 oli softaltaan ja toimivuudeltaan paras näistä, mutta helekutin hidas. N78 oli buginen ja suht hidas sekin, 5800 samaa luokkaa mutta vähän nopeampi. Tuntuu että joko itselle on sattunut juuri näitä maanantaikappaleita eli susia, mutta kun ajattelee niin ei tässä enää voi olla tuosta kysymys...

Oleettomasta asiasta takaisin, nuo ominaisuudet mitä on kehittelyn alla vuodelle 2015 ovat aivan turhia. Ensin pitäisi saada valmistetuksi puhelin jossa ei ole turhia bugeja tai hitautta. Turhaan liian raskaalla käyttöliittymällä rasitetaan puhelinta jossa on liian vaatimattomat resurssit käyttöliittymän pyörittämiseen (viittaan N70, N78 ja 5800 joista minulla omakohtaiset kokemukset). Tämän kun tajuaisivat ensin niin sitten vasta kannattaisi alkaa kehittelemään jotain turhia überhienouksia kuten uutisessa kerrottiin.

Vastaa
Quiote
Quiote

10

Turha kenenkään folihattuilla videon sisällön johdosta. Verkostoituminen ja yhteydenpito on nyt IN joten sitä korostetaan. Tuskin kukaan olisi halunnut katsella kuinka videolla laitetaan pelkästään asetuksia "älä näytä sijaintiani", "älä jaa tietojani" yms. Hienoja konsepteja tuossa, kuten nuo puhelimet. Nykyään näyttää olevan suosiossa tehdä noita liukunäppisluureja, mutta kyllä se kehitys vie kosketusnäyttöihin sillä tavallinen "hard-näppis" on vain turhaa tilaa vievä vanheneva ominaisuus.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja