Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericssonin Symbianilla varustetusta Kurara-puhelimesta uusia kuvia ja teknisiä tietoja julki

5
Markus Lehtiniitty

Sony Ericssonin Symbianilla varustetusta Kurara-puhelimesta uusia kuvia ja teknisiä tietoja julki
Sony Ericssonin odotetaan julkistavan uuden Nokiankin älypuhelimista tuttua Symbian-käyttöjärjestelmää käyttävän älypuhelimen ensi vuoden alkupuolella. Kyseinen puhelin tunnetaan toistaiseksi Kurara-kehitysnimellä, ja olemme kertoneet siitä pariin otteeseen jo aiemminkin. Uusien tietojen mukaan Kurara tunnetaan myös Sony Ericsson U5 -nimellä.

Nyt GSMArena-sivusto on tuonut julkisuuteen kaksi uutta kuvaa sekä uusia tietoja teknisiä tietoja Kurarasta. Uusissa kuvissa Kurara esiintyy aiemmasta poiketen vaaleanpunaisen värisenä - aiemmin on nähty vain harmaa väriversio. Lisäksi nyt puhelimen takaa löytyy jälleen HD-teksti, joka ensimmäisistä Kurara-kuvista aikanaan löytyi, mutta tuoreemmista välillä jälleen puuttuikin.Kyseinen takakannen HD-teksti viittaa HD-videokuvaukseen. Kurarastahan pitäisi jo aiempien tietojen mukaan löytyä kahdeksan megapikselin kamera. Tällä osa-alueella uusi edullisempi malli jää jälkeen Satio-lippulaivamallista, joka tarjoaa 12-megapikselisen kameran. Myös Kuraran näyttö tulee olemaan Satiota pienempi 3,2 tuuman koollaan.

Näytön koon ohella GSMArenan mukaan Kuraran pitäisi sisältää sama laitteistoarkkitehtuuri kuin Sationkin, eli Texas Instrumentsin OMAP3430, joka rakentuu 600 megahertsin ARM Cortex-A8 -suorittimesta sekä PowerVR SGX530 -näytönohjaimesta. Vastaavaa pohja on käytössä muun muassa Applen iPhone 3GS:ssä sekä Nokian N900:ssa. Kuraran käyttöliittymä tulee ilmeisesti olemaan S60 5th Edition, eli uuden nimeämisjärjestelmän mukaan Symbian^1, eikä vielä uudempi Symbian^2.

Kuraran muihin ominaisuuksiin edellä mainittujen ohella pitäisi kuulua myös 1200 milliampeeritunnin akku, WLAN-yhteys DLNA-tuella, tuki sekä HSDPA:lle että HSUPA:lle 3G-verkossa, GPS-paikannus, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä sekä microSD-muistikorttipaikka. Lisäksi Kurarasta ei pitäisi enää löytyä Sony Ericssonin omaa Fast Port -liitintä, vaan se on korvattu standardilla microUSB-liitännällä.

Sekä Kuraran julkistuksen että myyntiintulon pitäisi aiempien tietojen mukaan ajoittua vuoden 2010 ensimmäiselle puoliskolle.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
elastic (vahvistamaton)

1

Sony-Ericsson saa sentään *jopa* Symbianin näyttämään houkuttelevalta vaihtoehdolta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jeppiskamaa (vahvistamaton)

2

Kerrankin joku laittaa kunnon rautaa sisään symbian puhelimeen. Eiköhän noilla spekseillä pitäisi olla melko sulavaa toimintaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Foxi (vahvistamaton)

4

Noni. Onneksi Ericssonikin alkaa tekemään kunnon puhelimia, ja toivottavasti Ericsson pystyy nousemaan markkinoilla =).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.