Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Mobiilisurffaaminen hurjassa kasvussa

4
Matti Vähäkainu

Mobiilisurffaaminen hurjassa kasvussa
Nettiselainkehittäjä Opera on kertonut Opera Mini -selaimen hurjista kasvulukemista viimeisen vuoden ajalta. Kuukausittaiset käyttäjämäärät ovat nousseet kuukaudessa 11 prosentilla ja lähentelevät pian 40 miljoonan rajapyykkiä. Opera Mini selaimella ladattiin viime kuussa yli 17 miljardia sivua, joka on yli kolme kertaa enemmän kuin vuosi sitten lokakuussa. Edellisestä kuukaudestakin kasvua on 15 prosenttia.

Operan mukaan datasiirtojen määrät ovat niin suuria, että käyttämällä Operan selaimien tukemaa pakkausmenetelmää kuluttajat ympäri maailman säästävät yhteensä lähes 10 miljardia dollaria vuodessa datamaksuista. Opera Minin tukema ominaisuus mahdollistaa yrityksen mukaan jopa 90 prosenttia datamäärää pienentävän pakkauksen. Kaikenkaikkiaan Opera Mini -palvelimet käsittelevät kuukaudessa noin 2,5 petatavua (n. 2,5 miljoonaa gigatavua) dataa. Operan laskukaavat kuitenkin hieman liiottelevat säästöjä, sillä siinä ei oteta huomioon minkäänlaisia datapakettiratkaisuja.

Opera Mini on erityisen suosittu selain Nokia- ja Sony Ericsson -käyttäjien keskuudessa. Maantieteellisesti selaimen käyttöaste on korkein Venäjällä, mutta se on suosittu myös Aasiassa, Yhdysvalloissa sekä Briteissä. Opera Mini on Java-pohjainen selain, joka on saatavilla valtaosalle puhelimista.


Töihin AfterDawniin

Kommentit (4)

Tomppa12
Tomppa12

1

Ei kai siinä mitään, kun hyvä selainhan tuo on.

Jos FreeRunnerin java olisi vähän kehittyneempi niin minäkin käyttäisin tuota. Tällä hetkellä tosin sillä on paha tapa kaatua Opera Mini 10 Betan käynnistyksessä. Yhdistelma on sitten CocoaVM/JamVM + Microemulator + Opera Mini 10 Beta. Toinen vaihtoehto taitaisi olla PhoneME Feature, mutta siitä ei ole vielä käännöstä.

Vastaa
safy
safy

2

Onhan nuo datamäärät aika hurjia, mutta onhan työ ymmärrettävää kun nykyään rupeaa olemaan puhelimia joilla voi jo kunnolla surffata.

Vastaa
elastic (vahvistamaton)

3

Varmastikin iPhonella on tuo datamäärä vielä suurempi kuin Opera Minin eri versioiden yhteensä. ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja