Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Mobile saamassa uudistuneen näppämistön

2
Markus Lehtiniitty

Windows Mobile saamassa uudistuneen näppämistön
Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmän käyttöliittymää on uusien kosketuspuhelinalustojen myötä alettu pitää hieman jälkeenjääneenä. Tuoreimman Windows Mobile 6.5:n yhteydessä uudistettiin ylimmän tason käyttöliittymäosioita, mutta monet asiat jätetiin myös ennalleen. Yksi Windows Mobile 6.5:n merkittävimmistä heikkouksista onkin yhä muun muassa sen virtuaalinäppämistö.

Nyt näyttäisi kuitenkin siltä, että Windows Mobile olisi lähitulevaisuudessa saamassa uudelleen tyylitellyn virtuaalinäppäimistön, josta esimerkkikuvia löytyy tästä jutusta (kuvat ovat vielä kehitysvaiheessa olevasta näppäimistöstä). Asiasta on kerrottu xda-developers-keskustelupalstalla.
Aiemmin olemme kertoneet, että Windows Mobile 6.5.1 -päivitys tulisi tuomaan mukanaan joitakin uudistuksia käyttöliittymään. Kyseistäkään päivitystä ei kuitenkaan ole vielä virallisesti julkaistu. Nyt huhutun uuden näppäimistön pitäisi olla tulossa Windows Mobile 6.5.3 -päivityksessä, jonka viralliseen saapumiseen saattaa mennä vielä tovi. Tiedot näppäimistöstä perustuvat vuotaneeseen 28002-buildiin.

Koska uusi näppäimistö sijaitsee DLL-tiedostossa (MSIMAR.192.dll), sen kerrotaan olevan helposti myös kolmannen osapuolen kehittäjien muokattavissa. Aiemminkin valmistajat ovat korvanneet Windows Mobilen heikkoa natiivinäppäimistöä omilla toteutuksillaan, mutta jatkossa tämä ei välttämättä enää ole tarpeellista.

Suurempaa päivitystä, myös käyttöliittymän osalta, Windows Mobileen odotetaan jo ensi keväänä valmistuvan ja syksyllä asti laitteisiin yltävän Windows Mobile 7:n myötä.

Kommentit (2)

Viltsu (vahvistamaton)

1

Pienestä uutisesta tehtiin härkänen. Esim. Androidille löytyy lukuisia virtuaalinäppäimistöjä, joista käyttäjä voi haluta mieleisensä.

Vastaa
htc (vahvistamaton)

2

Mitä se Android taas liittyy tähänkään uutiseen?
Kyllä Windows Mobilellekkin on saatavana virtuaali näppäimistöjä, uutisen tarkoitus oli kertoa Windows Mobile virtuaalinäppäin päivityksestä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja