Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tämän Nokia tulee tekemään ensi vuonna - Symbian uusiksi ja Maemo 6 -laite toimituksiin

10
Markus Lehtiniitty

Tämän Nokia tulee tekemään ensi vuonna - Symbian uusiksi ja Maemo 6 -laite toimituksiin
Nokia järjestää tänään Capital Markets Day -tapahtuman, eli vuosittaisen sijoittatapahtumansa, jossa se luotaa aina tulevaa ja kertoo strategiastaan.

Nokia kertoo tapahtumassa taloudellisten tavoitteidensa ohella myös ensi vuoden toiminnallisista tavoitteistaan. Näistä keskeisimpiä ovat Symbian-käyttöliittymän uudelleensuunnittelu sekä "ensimmäisen, käyttäjäkokemukseltaan ainutlaatuisen" Maemo 6 -kyvykkään mobiilitietokoneen toimitusten aloittaminen vuoden 2010 toisen puoliskon aikana. Nokia laittaa siis paljon paukkuja käyttäjäkokemukseen parantamiseen. Lisäksi Nokia aikoo kasvattaa merkittävästi kosketusnäytöllisten ja/tai QWERTY-täysnäppäimistöllisten laitteiden osuutta älypuhelinmallistostaan.
Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo korosti erityisesti keskittymistä käyttäjäkokemuksen parantamiseen: "Vuoden 2010 aikana panostamme käyttäjäkokemuksen parannuksiin ja niiden avulla Symbian-käyttöliittymä tulee siirtymään uudelle tasolle. Älypuhelimien käyttöjärjestelmänä Symbian on markkinoiden yleisin ja joustavin, ja siksi meillä on edellytykset tuoda älypuhelimia maailmanlaajuisesti uusiin alemman hintaluokan tuotekategorioihin parantaen samalla katteitamme. Näen, että Nokialla on erittäin hyvät mahdollisuudet saavuttaa uutta kasvua toimialallamme rakentamalla arviomme mukaan maailman suurimman langattomien palveluiden alustan."

Varsinaisia täysin uusia tietoja Nokia ei tuotteidensa osalta tänään paljastunut. Symbian-käyttöliittymän tulevat uudistukset ovat olleet jo aiemmin tiedossa - ne ovat tulossa Symbian^3- ja Symbian^4-versioiden myötä. Lisäksi kannattaa myös huomata, että Nokia ei ainakaan vielä luvannut Maemo 6:lla varustettua laitetta markkinoille ensi vuonna, vaan puhuu vain Maemo 6 -kyvykkäästä laitteesta. Tämä tarkoittaa, että laite saattaa tulla ensin markkinoille Maemo 5:llä varustettuna, mutta on päivitettävissä myöhemmin Maemo 6:een.


Näin Nokia kertoo toiminnallisista tavoitteistaan vuodelle 2010:
 • käyttäjäkokemuksen parantaminen
 • Nokian Symbian-käyttöliittymän uudelleensuunnittelu; keskeinen tuotejulkistus vuoden 2010 ensimmäisen puoliskon aikana ja toinen keskeinen tuotejulkistus ennen vuoden 2010 loppua
 • ensimmäisen, käyttäjäkokemukseltaan ainutlaatuisen Maemo 6 -kyvykkään mobiilitietokoneen toimitukset vuoden 2010 toisen puoliskon aikana,
 • kosketusnäytöllisten ja/tai QWERTY -laitteiden osuuden merkittävä kasvattaminen älypuhelimissa
 • palveluliiketoiminnan kasvattaminen maantieteellisen laajentumisen ja lisääntyvän operaattoriyhteistyön avulla
 • parempien työkalujen toimittaminen ulkopuolisille sovelluskehittäjille sovelluksien ja sisällön luomiseksi Nokian Ovi-ympäristöön
 • kuluiltaan toimialan tehokkaimman liiketoimintamallin jatkuva optimointi Mobile Devices -yksikössä
 • edullisten paikallisten palveluiden jatko- ja lisäkehitys kehittyvien markkinoiden kuluttajille

Näin Nokia arvioi ja asettaa tavoitteita matkaviestintoiminnalleen vuodelle 2010 ja pidemmälle:
 • Nokia arvioi, että toimialan matkaviestimien kappalemääräinen myynti kasvaa noin 10 % vuonna 2010 vuoteen 2009 verrattuna
 • Nokian tavoitteena on, että sen markkinaosuus matkaviestimien kappalemääräisessä myynnistä pysyy samana vuonna 2010 vuoteen 2009 verrattuna
 • Nokian tavoitteena on sen matkaviestimien keskimääräisen myyntihinnan aiempia vuosia pienempi lasku vuonna 2010
 • Nokian tavoitteena on kasvattaa hieman euromääräistä osuuttaan matkaviestinmarkkinoista vuonna 2010 vuoteen 2009 verrattuna.
 • Nokian tavoitteena on, että Devices & Services -ryhmän ei-IFRS* toimintakulut ovat noin 5,7 miljardia euroa vuonna 2010.
 • Nokian tavoitteena on, että Devices & Services -ryhmän ei-IFRS* tutkimus- ja tuotekehityskulut ovat alle 10 % ryhmän liikevaihdosta vuonna 2010
 • Nokian tavoitteena on, että Devices & Services -ryhmän ei-IFRS* liikevoittoprosentti on 12 - 14 vuonna 2010
 • Nokian tavoitteena on edelleen, että sen palveluliiketoiminnan liikevaihto on 2 miljardia euroa tai enemmän vuonna 2011.
 • Nokian tavoitteena on edelleen, että sen palveluilla on 300 miljoonaa aktiivista käyttäjää vuoden 2011 loppuun mennessä.

Nokian uusi rahoitus- ja talousjohtaja Timo Ihamuotila kommentoi tulevaa vuotta näin: "Siirtyessämme vuoteen 2010 matkaviestinmarkkina on vakautumassa ja se kasvaa enemmän niillä osa-alueilla, joissa Nokialla on kilpailuetuja. Uskomme, että saavuttamalla asettamamme toiminnalliset tavoitteet Nokia tulee olemaan kilpailukykyinen sekä matka- että älypuhelimissa ja kasvattamaan samalla euromääräistä osuuttaan matkaviestinmarkkinoista."

Lisätietoa löytyy Nokian tiedotteesta. Nokia Capital Markets Dayn pääsessio tullaan lähettämään myös verkossa live-webcastina. Tilaisuus alkaa kello 14.00 Suomen aikaa.

Kommentit (10)

Sepi (vahvistamaton)

1

puhelinvertailu.com:
"Lisäksi kannattaa myös huomata, että Nokia ei ainakaan vielä luvannut Maemo 6:lla varustettua laitetta markkinoille ensi vuonna, vaan puhuu vain Maemo 6 -kyvykkäästä laitteesta."

Nokian tiedote:
"- Deliver our first Maemo 6-powered mobile computer, with an iconic user experience, in the second half of 2010;"

Vastaa
Ahmeeli
Ahmeeli

2

@1

Samaa meinasin sanoa, vois olla ihan hyvä toimituksen lukea tiedote kahdesti läpi ennen kuin sitä lähtee tulkkaamaan..

Vastaa
jackoff (vahvistamaton)

4

"Älypuhelimien käyttöjärjestelmänä Symbian on markkinoiden yleisin ja __joustavin___"

alleviivasin hauskan kohdan..

Vastaa
msly
msly

5

@1. ja @2.

Suomenkielinen tiedote kertoo Maemo 6 -kyvykkäästä laitteesta. Englanninkielinen tiedote tosin lienee ratkaisevampi tässä tilanteessa, mutta ollaan nyt vielä varovaisia. :)

Vastaa
Ahmeeli
Ahmeeli

6

Voi tietysti olla että OPKn finglishistä ei ole saatu selkoa kummallakaa kielellä ja nyt kaikki toimittajat arpovat suu ammollaan että mitä hä? :)

Vastaa
user (vahvistamaton)

7

>Voi tietysti olla että OPKn finglishistä ei ole saatu selkoa
>kummallakaa kielellä ja nyt kaikki toimittajat arpovat suu
>ammollaan että mitä hä? :)

Ne jotka ovat tekstien lisäksi olleet finglishistä kuulemassa ehkä arpovat vähemmän. Eli nuo suurimmat sekoilut on ehkä lukeneet vain tiedotteet ja niiden päälle keksineet omat lisänsä.

Vastaa
Jartsuli (vahvistamaton)

8

toivottavasti esim N900 malli on päivitettävissä uudemmalle käyttikselle, nokiasta on jäänyt vähän semmoinen maku että kun olet laitteen ostanut niin mitään extraa siihen on turha odotella.. korjauspäivityksiä vain mutta ei mitään konkreettisesti uutta vaan kaiken uuden saat ostaa uusien laitteiden myötä

Vastaa
Stonik
Stonik

9

@8

Nokia ei ole ainoa, tuttua kauraa myös esimerkiksi Samsungin koneista.

Kaukana ollaan vielä siitä, että saisi ostaa kivan älypuhelimen ilman käyttöjärjestelmää, ja sen jälkeen asentaa siihen itse haluamansa OS:n. :)

Vastaa
user (vahvistamaton)

10

>korjauspäivityksiä vain mutta ei mitään konkreettisesti uutta vaan
>kaiken uuden saat ostaa uusien laitteiden myötä

Joidenkin mallien kohdalla tullut merkittäviä päivityksiä, joidenkin toisten kohdalla hienosäätö ja operaattorilistojen päivitystä. Lisä softia, jopa veloituksetta, sitten tarjolla enemmän, jos laite sellaiset mahdollistaa.

Kyse kuitenkin matkapuhelimista, jossa myydään tietty toisiinsa nivottu rauta ja softa paketti. jotka erottavat sen toisesta mallista.

Toista oli 90 luvulla, jos saattoi aidosti tulla uusimalliversio joka oli softapäivitys edelliseen malliin, 2000 luvulla tälläisä tuli, mutta alkoi ominaisuudet valua vanhaan malliin päivityksissä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja