Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: ensimmäiset tiedot Nokia N87 12MP:stä julki - vaiko pelkkää huuhaata?

13
Markus Lehtiniitty

Videolla: ensimmäiset tiedot Nokia N87 12MP:stä julki - vaiko pelkkää huuhaata?
Nokia on jäänyt kamerapuhelimissa kilpailijoistaan hieman jälkeen, jos tilannetta tarkastellaan vain mediaseksikkäästi megapikselien näkökulmasta. Kun muilla on tarjota jo 12 megapikseliä, niin Nokian kamerapuhelinten nykyinen huippumalli N86 8MP tarjoaa megapikseleitä vain kahdeksan.

Tilanteeseen saattaa kuitenkin olla tulossa muutos, sillä tänään julkisuuteen ovat vuotaneet mahdollisesti ensimmäiset tiedot mahdollisesta N87 12MP:stä. Tietoihin kannattaa kuitenkin suhtautua toistaiseksi vielä hyvin suurella varauksella. Esiin tiedot tulivat cptain03-nimimerkin YouTube-palveluun lataaman videon kautta. Väitetystä N87 12MP:stä kertova video on käyttäjän ainoa palveluun lataama video.
Saman informaation kuin mitä kyseinen video tarjoaa olisi voinut esittää myös kuvana, sillä videolla vain kuvataan N87 12MP:stä kertovaa esityspaperia. Sen mukaan N87 12MP:stä löytyisi 12,1 megapikselin kamera Carl Zeissin optiikalla ja sekä kaksois-LED-kuvausvalolla että Xenon-salamalla, 3,2 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö 480x800 pikselin tarkkuudella, 16 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, 600 megahertsin suoritin sekä aiemmista Nseries-sarjan puhelimista tuttu kahteen suuntaan liukuva rakenne, jolloin kantta alaspäin liu'utettaessa ylhäältä paljastuvat erilliset multimedianäppäimet. Lisäksi tarjolla on yksinkertainen rakennekuva N87 12MP:stä.

Videolla ei mainita mitään puhelimen käyttöjärjestelmästä, mutta on vaikea uskoa sen olevan mikään muu kuin Symbian. Tämä johtaakin ongelmaan, sillä ainakaan nykyinen Symbian^1 tai seuraavana vuorossa oleva Symbian^2 eivät vielä sisällä tukea 480x800 pikselin näytölle. Tämä tarkoittaisi, että joko nyt julkaistut tiedot N87 12MP:stä eivät ole tosia tai sitten puhelin olisi tulossa markkinoille vasta joskus vuoden 2010 syksyllä. Mitä mieltä te olette?Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Kommentit (13)

Dollarinen (vahvistamaton)

1

- 12 Megapikselin kamerapuhelin ensi vuonna - luultavasti
- Symbianilla - tottakai
- kapasitiivinen näyttö - ei todellakaan, kyseessä on Nokia
- 600MHz suoritin - vaikea uskoa, todennäköisesti vanhoja ARM:ja vielä syöttävät

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

2

jep tokihan ammattimaisissa teknisissä spekseissä lukee "snappy prosessor" :)

Vastaa
Markkanen
Markkanen

3

@dollarinen

Miksi ei vois olla kapasitiivinen? Nokialla on jo nyt markkinoilla kapasitiivinen luuri, Nokia X6. Mitä tarkoitat "vanhoja ARM:ja" Eikös ARM 11 ja Cortex A8 ole vielä kovaa valuuttaa? Moleampia kun löytyy jo markkinoilta 600mhz kellotaajuudella.

Vastaa
msly
msly

4

Seuraavien Symbian^2-puhelinten on yleisesti odotettu hyppäävän myös TI:n OMAP3-junaan, eli niistä tulee mitä todennäköisimmin löytymään ARM Cortex-A8 -suoritinta, luultavasti 600-megahertsisenä.

Ensimmäiset Symbian^2-laitteet julkistettaneen kahden, tai korkeintaan kolmen kuukauden sisällä.

Vastaa
psp (vahvistamaton)

5

näyttää kyllä aidolta nokialaiselta... pieni näyttö ja paksuus todennäköisesti vähintään 20 mm... tulossa jälleen uusi silitusrauta.

t. osakkeenomistaja

Vastaa
erpe (vahvistamaton)

6

Kyllä voi sanoa että on puhelinmarkkinat kehittyny ku 3,2" näyttö on jo pieni. :D

Tuo liukurakenne on kyllä turha ja typerä jos esille tulee vain turhat multimedianäppäimet. Tulee myös turhaan lisää paksuutta! :)

Vastaa
huh (vahvistamaton)

7

Tää oli surkein yritys mitä oon nähny! Ala-asteella jo piirsin itse paremmin. Tuota ei voi uskoa kukaan

Vastaa
epatheman
epatheman

8

No joo... tuskin tota tussilla piirrettyä kuvaa vielä kannattaa säikkyä. Sitten kun ensimmäiset sumeat kuvat laitteesta ilmestyy niin aletaan arvailemaan tarkemmin :)

Vastaa
user (vahvistamaton)

9

> eivät vielä sisällä tukea 480x800 pikselin näytölle.

Perustuetut pikselimäärät eivät ole ennen rajoittaneet.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

10

_Jos_ tällanen nyt sitten tulee niin toivotaan, että on panostettu kamerassa vähän muuhunkin kun siihen, että saadaan sillä se 12 megapikseliä. Jos FullHDssakin on vaan pari megapikseliä niin en oikee pidä peruskäytössä hyödyllisenä 12:a.
Eikös kumminkin se n86 8MP ole kuvausominaisuuksiltaan aika hyvä ja kait se jonkun palkinnonkin voitti?

Vastaa
user (vahvistamaton)

11

>Jos FullHDssakin on vaan pari megapikseliä niin en oikee pidä
>peruskäytössä hyödyllisenä 12:a.

Kuvien rajaukseen ns. "zoomiin". Zoomi on kuitenkin kovasti toivottu ominaisuus.

Zoomin takia joutuu kyllä tekemään uhrauksia, ja olisi kiva tietää kuinka hyviä 2-3Mpx kennon kännykameroita saisi jos pikselikilpa resurssit suunnattaisiin pelkästään kiinteään kuvanlaatuun.

Vastaa
ano (vahvistamaton)

12

@5
on se hyvä kun täällä sivustolla liikkuu todellinen tietäjä. paksuudetkin tulee vaa tosta noin :)

Vastaa
bloc
bloc

13

12MP eli käyttökelvoton kamera laitteeseen nähden. Koskakohan näissä alkaa painamaan kuvanlaadun kannalta tärkeät asiat?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja