Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia Unik - mielenkiintoinen tyylikonsepti

19
Markus Lehtiniitty

Nokia Unik - mielenkiintoinen tyylikonsepti
Julkisuuteen on ilmestynut uusi mielenkiintoinen Nokia Unik -konseptipuhelin. Kyseessä on ranskalaisen muotoilijan Clement Logereaun luoma tyylipuhelin, jonka kantava idea on ennennäkemätön.

Nokia Unikista uniikin tekee sen takakuoren koostuminen 152 vaihdettavissa olevasta, neliönmuotoisesta palasesta. Konseptilaitteesta kertoneen The Design Blogin mukaan kyseisiä neliöitä voisi olla saatavissa eri väreissä ja eri materiaaleissa, esimerkiksi metallisia, kumisia, muovisia tai läpinäkyviä.
Nokia Unik -konsepti mahdollistaa siis omistajalleen ja käyttäjälleen puhelimen takakuoren todella pitkälle viedyn personoinnin. Oheisten kuvien perusteella Unik-malli voisi olla myös varsin ohut ja kompakti, ja siinä olisi suurikokoinen kosketusnäyttö.

Unikin takakannen ratkaisua on verrattu muun muassa palapeleihin tai kuuluisiin Lego-palikoihin.

Unik-puhelimen kaltaisen laitteen julkistuksesta tai markkinoilletulosta ei toistaiseksi ole minkänlaista virallista tai epävirallista tietoa - tietoa ei ole edes siitä, onko mitään tämänkaltaista koskaan markkinoille asti tulossa.Kommentit (19)

mjolk
mjolk

2

Mielenkiintoinen idea. En itse ostaisi, mutta veikkaisin tekevän kohtuullisen hyvin kauppansa. Erilaisuuden ja erikoisuuksien perässä juoksijoita nimittäin tässä maailmassa riittää.

Vastaa
asdad (vahvistamaton)

3

Olin lukeneeni tuckom:in kommenteista että Nokia jää kakkoseks v. 2011 koska puuttuu mielikuvitus :)

Vastaa
Mahteri
Mahteri

6

@4

Sama tuli itsellenikin heti mieleen :)

Sinänsä tuo puhelimen etupuoli on minusta ihan tyylikkään näköinen, mutten kuitenkaan noista palikoista pahemmin innostu. Jos palikoiden tilalle voisi kiinnittää vaikkapa yhtenäisen metallisen takakuoren,
niin pitäisin puhelinta jo paljon kiinnostavampana...

Vastaa
user (vahvistamaton)

7

> Todella loistava idea Nokialta,

Missä on sanottu että Nokian idea ?

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

10

Voi Luoja! Samaa 90-luvulla keksittyä "värikuoret jee" hommmaa yritetään pyörittää kun ei saada mitään todellista uutta aikaiseksi. Aivan oksettaa Nokian tilanne! Ei todellakaan tarvi ihmetellä kun muut menevät ohi sekä oikealta, että vasemmalta, kun Nokian kone on hyytynyt ajoradalle!

Vastaa
keke (vahvistamaton)

12

Käytännöllisyydestä en tiedä, mutta onhan tuo Nokiaksi ihan helvetin hieno luuri!

Huonompi juttu on se, että kun Nokia nyt sumplii sen kaksi vuotta tohtiiko tuota tuoda markkinoille, on kilpailijoilla puolessa vuodessa vastaavaan konseptiin perustavat hittipuhelimet mallistossaan. Sitten Nokia päättää, että tuo on vain hetken hömpötys ja unohtaa koko jutun vuodeksi kunnes se päättää ettei se olekaan hetken hömpötys ja rupeaa kompastellen väsäämään ylinopealla tahdilla(Nokialla se on kaksi vuotta) jonkun räpellyksen, josta tippuu nappulat ja siitä on unohtunut puhelinominaisuus.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

13

Pitänee vielä mainita, että näyttää ilman palikoitakin todella komealta!

Voi toki olla, että Nokialla otetaan tämä tuotantoon, mutta teollisuussuunnittelijat sitten "hienosäätää" designiä: tulee navinäppäin, ja kulmat pyöristetään muodottomiksi. Takakansi on tietysti yhdellä klipsulla kiinni oleva muovin pala. Ja näytttö pyritään suojaamaan samanlaisella pelastusrenkaalla mikä kiertää 5800XM:ää.

Vastaa
psp (vahvistamaton)

15

toivottavasti vain yläpuoli tulee tuotantoon asti... siinä on jotain einokialaista!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

16

Hauska idea. Eipä se haittaa, että ideoidaan. Eikä haittaa vaikka tulis markkinoillekin. Pakko sitä ei oo ostaa ja kun russuttajatkin ajattelee asiaa rauhassa, niin tämähän toisi samalla uutta verta Nokian mallistoon. Ja täytyy sanoo, että tuo etupuoli on kyllä mageen näkönen. :)

Vastaa
kittap
kittap

17

Mun mielestä olis vielä hienompaa jos noi palikat olis ominaisuuksia: sitten voisi lisätä sellaisia ohjelmia ja ominaisuuksia puhelimeensa kuin tykkää ja näkis aina takaa että mitä se puhelin sisältää.

Vastaa
SanteriO
SanteriO

18

Hieno ajatus, mutta palikoiden pitäis olla kiinnitetty ei-nokiamaisesti, sillä perusnoksuhan leviää osiin heti kun lipsahtaa näpeistä 10cm korkeammalta..

Silti hyvin kiinnostava mahdollisuus personoida puhelin :) Ominaisuudet jos olis hinnan & kestävyyden kanssa kohdallaan niin ostaisin.

...periaatteessa, jos taakse palikoiden päälle laitettais vaikkapa läpinäkyvä "kuori", konsepti vois toimiakkin?

Vastaa
Kadonnut puhelin (vahvistamaton)

19

Yritin soittaa nokialle, mutta ei onnistunut..
Asiani on seuraavanlainen: kehittäkää puhelimiinne systeemi millä voi häiritä varastetulla puhelimella soittamista.
Eli puhelimen oikean omistajan pyynnöstä varastettuun tai kadotettuun puhelimeen voisi oikea omistaja halutessaan maksua vastaan laittaa visetin esim.
OLikea omistaja etsii tätä käyttämääsi kadonnutta puheleinta ole hyvä ja vastaa tähän puheluun tai toimita puhelin tai kanettava tietokone lähinpään esim. Elisan liikkeeseen tai poliisilaitokselle. Eli kadonneen puhelimen käyttö olisi aika tukalaa

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja