Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple hyväksyi videokuvauksen myös iPhonelle ja iPhone 3G:lle - laatu heikkoa

6
Markus Lehtiniitty

Apple hyväksyi videokuvauksen myös iPhonelle ja iPhone 3G:lle - laatu heikkoa
Apple on hyväksynyt iPhonen App Store -sovelluskauppaan jo ainakin kaksi videokuvauksen myös alkuperäisellä iPhonella ja iPhone 3G:llä mahdollistavaa sovellusta. Videokuvaus on ollut tähän asti virallisesti vain tuoreimman iPhone 3GS -mallin ominaisuus - tosin nytkään nähdyt ratkaisut eivät tuota vanhemmissa iPhoneissa kovinkaan laadukasta jälkeä.

Apple on hyväksynyt App Storeen Camcorderin (iTunes-linkki) ja iVideoCameran (iTunes-linkki). Molemmilla sovelluksilla on hintaa 0,79 euroa.
Aiemmin videokuvaus on ollut mahdollista alkuperäisellä iPhonella ja iPhone 3G:llä vain lukituksista muurettujen (jailbreak) puhelinten osalta. Apple on kuitenkin hiljattain muuttanut käytäntöään, ja alkanut hyväksyä App Storeen myös videokuvauta hyödyntyviä sovelluksia.

Edellä mainitut sovellukset eivät kuitenkaan ole kovinkaan korkealaatuisia - ainakaan toistaiseksi. Camcorderia testannut TUAW-sivusto haukkuu muun muassa sovelluksen käyttöliittymää, minkä ohella videoita ei myöskään saa lainkaan ulos sovelluksesta. Camcorderin tallentaman videon tarkkuudesta tai sekunnissa otettujen kuvien määrästä ei ole tarkkaa tietoa.

iVideoCameraa on puolestaan tarkemmin kertonut theAppleBlog-sivusto. iVideoCamera-sovellus tallentaa videota vain 3 kuvan sekuntinopeudella ja 160x213 pikselin tarkkuudella, jotka molemmat ovat erittäin alhaisia lukuja. iPhone 3GS kuvaa videota vakiona 640x480 pikselin tarkkuudella 30 kuvaa sekunnissa. Lisäksi videon maksimpituus on rajattu yhteen minuuttiin. Camcorderista poiketen iVideoCamera sentään mahdollistaa videoiden siirtämisen ulos sovelluksesta, joko suoraan YouTubeen tai iPhone-käyttöjärjestelmän Kameran rullaan.

Uudet sovellukset näyttäytyvät myös esimerkkinä Applen höllentyneestä linjasta iPhone-sovelluksen hyväksymisen osalta. Itse asiassa niiden kerrotaan jopa hyödyntävän julkaisemattomia sovellusrajapintoja, mistä huolimatta Apple on hyväksynyt ne.

Kommentit (6)

bacard
bacard

1

"Camcorderia testannut TUAW-sivusto haukkuu muun muassa sovelluksen käyttöliittymää, minkä ohella videoita ei myöskään saa lainkaan ulos sovelluksesta."

"iVideoCamera-sovellus tallentaa videota vain 3 kuvan sekuntinopeudella ja 160x213 pikselin tarkkuudella, jotka molemmat ovat erittäin alhaisia lukuja."

Kuraa uskovaisille. Mikäs siinä jos maksavat.

Vastaa
mRkukov
mRkukov

2

Olen luullut että iPuhelimella saisi videota... Ei näköjään.
160*213@3fps ei ole videota.

Toivotaan että nuokin kehittyy.
(noksulla VGA@30fps yli 4 vuotta sitten?)

Vastaa
emagdnim
emagdnim

3

mRkukov:

Kannattee ensikerralla lukea uutinen kunnolla ;) tässä on kyse vain kolmannen osapuolen softista.
"iPhone 3GS kuvaa videota vakiona 640x480 pikselin tarkkuudella 30 kuvaa sekunnissa."

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

4

esimerkki kuuluisasta ifonistien tukholma-syndroomasta? "ihan karmea sovellus ja lopputuloksen laatu ala-arvoista" mutta sitä on pakko puolustella "hip hei apple on nyt vähemmän anaali kehittäjien lopputuotteiden osalta". ja hiukan aikaisemmin ifonistit ovat kilvan todistaneet kuinka applen tiukka kontrolli on oikeasti hyvä juttu (tm).

Vastaa
Oho2 (vahvistamaton)

5

Että uusimmassa iPhone:ssa videokuvaus ?
Jännä juttu. Kuka nyt videota haluaisi puhelimella nauhoittaa :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja