Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen Android Marketissa ei olekaan vielä 20 000 sovellusta

5
Markus Lehtiniitty

Googlen Android Marketissa ei olekaan vielä 20 000 sovellusta
Googlen Android-käyttöjärjestelmän Android Market -sovelluskauppa ei olekaan vielä ylittänyt 20 000 sovelluksen rajaa. Kerroimme kaksi päivää sitten AndroLibin tilastoihin perustuen Android Marketin ylittäneen 20 000 sovelluksen rajan.

Google on kommentoinut asiaa Engadget-blogille. "Android Marketissä on tällä hetkellä yli 16 000 ilmaista ja maksullista sovellusta", Googlen edustaja oli kertonut Engadgetille. AndroLibin tilastot olivat tämän perusteella siis jopa noin viidenneksen väärässä.
Vielä mielenkiintoisemman asiasta tekee se, että tällä hetkellä AndroLibin samainen tilasto, joka edellisen artikkelimme kirjoitushetkellä näytti Android-sovellusten lukumääräksi 20 025 kappaletta, kertoo nyt sovelluksia löytyvän Android Marketista 18 705.

AndroLibin tilastot vaikuttaisivat siis olleen aiemmin väärässä sekä yhä väärässä, tosin vähemmän. Syytä tähän on toistaiseksi saatavilla olevien tietojen perusteella vaikea keksiä. Joka tapauksessa AndroLib ei tämän tapauksen jälkeen vaikuta enää kovin luotettavalta lähteeltä, joten jokaisen (myös meidän) kannattaa jatkossa jättää heidän lukemansa omaan arvoonsa - ainakin siihen asti, että asiaan on saatu lisävaloa. Arvioiden perusteella ero luvuissa voisi johtua siitä, että AndroLib olisi laskenut mukaan kaikki Android Marketissa julkaistut sovellukset, ja Googlen antama luku puolestaan olisi Android Marketissa saatavilla olevien sovellusten lukumäärä.

16 000 sovelluksellakin Android Market on mobiilien sovelluskauppojen kakkonen sovellusten määrällä mitattuna. Markkinaykkösenä tällä alueella häärii Applen App Store yli 100 000 sovelluksellaan.

Kommentit (5)

Dollarinen (vahvistamaton)

2

@1
Samaa voisi sanoa Ovi Storesta. Puolet tarjonnosta Hannah Montana -taustakuvia ja soittoääniä. Mutta tottakai tarjonta on parempaa kuin App Storen, koska eihän Apple nyt voi olla parempi!

Vastaa
... (vahvistamaton)

3

Ovi storessa on silti vai 1/3 (n. 5600) Android marketin määristä. Jakautuen 1500+ sovellusta, 1400+ peliä, n. 800 audio/videota ja loput vajaa 1900 ovat "mukauttamista" (taustakuvat jne.) ja kasvu tahti oli ilmeisesti niin nolon alhainen että Nokia piilotti luvut, nyt ne pitää hankkia hankalammalla tavalla...

Vastaa
tuckom
tuckom

4

Hieman ihmettelen tarvitaanko sovelluksia miljoonia ennenkuin ootte tyytyvaisia !!! luulen etta tavalliselle puhelimen kayttajalle riittaa muutama 10:nen kunnes kyllastyy koko hommaan !!tulee varmasti ladattua n.5-10 kuukaudessa !

Vastaa
Stonik
Stonik

5

Buumi ei oikeastaan ole käyttäjillä, vaan myös sovellusten tekijöillä.

Mielenkiintoiseksi asian tekee oikeastaan se, että harva olisi välttämättä valmis maksamaan pikkuohjelmista ja peleistä yhtään mitään, jos ne ladattaisiin vastaavaan tapaan tietokoneille. Puhelimissa kynnys sijoittaa muutama euro pikkusoftaan on kuitenkin ilmeisesti pienempi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja