Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uutta iPhone-sovellusrintamalta: Qik Live ja Tap Tap Revenge 3 ilmaiseksi

Markus Lehtiniitty

Uutta iPhone-sovellusrintamalta: Qik Live ja Tap Tap Revenge 3 ilmaiseksi
Applen iPhonen sovellusrintamalta on viime päivinä kuultu kaksi omalla sarallaan merkittävää uutista, jotka voidaan nähdä myös omia merkkeinään suuremmista kehitystrendeistä. Suosittu Tap Tap Revenge 3 -musiikkipeli muuttui ilmaiseksi, ja koki suuren lataussuosion, ja toisaalta Qik toi sovelluksestaan saataville uuden livelähetystä tukevan Qik Live -version.

Tapulous, jonka menestyksestä kerroimme hiljattain, muutti Tap Tap Revenge 3 -pelinsä ilmaiseksi kaksi päivää ennen joulua erittäin suurella menestyksellä: peliä ladattiin ensimmäisinä 24 ilmaisena tuntina yli 300 000 kertaa, mikä pakotti Tapulousin jopa estämään pelin verkkopelaamisominaisuuksien käytön palvelinten tukkeutuessa liiasta käytöstä.
Aiemmin Tap Tap Revenge 3 (iTunes-linkki) oli hinnoiteltu Yhdysvalloissa 0,99 dollariin ja euroissa 0,79 euroon, koska pelin julkaisun yhteydessä Apple ei vielä sallinut ilmaisille sovelluksille sovellusten sisäisiä ostoja. Tapulous myy Tap Tap Revengeen lisäkappaleita pelattavaksi, sekä jatkossa myös muita virtuaaliesineitä, jotka tuovat uusia ulottuvuuksia pelin pelaamiseen. Pelin ilmaiseksi muuttamisella Tapulous tavoittelee sille suurempaa käyttäjämäärää, ja samalla suurempaa potentiaalista asiakaskuntaa kauppaamilleen lisäkappaleille sekä virtuaaliesineille.

Saataville puolestaan jouluaattona tullut uusi Qik Live -sovellus (iTunes-linkki) puolestaan on osa suurempaa kehitystä, jossa Apple on alkanut hyväksyä iPhonelle saataville videon suoratoistoa ja suoratallennusta verkon yli tarjoavia sovelluksia. Aiemmin Qik oli tarjolla iPhonelle vain versiona, jossa videon voisi ladata verkkoon vasta sen kokonaisuudessan nauhoitettuaan. Vanha versiokin pysyy yhä saatavilla Qik for 3GS -nimisenä (iTunes-linkki).

Applen App Store -hyväksymispolitiikka on herättänyt runsaasti keskustelua ja kritiikkiä aiemmin. Viime aikoina Applen linjan on nähty hieman höllentyvän ja muuttuvan yhtenäisemmäksi sekä myös enemmän kehittäjiä palvelevaksi. Videosuoratoistosovellusten hyväksyminen on yksi esimerkki tästä kehityksestä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja