Yhdistynyt puhelinvalmistaja NEC Casio tähtää 200 prosentin kansainväliseen kasvuun

Markus Lehtiniitty

Yhdistynyt puhelinvalmistaja NEC Casio tähtää 200 prosentin kansainväliseen kasvuun
Ensi vuoden aikana puhelinliiketoimintansa yhdistyneenä aloittava NEC Casio Mobile Communications tähtää jopa yli 200 prosentin kansainväliseen puhelinmyynnin kasvuun huhtikuussa 2010 alkavana vuoden 2010 tilikautenaan verrattuna menneeseen vuoden 2008 tilikauteen. Casio liittyy NEC:in ja Hitachin rinnalle kolmanneksi osapuoleksi puhelinyhteistyöhön juuri huhtikuusta 2010 alkaen. Uusista kasvutavoitteista on kertonut japanilainen Nikkei-lehti.

Olemme kertoneet japanilaisten puhelinvalmistajien yhdistymisestä jo aiemminkin. NEC omistaa uudesta yhteisyrityksestä noin 71 prosenttia, Casio 20 prosenttia ja Hitachi 9 prosenttia.

Tilikautena 2008 kolme uudessa NEC Casiossa mukana olevaa yhtiötä toimittivat yhteensä 8,9 miljoonaa puhelinta, joista 1,5 miljoonaa matkasi Japanin kotimarkkinoiden ulkopuolelle. Tilikaudelle 2011 tavoitteena oleva viiden miljoonan puhelimen kansainvälinen myynti tarkoittaisi tähän nähden siis yli 200 prosentin kasvua - tai toisinsanoen enemmän kuin kolminkertaistumista.



Vuoden 2011 loppuun mennessä NEC Casion suunnitelmissa kerrotaan olevan puhelimien, mukaan lukien myös älypuhelinten, myynti Pohjois-Amerikassa sekä myös Meksikossa että Australiassa. Aseman merkittävä vahvistaminen kansainvälisillä markkinoilla on ollut yksi merkittävimmistä tavoitteista NEC:in, Hitachin ja Casion yhdistymisen takana.

Aiemmin hyvin suurelta osin vain kotimarkkinoihinsa keskittyneiden japanilaisten puhelinvalmistajien suunnitelmissa kansainväliset markkinat ovat viime aikoina vallanneet yhä merkittävämmän osan kilpailun koventuessa ja Japanin markkinoiden kasvun hiivuttua. Myös japanilaiset puhelinvalmistajat Sharp ja Panasonic aikovat jatkossa laajentua voimakkaammin kotimarkkinoidensa ulkopuolella.

NEC:in, Hitachin ja Casion yhteenlaskettu markkinaosuus Japanissa on viimeisempien tietojen mukaan ollut noin 20 prosenttia, kun markkinajohtaja Sharpin osuus markkinoista oli noin 22 prosenttia. Yhtiöistä NEC on aiemmin keskittynyt WCDMA-tekniikan ja Casion ja Hitachin yhteisyritys CDMA-tekniikan puhelimiin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.