Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen kymmenen typerää iPhone App Store -hylkäystä

7
Markus Lehtiniitty

Applen kymmenen typerää iPhone App Store -hylkäystä
Applen iPhone-käyttöjärjestelmän, eli iPhonen ja iPod touchin, App Store -sovelluskauppa on ollut yksi menneen vuodenkin suurimpia menestyksiä mobiilirintamalla. Kaupasta löytyy jo pitkälti yli 100 000 sovellusta, ja sovelluslatauksia on kertynyt jo reilusti yli kaksi miljardia.

Kaikilta osin Applen App Store -tie ei kuitenkaan ole sujunut ruusuisesti, vaan matkaa ovat värittäneet uset typerät ja kiistanalaiset kehittäjien sovellusten hylkäykset. Hyväksymispolitiikkaa vaivasivat myös läpi vuoden muutokset sekä linjattomuus. Vuoden loppupuolea kohti mentäessä tilanne on ehkä hieman parantunut heikoimmista ajoista, mutta kokonaisuutena Applen toiminta ei ole jättänyt jälkeen kovinkaan hyvää kuvaa.
Silicon Alley Insider -sivusto kokosi Applen typerimmistä App Store -sovellushylkäyksistä kymmenen sovelluksen listan. Osa sovelluksista hylättiin hyvinkin pöyristyttävin syin. SAI:n listalle pääsivät:

Someecards - e-korttisovellus, hylättiin aluksi sisältämiensä satiiristen vitsien vuoksi

iSinglePayer - kongressiedustajille soittamisen mahdollistava sovellus, hylättiin aluksi poliittisen virittyneisyytensä vuoksi

Bobble Rep - kongressiedustajien yhteystiedot sisältävä sovellus, hylättiin aluksi julkisten henkilöiden pilkkaamisen vuoksi

Chess Wars - shakkipeli, hylättiin aluksi sisältämiensä Applen tekstiviestisovelluksen kanssa liian samanlaisten puhekuplien vuoksi

Start Mobile Wallpaper Gallery - kuvagalleriasovellus, hylättiin myös aluksi julkisten henkilöiden pilkkaamisen vuoksi (syy oli kuva Barack Obamaa kuvaavasta kuuluisasta Hope-julisteesta)

Grand Tour 3D - hylättiin aluksi esittelytekstin sisältämän rahamääreen vuoksi

Google Voice ja Google Latitude - molemmat hylättiin verukkeella, että ne toistavat iPhonesta jo valmiina löytyviä toimintoja liikaa, ja voisivat sekoittaa käyttäjän

Tweetie - yksi suosituimmista Twitter-sovelluksista, päivitysversio hylättiin aluksi sen sisältämän kirosanan vuoksi, joka oli mukana automaattisesti Twitterin hyväksymisajankohdan trendiaiheista

Convertbot - yksikkömuunninsovellus, hylättiin aluksi sovelluksen sisältämän kelloikonin liikaa iPhonen Viimeisimmät-toiminnon ikonia muistuttavan ulkonäön vuoksi

Eucalyptus - Project Gutenberg -kirjasovellus, hylättiin aluksi valikoimaan kuuluneen Kama Sutra -kirjan vuoksi, mutta hyväksyttiin myöhemmin ikäsuosituksella 17+

Sovelluksia hylättiin siis mitä erinäisemmistä ja hyvin kiistanalaisista syistä.

Lisätietoa näistä yllä listatuista hylkäyksistä löytyy SAI:n artikkelista. Sovelluksista kaikki hyväksyttiin App Storeen myöhemmin Googlen sovelluksia lukuun ottamatta, mutta Applen hylkäykset aiheuttivat jokseenkin tarpeettomia viivästyksiä sekä myös paljon turhaa työtä. Kohtuuden nimissä on kuitenkin muistettava, että yli 100 000 sovelluksen mahtuu monenlaista ja periaatteessa on hyvä, että App Storen sisältöä valvotaan - mutta on Applella kyllä yhä skarppaamista näissä asioissa.

Kommentit (7)

mikko (vahvistamaton)

1

taas hieno esimerkki iphone käyttäjillä todetusta tukholma syndroomasta. ensin jopa myönnetään että ongelmia on mutta loppuun on aivan pakko lisätä applen käytäntöä puolustelevat lausunnot.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

2

Kuusi kymmenestä kyllä ymmärrän, joten ei se Apple aivan syyttä kaikkia sovelluksia toki poista tai hylkää.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

3

Aina tätä itkua iPhone käyttäjistä. Yleensä ne jotka haukkuu ei ole koskaan luuria käyttänyt ja ne jotka käyttää käyttävät myös jatkossa meinaan kun vaihtaa iPhonesta esim 5800 tuntuu kun olisi hypännyt vuosia taakseppäin. Sovelluksissa ja peleissä Apple iPhone on vuosia edellä.
Itsekkin osan noista ymmärrän miksi on hylätty ja ehkä heillä on kiva työ noiden sovellusten kanssa kun niitä tulee ihan mukavaa vauhtia sinne ettei he onnistu kaikki tarkistamaan kunnolla.

Vastaa
miika2
miika2

4

@Dollarinen, haluaisitko perustella mitkä kuusi noista ymmärrät ja miksi? Itse en keksi yhtäkään oikeaa perustetta hylätä yhtäkään noista sovelluksista. Esimerkiksi tuohon viimeisenä mainittuun: myös puhelinsovellus pitäisi laittaa samalle ikärajalle, koska toisessa päässähän voi joku puhua rivoja! Myös videosoitinohjelmalla pitäisi olla sama ikäraja.

Vastaa
Dirti (vahvistamaton)

5

Ymmärrän vertauksen tukholmasyndroomaan, koska kuka sitä haluaisin helposti mennä myöntämään että suhteellisen kalliista laitteesta puuttu jotkin ominaisuudet tms, ( kuten alkujaan mms viestit). Mutta täytyy myöntää että itseäni ei ole kyllä mitkään "puutteet" harmittaneet ( tiesin ne ostaessani puhelimen), koska puhelimena iLuuri toimii loistavasti ja myöskin kaikki luvatut ominaisuudet toimivat kuten pitää, vrt. esim nokialaisiin. Itselläni on ollut viimeisen vuoden aikana 5 eri "huippu" nokialaista käytössä ja yksikään niistä puhelimista ei ole ollut sellainen miksi sen on luvattu olevan ( esim. e71 ja e75), n97 jaksoin pyöritellä käsissä ruhtinaalliset 15 minuuttia kunnes meni hermot. Mutta innolla odotan että saako N900 samankaltaisen kannattaja ja vastustaja joukon kuin iLuuri.

Vastaa
kikuu
kikuu

6

@3 Et ole tosissasi?? :D

iphone KÄYTTÄJÄ ja iphone on hieman eri asia, mutta teillä KÄYTTÄJILLÄ kaikki negatiivinen puhelimestanne saa teidän täysin hysteerisiksi :D Ja Pitihän se Nokia 5800 sinne vielä lisätä :P
Olet kuitenkin siinä oikeassa, että huumoria tänne kaivataan.
Kiitos päiväm nauruista! ;D

Vastaa
R31N4R
R31N4R

7

@3

Mistä päättelet että iphonen haukkujat eivät ole käyttäneet edes iPhonea...?
Tai siis miksi aina kun joku haukkuu. iphonea niin heti kaikki phonistit väittävät että haukkuja ei edes ole nähnyt iphonea?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja