Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia tuo kosketuksen, täysnäppäimistöt ja kaksi SIM-paikkaa peruspuhelimiinsa ensi vuonna

7
Markus Lehtiniitty

Nokia tuo kosketuksen, täysnäppäimistöt ja kaksi SIM-paikkaa peruspuhelimiinsa ensi vuonna
Nokia aikoo tuoda älypuhelintensa ja mobiilitietokoneidensa ohella myös peruspuhelimiinsa lisää monipuolisuutta ensi vuonna. Nokian mukaan ensi vuonna Series 40 -alustan peruspuhelinten joukkoon on rantautumassa niin kosketuskäyttöliittymää, QWERTY-täysnäppäimistöjä kuin myös useammalla SIM-korttipaikalla varustettuja malleja.

Asiasta kerrottiin paikan päällä jo Nokian Capital Markets Day -sijoittajapäivän yhteydessä joulukuun alussa, mutta asiasta ei ole laajemmin kerrottu julkisuudessa ennen tätä. Nokian CMD-sivuilta nyt löytyvässä Software Strategy White Paper -dokumentissa Nokia kertoo (suomennettuna): "Nokia jatkaa Series 40:ään sijoittamista, ja suunnittelemme tuovamme kosketuksen alustaan vuonna 2010. Tulemme tarjoamaan mukaansatempaavan kosketuskokemuksen erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Lisäksi tulemme tuomaan QWERTY-näppäimistötuen ja kaksois-SIM-valmiuden tähän alustaan seuraavan vuoden aikana."
Series 40 -alustaan pohjautuvia kosketuspuhelimia on toki nähty aiemminkin, mutta ne ovat olleet vain Kiinan markkinoille suunnattuja erikoismalleja, kuten esimerkiksi 3208c ja 6208c. Ensi vuoden aikana alustaan perustuvia kosketuspuhelimia on odotettavissa osaksi perusmallistoa. Mitä luultavimmin ainakin suurin osa Series 40:ään perustuvista kosketuspuhelimista tulee sijoittumaan Nokian kosketusmalliston edullisimpaan päähän, eli alle 150 euron hintaluokkaan, ja halvimpien hinta painunee jopa alle 100 euron.

Nokia ei ole vielä kertonut lisätietoja Series 40 -alustan ensi vuoden tulossa olevista uudistuksista, mutta hyvin todennäköistä on, että tulevat kosketuspuhelimetkin tulevat perustumaan alustan jo nykyisin tukemalle 320x480 pikselin näyttötarkkuudelle.

Nokian suunnitelmista tupla-SIM-puhelinten osalta olemme kertoneet huhuihin perustuen jo aiemminkin. Nyt näillekin huhuille voidaan laittaa virallinen sinetti.

On mielenkiintoista, miten Nokian laitemallisto tulee ensi vuoden aikana kehittymään. Ensi vuonna lienee odotettavissa vain yksi tai korkeintaan kaksi Maemo-alustaan perustuvaa mobiilitietokonetta, noin kymmenen Symbianiin perustuvaa älypuhelinta sekä luultavasti noin 10-20 erilaista peruspuhelinmallia - tosin tästä Nokia ei ole virallisesti antanut kovinkaan vahvoja viitteitä. Symbian-älypuhelinten edullisempien mallien hinnat jatkavat ensi vuonna painumistaan 150 eurosta alaspäin, kun samalla Symbianin tarjoamaan käyttökokemukseen odotetaan uusien mallien myötä erittäin merkittäviä parannuksia. Tulevan kosketusta tukevan Series 40 -alustan tarjoama käyttökokemus on vielä toistaiseksi suuri kysymysmerkki.

Kommentit (7)

mikko (vahvistamaton)

2

unohdit sen trendin että ensi vuonna nokian luureista löytyy esim kaikki musa mitä kuluttaja haluaa tai vaikkapa navigointi, alkaen alle €150. tuohon on kilpailijoiden vähän paha vastata.

Vastaa
msly
msly

3

@2.

Mutta kiinnostaako ilmainen musa (Comes with Music)? En itse ainakaan tuosta juurikaan innostu, toki 5235 Comes With Music vaikuttaa erittäin aggressiivisesti hinnoiteltuna, kuten myös 2710 Navigation Edition navigointipuolella.

Tähän asti Comes with Musicin suosio on ollut erittäin laimeaa.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

4

x6 näyttää menneen vähintäänkin mukavasti kaupaksi jouluna joten eiköhän tuo kiinnostumattomuus ole johtunut joko tietämättömyydestä palvelusta, jota saunalahti kamppanjallaan lievensi, tai sitten cmw laitteet eivät ole olleet tarpeeksi houkuttelevia tähän asti, mikä taas x6 kieltämättä on. eli yhdistelmä pitää olla houkutteleva palvelu (jonka asiakkaat tuntevat) + houkutteleva laite. tästähän oltiin valmiit maksamaan mukava hintakin sillä tuo x6 ei ole mikään erityisen halpa laite cwm:n kanssa.

Vastaa
Xbax (vahvistamaton)

5

@4
Suomen minimaaliset markkinat eivät vastaa muuta maailmaa. Suomessa ei mitään muuta myydäkään, kuin Nokiaa tyhmille junteille jotka uskovat firman edelleen olevan suomalainen.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

6

@5

no shit sherlock. kertoipahan vain mistä tuossa cwm:ssa on kysymys ja miten siitä tehdään hitti muuallakin. rummutusta operaattoripartnerilta ja houkutteleva laite. se on siinä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja