Nokia julkaisee tällä viikolla jotain mullistavaa?

34
Matti Robinson

Nokia julkaisee tällä viikolla jotain mullistavaa?
Venäläisen Mobile-review-sivuston päätoimittaja Eldar Murtazin kertoi muutama tunti sitten Twitterin kautta, että hänet on kutsuttu Nokian järjestämään lehdistötilaisuuteen tämän viikon torstaina. Kutsussa ilmeisesti kerrotaan, että tiedossa on jotain mullistavia julkaisuja, mutta tarkempaa tietoa ei anneta.

Murtazinin tekstin perusteella kyseessä lienee useampia julkistuksia. Mobiilimaailman kenties parhaimmin verkostoitunut guru ei kuitenkaan keksi minkälaisia julkistuksia on mahdollisesti tiedossa. Puhelinvertailu.com tulee seuraamaan tilannetta ja kertomaan torstaisista julkistuksista.

Myös muiden julkaisujen toimituksille on ilmestynyt kutsuja. Mobile-ent.biz julkaisi kutsun sivuillaan. Siitä käy ilmi, että tilaisuus järjestetään Lontoossa. Puhumassa ovat Anssi Vanjoki sekä Mark Loughran.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (34)

Anonyymi käyttäjä
Symbbari (vahvistamaton)

8

Eiköhän sieltä ole tulossa ainakin se Symbian^3 käyttiksellä varustettu kosketusnäyttöpuhelin, joka tullee myyntiin ~kesäkuussa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nihao (vahvistamaton)

11

Hyvällä tuurilla kyseessä on uusi versio Ovi Storesta, huonolla tuurilla sekin on surkea.

Vastaa
lunkwill
lunkwill

12

Hah, mullistavaa! Jos lafkalla ei oo pökäleiden lisäksi mitään kunnollista putkessa, niin mitä se muka vois julkasta? Paitti jotain OIKEASTI mullistavaa, kuten fuusio patenttikiistakumppani Applen kanssa, tai jotain muuta vastaavaa...

Vastaa
WumWum
WumWum

13

oliskohan uusi kännykkä, joka ei natise niin paljoa? tai symbian qt hässäkkä, jonka ohjelmoitavuus olisi kohtalaisen hyvää? onko Nokian johdossa tapahtunut perheenlisäystä?

Vastaa
WumWum
WumWum

14

oliskohan uusi kännykkä, joka ei natise niin paljoa? tai symbian qt hässäkkä, jonka ohjelmoitavuus olisi kohtalaisen hyvää? onko Nokian johdossa tapahtunut perheenlisäystä?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow (vahvistamaton)

17

On tainnut teineillä jäädä viikkorahat saamatta kun niin kiristää. Artikkeliin liittyen veikkaan samaa mitä @13.

Vastaa
Stonik
Stonik

18

Tämä on juurikin sitä kunnon markkinointia, minkä esimerkiksi Apple ja Google osaavat. Uutiskynnys ylitetään heittämällä kun kerrotaan harvoille ja valituille toimitetusta kutsusta, jossa julkaistaan "jotain kivaa".

Sen jälkeen alkaakin armoton veikkailu siitä mitä on tulossa. Oven uudistus, pari yhdestä kappaleesta valettua Cortex A8-pohjaista kapasitiivisen wvga-näytön kosketusnäyttökonetta, joista toisessa Maemo5 ja toisessa Symbian^3?

Sen jälkeen herää tietysti kysymys miten Nokia olisi pystynyt pitämään salassa hardware-julkistukset, eli ehkä kyseessä onkin vain Ovi.

Vastaa
Quiote
Quiote

22

Nokia on kutsunut lehdistötilaisuuden selvästi Ovi brändinsä alla kokoon, eli varmaankin jotain ohjelmistopuolen mullistavaa luvassa?

Vastaa
kittap
kittap

24

@21 joo vois vaikka ollakkin, mut vähän epäilyttää toi Morph, ensinnäkin, patentti ei ainakaan voi liittyä tuotteen ulkonäköön sillä se on esitelty jo yleisön keskuudessa, jolloin patenttia ei kannata hakea.
Toiseksi en tosiaankaan ymmärrä miten Morphiusta ja T-glovea voidaan edes verrata toisiinsa. Se on kuin vertaisi traktoria ja venettä: molemmat toimivat moottorilla ja niissä on tuulilasi, no just.
Ihme puusilmä toi Micky joka on kirjoittanut alkuperäisen viestin, kuvassa lukee isolla T-Glove! (http://www.nokiausers.net/General/Nokia-files-Patent-on-Flexible-Device-Technologies.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nokiausers%2FAcCj+%28Nokia+Users+News+Feed%29&utm_content=Google+Reader)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
LaruX (vahvistamaton)

25

Luulenpas että julkaisevat jotakin QT:hen liittyvää. Alustariippumaton QT on todellinen kruununjalokivi Nokian kassassa. Voisin pistää rahaakin likoon QT:n osuudesta tulevassa tiedotustilaisuudessa!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke (vahvistamaton)

26

Eikös QT ole kaikenkaikkiaan melko yleisessä tiedossa? Niin nykytilanne kuin tulevaisuuden suunnitelmat. Itse näkisin, että sieltä olisi tulossa joku uusi palvelu, vanhojen "megapäivitys" tai jotain vastaavaa. Ehkä Nokia on onnistunut integroimaan OVI-palveluista yhtenääisen ja joustavan kokonaisuuden?

Ja muutenkaan QT ei ole mitään sellaista mitä kannattaisi lehdistölle hehkuttaa. Lehdistölle kannattaa hehkuttaa nimenomaan loppukäyttäjäsovelluksia. Eikä QT:llä ja OVI-brandillä oikein ole mitään yhteistä.

Oikeastaan vahvin epäilykseni on, että se liittyy vahvasti Ovi Storen uudistukseen. Sieltä on varmasti tulossa myös joku uusi porkkana sovelluskauppaamiseen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke (vahvistamaton)

27

Eikös QT ole kaikenkaikkiaan melko yleisessä tiedossa? Niin nykytilanne kuin tulevaisuuden suunnitelmat. Itse näkisin, että sieltä olisi tulossa joku uusi palvelu, vanhojen "megapäivitys" tai jotain vastaavaa. Ehkä Nokia on onnistunut integroimaan OVI-palveluista yhtenääisen ja joustavan kokonaisuuden?

Ja muutenkaan QT ei ole mitään sellaista mitä kannattaisi lehdistölle hehkuttaa. Lehdistölle kannattaa hehkuttaa nimenomaan loppukäyttäjäsovelluksia. Eikä QT:llä ja OVI-brandillä oikein ole mitään yhteistä.

Oikeastaan vahvin epäilykseni on, että se liittyy vahvasti Ovi Storen uudistukseen. Sieltä on varmasti tulossa myös joku uusi porkkana sovelluskauppaamiseen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
LaruX (vahvistamaton)

29

Kirjoitin kommenttini vauva sylissä, joten viestin sisältö jäi ehkä ohuehkoksi:

Tarkoitin QT:n osuudella sitä, että EHKÄ Nokia itsekin on ryhtynyt sitä oikeasti käyttämään esim. Ovisuitessa. Itse olisin positiivisesti yllättynyt jos Ovitilaisuudessa julkaistaisiin TÄYSIN crossplatform musa/softa/synkkaus/maili ym. sovellukset ja niiden webbivastineet.

Nokian tuki Linuxille ja OSX:lle on tähän saakka ollut vähän sinnepäin. Olis muikeata jos devetyökalut ja loppukäyttäjien käyttöliittymä puhelimeenpäin (koneelta/netistä) täysin crossplatform jossa käyttäjällä EI TARVITsE olla selaimena MSIE ja koneena XP,Vista tai 7..

Tätä tarkoitin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Joo (vahvistamaton)

30

No kun katsoo mitä on tavallaan auki noissa palveluissa niin eiköhän pääse lähelle.

1. Ovi maps suurempi päivitys nykyisestä betasta paikkasidonnaisine palveluineen..

2. Ovi Store 2, tämän kyllä sanottiin päivittyvän helmikuussa mutta liittyy noihin karttoihin..

3. Mac ja Windows 7 support, on luettavissa ihan Nokian sivuilta, miten Linux?

4. Ovi messaging,
http://messaging.nokia.com/site/main.do;...05937FA755D4C1E

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mokia (vahvistamaton)

33

Jos Nokia julkistaa vihdoinkin jonkun uuden,TOIMIVAN Symbian -mallin!!!.
=)
Tähän on vaikea kuitenkaan uskoa.

Vastaa
Rropsu
Rropsu

34

http://events.nokia.com/countdown/ Jotakin suurta kyllä tulossa. :)

Toivottavasti uusisi nuo nettisivut uudempaan, vaikka tottelemaan tuota Ovi -brändiä (väritys yms) tai sitten ne vain päivittää sivutikin julkaa uudestaan sieltätäältä, karua kun osaa nykytisistäkin sivuista on päivitetty hieman uudemmaksi ja osa sitten on mitä on. :D

Mutta uskoisin aika vanhvasti "parempaan" symbbariin sekä joihinkin muutoksiin Ovessa, ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.