Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft esitteli 3D-pelejä puhelimilleen

4
Matti Vähäkainu

Microsoft esitteli 3D-pelejä puhelimilleen
Microsoftin viime kuussa julkistaman Windows Phone 7 Series -käyttöjärjestelmän yhteydessä yritys raapaisi myös puhelimiin sovellettavan Xbox Live -toiminnallisuuden pintaa. Pelialustan monipuolisuudesta ja sen pelejen monimuotoisuudesta ei juurikaan hiiskahdettu, mutta nyt Microsoft on esitellyt suljettujen ovien takana 3D-pelejä puhelimilleen.

Engadget-verkkosivusto oli Microsoftin vieraana ja pääsi näkemään kahta peliä toiminnassa. Valitettavasti Microsoft kielsi pelien kuvaamisen, joten tarjolla ei ole esimerkiksi videokuvaa 3D-toiminnasta. Peleistä annettiin julkaistiin kuitenkin muutamia kuvia, jotka osoittavat, että tulevat WP7S-puhelimet kykenevät varsin näyttäviin peleihin.
Pelit ovat toteutettu XNA Game Studio 4.0 -työkalulla, joka mahdollistaa pelisuunnittelun yhtäaikaisesti tietokoneille, Xbox 360 -konsolille ja WP7S-puhelimille.

Battle Punks -peli ei tarjoa juurikaan ihmettelemistä, sillä se on portattu olemassa olevasta Facebook-pelistä, mutta Luma Arcaden kehittelemä Harvest sen sijaan tarjoaa näyttävää toimintaa. Engadget kertoo, että kosketusohjatussa Harvestissa nähdään muun muassa tuhoutuvaa maastoa. Harvest-pelistä julkaistut kuvakaappaukset osoittavat, että Xbox 360 -konsolista tutut Saavutukset on tuotu myös WP7S-puhelimiin.Kommentit (4)

Irekkeri
Irekkeri

1

Vaikuttavan näköistä mikki$oftalta. Voisi niiden puhelinta harkita, muttakun piru soikos menivät Applen tapaan kuristamaan käyttistä ja poistamaan siitä moniajon :/ Meegolla, Sympalla ja Adroidilla sitten vissiin jatketaan.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

2

Ei Microsoftia sovi unohtaa näistä kinkereistä. Firmalla on kuitenkin todella paljon rahaa ja osaamista. Sen ei tarvitse siis luovuttaa ihan heti ensimmäisen epäonnistumisen jälkeen. Tietävät kuitenkin, että kasvua riittää mobiililla puolella.

Vastaa
kitevesku
kitevesku

4

Minusta se kovin juttu tässä hommassa on pelikehittäjien kannalta se, että Xbox Live tuo kaikkien käyttöön ensimmäisen _laajasti_ käytössä olevan sosiaalisen mobiilipelialustan, jossa on avatarit, achievementit, monipelaaminen (turn based) ja viestintä.

Muilla valmistajilla ei tällaista ole ja XNA:n avulla softaa on helppo kehittää jopa eri laitteille.

Alusta tarjoaa myös toisen tärkeän ulottuvuuden: maksaminen. Ilman maksusysteemiä homma on pelkkä harrastelua ja kehittäjien on vaikea saada korvausta tehdystä työstä.

@1 Kyllä käyttiksessä on moniajo, mutta sen kolmannenosapuolien käyttöä on kontrolloitu :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja