Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

N900:n ylikellotus ei vaadi volttimodeja tai nestemäistä typpeä

65
Kaarlo Räihä

N900:n ylikellotus ei vaadi volttimodeja tai nestemäistä typpeä
Vaikka matkapuhelinten ylikellottaminen ei ole yhtä yleistä puuhaa kuin tietokonekomponenttien ylikellottaminen, on matkapuhelinten kellotusrintamalla nähty tänä vuonna useita edistysaskeleita. Yksi näistä tapahtui viime viikolla, kun Nokian N900-puhelimelle julkaistiin muokattuja käyttöjärjestelmiä, joissa ARM Cortex-A8 -suorittimen kellotaajuutta pystyy muuttamaan.

Normaalista N900:n ARM Cortex-A8 toimii 600 megahertsin kellotaajuudella, mutta innokkaimmat kellottajat ehtivät jo rikkoa 1,7 gigahertsin rajan ylimääräisen jäähdytyksen avulla.
Ilman ylimääräistä jäähdytystä suurin vakaa kellotaajuus tuntuu olevan useimmissa puhelimissa 900 megahertsiä, mutta PC-komponenttien tavoin matkapuhelinten suorittimissa näkyy eroja, joten jotkin puhelimet toimivat gigahertsin kellotaajuudella ilman ongelmia.

ARM Cortex-A8 -suorittimen ohella N900:ssa voi nostaa ohjelmallisesti DSP-sirun ja L3-välimuistin kellotaajuutta.

Korkeammista kellotaajuuksista on etua erityisesti emulaattoripelejä pelatessa, ja YouTubesta löytyvän videon perusteella Castlevania: Symphony of the Night -peli on ylikellotuksen myötä lähes pelikelpoinen psx4all-emulaattorilla, kun puhelimen kellotaajuus on korotettu 900 MHz -lukemaan.

Kommentit (65)

ville (vahvistamaton)

1

Jep nörttilelu, ei siitä mihinkään pääse, mitäs n900 o ollu ny myynnissä sellasen 4-5kk ja edellee pelataan emulaattoripelejä mitkä melkein pyörii :D

En oo nähny missää puhelin sivustoilla mitään kiinnostavia pelejä/ohjelmia n900:lle (ainii se vuoristoratapeli oli ja sit joku toine) Tuntuu ettei sille oo tullu mitään, varmaa jotai raakileita jossain on, mutta ei mitää uutisen arvoista? tai valmista?

Yritin tuubistakin kattoa jotai n900 pelivideoita eikä löytyny oikeastaan mitään, ainoastaan loputtomiin näitä emulaattoriräpellyksiä

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

2

Haluan kyllä nähä sen toisen puhelimen joka jaksaa N900:n lisäksi pyörittää EVE Onlineä :)

Eihän tota puhelinta ole edes suunniteltu peleille, saati sitte että linuxille niitä ois tehty hirveesti..

Vastaa
OILgame
OILgame

3

1@ Linuxilla ei ole paljoa pelejä, kun yhteisöä ei kiinnosta pahemmin tehdä pelejä ja pelifirmat eivät tee, kun sillä on niin pieni markkinaosuus.

Hyötyohjelmia taas löytyy ainakin omaan käyttöön eniten ja laadukkaimmin.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

4

2@

Hmm en kyllä löytäny googlella enkä youtubella mitään, että se siinä pyöris? En löytäny väitteellesi mitään perää, lähinnä maemon foorumilla naureskeltiin, että se ei todellakaan pyöris. Jos moinen peli pyörisi n900:lla luulisi siitä tuubista löytyvän video?

Vastaa
Xba (vahvistamaton)

5

Jälleen uusi osoitus siitä, että ko. laite on pelkkien teknonörttien niche-laite.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

8

Muistaakseni Ngagen kellotaajuutta on mahdollista muuttaa jollain patchilla. En ole kokeillut joten varmaa tietoa ei ole. Kuitenkin muistelisin nähneeni jossain jotain juttua siitä.

Vastaa
kikuu
kikuu

9

@1 mitäköhän tuo liittyi tähän uutiseen?


No onhan se nyt viimeistään tässä vaiheessa selvää, että tuo N900 on tällä hetkellä ainoa oikea mobiilitietokone.

Nauran, jos jotain iPhonea tai muuta paskaa yritetään sellaisena vielä myydä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

10

@9 Hah hah! Alkoipas päivä rattoisasti kikuun loistavalla vitsillä! :D Jatka samaan malliin, kyllä kunnon naurut aina kelpaa. :)

Vastaa
mc_mice
mc_mice

11

Jos tässä jollekin saa nauraa, niin @10 Dollarisen jutuille.
Naurettava pelle uskalla edes rekisteröityä sivulle.

Kikuu on vain oikeassa. Iphönella ja Android puhelimilla voi vain uneksia niistä asioista, mitä n900:lla pystyy tekemään. Toisaalta pelaaminen onkin n900:lla aivan onnetonta.

Eri kohderyhmille edelleenkin suunnattuja puhelimia/mobiilitietokone

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

12

Ihan täysi leluhan toi N900 on Nokian N97:n rinnalla! Ei oo edes Symbiania, niin se tarkoittaa että kyseessä on lelu.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

13

No niin, ja se rekisteröitymispakko kiitos!!

Ei N900:nen mulla ainakaan mikään pelkkä nörttilelu ole. Ihan puhelimenakin sitä käytän 24/7. Ja on kyllä paras luuri mitä mulla on koskaan ollut. Toki maailma on täynnä monenlaisia laitteita, eikä kaikki varmaan kauheen huonojakaan.

Vastaa
Nks123
Nks123

15

Ja mikä vika niissä emulaattoripeleissä on? Niitä kun on satuttu aikoinaan tekemään kyseiselle konsolille parhaimmillaan jopa pari vuotta, kun taas jotain iPhonen iFartteja vääntyy tunnin pari koodaamisella. Onko tämä jotenkin etu N900:n verrattuna, että App Store on täynnä paskaa? Kyllä Super Nintendolle löytyy sata kertaa parempia pelejä, kuin yksikään peli App Storessa on ja näitä voi sitten ajaa N900:lla emulaattorin kautta...

Ja itellä nyt uptime lähes 4d tuolla uudella kernelillä, joka nosti kellotaajuuden 900MHz. Vaikkei puhelin ikinä ollut hidas, niin esim. näytön responsitiivisuus on kyllä niin uskomattoman hyvä näillä korkeammilla kelloilla, ja nettisivutkin toimii vielä jouhevammin :) Lisäksi akkukesto parani, sillä tuo kernel-mode mahdollistaa idlessä 125MHz:n kellotaajuuden (normikernelissä se on 250MHz).

Vastaa
oldschool (vahvistamaton)

16

@1
Voi voi kuule. Mikäs sen mahtavampaa kuin pelata starcraft 1 tai red alertia bluetooth hiirellä ja näppiksellä 50" plasmasta. Kyllä tulee hyvät muistot mieleen. N900:lla SEKIN onnistuu.. Tsekkaappa vaikka sieltä sinun tuubistasi.

Vastaa
jokin muu,kuin Mokia (vahvistamaton)

17

Kirjoittanut:Dollarinen
Ehkä N900 onkin sinun mielestäsi "lelu" N97 malliin verrattuna,mutta...
N97 on taas natiseva lelu,koska se ei ole jämäkkä rakenteinen,ainakaan kuoriltaan!!.

Vastaa
Nks123
Nks123

18

Pitää muuten tuohon artikkeliin vielä kommentoida erästä virhettä: "Nokian N900-puhelimelle julkaistiin muokattuja käyttöjärjestelmiä". Näin ei kuitenkaan ole, sillä koko kellotustapahtuma ei muokkaan millään tavalla käyttistä, ja periaatteessa edes varmuuskopioita ei tarvitsisi ottaa kyseisessä toimenpiteessä, sillä se ei edes koske käyttöjärjestelmään. Kyseisessä toimenpiteessä flashataan vain modattu kernel sisään vakion tilalle. Kaikki säilyy ennallaan puhelimesta, eikä mikään muutu. Ainoastaan kellotaajuudet kasvavat. Komentoriviltä saa palautettua vakiokernelin yhdellä reinstall-komennolla takaisin ja buutin jälkeen käytössä taas vakiokernel.

Eli modattu kernel on oikea termi, eikä modattu käyttöjärjestelmä ;)

Vastaa
user (vahvistamaton)

19

18@
>Eli modattu kernel on oikea termi, eikä modattu käyttöjärjestelmä ;)

Uutinen oli ehkä ympäripyörä ja tarkenuksesi paikallaan, mutta.

Mitä on kernel suomeksi ?
Entä mitä on modattu suomeksi ?

Entä tarkennettuna mitä olikaan tehty ?

15@
>Ja mikä vika niissä emulaattoripeleissä on?

Niiden tarjonta hyvin epämääräistä ja usein arveluttavaa, mistä käyttäjä tietää mikä on laillinen ja mikä ei, jos niitä ei löydy tunnettujen jakelijoiden valikoimista.

Vastaa
Nks123
Nks123

20

Ai nyt sitä ruvetaan saivartelemaan? No puhutaan sitten muokatusta käyttöjärjestelmän ytimestä, jos nyt kerran saivarella haluat. Ja jos laitat googleen esim. snes-rom-hakusanan, niin heti ekat sivustot tarjoaa laillisia rommeja ja sivulta puuttuu kaikki rom-tiedostot, joiden julkaisuun ei ole saatu lupaa.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

21

@14 jep hyvä peli, oon pelannut jo kauan aikaa

@16 mikä sen mahtavampaa? no hmm pelata vaikka sitä sillä pc:llä mille se o tarkotettu? Jos sulla on tossa jo tommone määrä lisävempaimia ni mihin ihmeeseen tarttet sitä n900 siellä välissä?

Ja kuitenkin se toimii paremmin sillä pc:llä joten mikä pointti? :)

Vastaa
oldschool (vahvistamaton)

22

@21
Voihan sitä tietty pelata ilmankin "lisävempaimia", ja varsin mainio peli sillainkin. Mielestäsi kaikki mitä ei voi iPhonella tehdä, on turhaa? Kuinkas sattuikin. : D N900 käyttömahdollisuudet ovat kuitenkin monin verroin laajemmat kuin älypuhelimena myytävän iPhonen, kuten edellisessä viestissänikin jo käy ilmi. Minulle se on se ja sama millaisia kikkareita pelaat iPhonellasi, itse mielummin pelailen pc porttauksia, joista kuitenkin jokainen on parempi kuin tunnissa-väsätty-iPhone-kikkare, vaikka toki porttauksia voisi myös sillä pc:llä pelata. On toki osa tunnissa väsätyistä kikkareistakin hyviä, mutta suurin osa on kaameaa tuubaa. Itse en voisi ikinä kuvitella käyttäväni iPhonea N900 jälkeen.

Vastaa
DJhessu
DJhessu

23

"Super Nintendolle löytyy sata kertaa parempia pelejä, kuin yksikään peli App Storessa on ja näitä voi sitten ajaa N900:lla emulaattorin kautta... "

Varmaan aivan helvetin mahtavaa pelata N900 hikisellä näppäimistöllä super nintendon pelejä! :D

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

24

23, heitä toki esimerkki luurista jolla pelittää SNES-emu paremmin jos on. Sikäli kun tiedän N900 on ainut jolla luureille itseilleen vartissa suuniteltua avutonta halpispaskaa parempien (= emuloitujen) pelien pelaaminen on edes mahdollista.

Eipä silti, minustakin olisi kiva jos siinä olisi kunnon ristiohjain ja facenapit jotta voisi ihan täysillä keskittyä oleelliseen. Prossussakin saisi olla ruista enemmän samasta syystä.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

25

@21 öö koskas mä niin sanoin? puhuin kylläkin vaan tuosta yhdestä tilanteesta, että en tajua miksi tosta on mitään hyötyä, ku ei se n900 tuossa enää, ku pyöritä sitä peliä ja varmasti se pc tarjoaa paremman pelikokemuksen

Tällä hetkellä voisin pelata noita tunnissa väsättyjä iphone kikkareita kuten: gta china town, worms, real racing, the sims3, need for speed shift, settlers, rayman, red alert 2 iha vain muutaman mainitakseni, samoja tunnissa väsättyjä kikkareita löytyy kyllä enemmän, kun tarpeeks ja koko ajan tulee lisää

Vastaa
oldschool (vahvistamaton)

26

@25
iPhonen näytön superhuippu uberresoluutio takaa "mahtavan" pelikokemuksen noilla listaamillasi peleillä. = )

Vastaa
hajoa (vahvistamaton)

27

@23:

Useimpia pelejä voi pelata ihan hyvin noinkin, mutta onneksi tuohon voi halutessaan laittaa Bluetoothilla kiinni Wiimoten tai DualShock 3:n =)

Vastaa
ville (vahvistamaton)

28

@26 en ymmärrä mitä tarkoitat? iha hyvältä ne näyttää, tuskin pelikokemus siitä juurikaan kärsii olettaen, että ei verrata sitä mihinkään pc:llä pelaamiseen ja varmastikkaa ei voi puhua mistään mahtavasta pelikokemuksesta miksi pitäisi? pientä ajanvietettähän nuo vaan ovat ;)

Vastaa
oldschool (vahvistamaton)

29

@25, 28
Niinhän ne ovat, ja ja nuo sinunkin luettelemasi pelit ovat myös jokainen parempia pc:llä. N900 suoria käännöksiä pc-versioista, iPhonella karsittuja versioita, joilla ei ole mitään tekemistä alkuperäisen pelin kanssa, korkeintaan idea on sama. Voisi kuvitella että iPhonen näytön resoluutiolla pelit näyttäisi jokseenkin rakeiselta vrt. N900 näyttöön, jossa on kuitenkin 2,5 kertainen määrä pikseleitä iPhoneen verrattuna. En kuitenkaan väitä että N900 kanssa myöskään pelikokemus olisi jotenkin mahtava. Mitenkäs iPhonella onnistuu tuo pelaaminen bt hiiren ja näppiksen tai vaikka padin kanssa suuresta töllöstä, jos niin haluaisi tehdä ? Ainiin, eihän kukaan iPhonen omistaja edes halua tehdä sellaista ennen kuin Jobs semmoisen sallii.

Vastaa
djabu
djabu

30

Anteeksi, pakko liittyä keskusteluun. Sain valtavan hyvät naurut teidän teknologiahiirien keskustelusta! :D Ei siis h*****ti kuinka oikeasti voi olla tällaista tasoa keskustelussa?!
-"tää on parempi, kuin sun oma iphone!"
- "EIPÄS! Tää on kaikkein paras!"
- "Onhan!, mä pystyn pelaamaan vanhoja emulaattori pelejä mun überkalliilla teknopippelinvenyttimellä!!"
- "No mutta, appstoresta saa kuule kaikki parempana!"


Ei siis vittu teidän kanssa. Koittakaa nyt ajatella järkevästi.
Kuka haluaa pelata ikivanhoja pelejä KÄNNYKÄLLÄ!?
Eikö ole parempaa tekemistä?!

Kiitos ja kumarrus.

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

31

No kaikkihan sen tietää, että N900 on puhelimena ihan perseestä, eikä sitä mitkään kellotukset tahi paskat pelit siitä miksikään muuta! Jatkuvasti matkapuhelinfoorumillakin myynnissä noita leluja (n900), kun porukka kyllästyy niin nopeasti, tai sitten halutaan vaihtaa iPhoneen. Ihan täysi nörttivehje toi ysisatanen on, turha siitä on täällä vinkua! Ja nörtithän on tunnetusti idiootteja..

Vastaa
ville (vahvistamaton)

32

@29 jokainen? en oo kyllä nähny gta china townia pc:llä, enkä real racingiä ja edelleen siellä appstoressa on tuhansia pelejä. Kylläpäs sä ny tartut noihi esimerkkeihin tiukasti. Iphonelle kun on paljon iha omia pelejä ja tottakai ne mitkä on myös pc:lle on parempia pc:llä, mutta ei sitä pc:tä aina ole taskussa.

Tässähän oli nyt kyse siitä, että pelaat kotona bluetooth hiirellä ja näppiksellä ja n900, peliä mitä voisit samalla pelata tietokoneella. Kai minäkin ny kotona mieluummin pelaisin uusinta gta:ta, ku jotai iphone gta:ta

Rakeiselta? jaa en mä mitää oo huomannu, varmaa eron huomaa sillon ku vertaa oikeesti parempaan, mut ei ny ainakaan mitenkään näkyvästi/häiritsevästi huononlaatune kuva oo, uusimpaan samunsungiin näkyis kyllä varmaan eroa

ja jos noita emulaattoripelejä ny sit pitää niin ylivoimaisena ni yhtä lailla niitä voi pelata iphonella jos haluu ;) Toki vaatii jailbreakin jolloin luurilla voi tehdä niin paljon eri asioita, ku normikäytöllä, ne jotka sitä kaipaa ei varmaa pidä ylivoimaisena tehtävänä tuota

Kyl kuvan telkkuun saa, wii ohjainki näky jossain videossa mihin äsken törmäsin, se oli mullekin iha uus juttu

bluetoothista en kauheemmin tiedä, jailbreakattuun luuriin voi ainakin liittää bt kiibbarin

ja varmaa jotkut haluaa ja on tehnytkin näin jo

Vastaa
oldschool (vahvistamaton)

33

@30
Niinpäs näkyy olevan kun tarkemmin katsoo myös omia viestejä. Vajosimpas alas. = D Se ehkä kaikkein koomisinta tästä väittelystä tekee, etten itse edes pelaa kännykällä ollenkaan.

Vastaa
Zeddeh
Zeddeh

34

Joo, itse olen myös sitä mieltä että kännykät eivät ole tehty pelaamista varten.. N900 käytän eniten lukemaan sähköposteja samantien kun niitä saan sekä tykkään laittaa podcast / videoita pyörimään ajomatkana aikana, saa niin näppärästi ja vaivattomasti äänen kytkeyttyä auton radioon

Vastaa
Nks123
Nks123

35

Heh! Itsekään en mitään pelejä kännykkään kaipaa :P Angry Birdsin olen lentokoneessa aikoinani läpi pelannut ja kokeilin snes-emulaattorilla Donkey Kongia muutaman tason verran ja totesin hyyvin toimivaksi kontrolleja myöten, mutta Pc ja pleikka on ne välineet, jos oikeasti haluaa pelata :P Mun osalta tää keskustelu on enemmänkin periaatteellista väittelyä iPhonen ylistystä vastaan :P

Vastaa
Sillattis. (vahvistamaton)

36

Tämä ja vastaavat foorumit kumisivat tyhjyyttään kommenteista jos ei olisi näiti iki-ihania iPhonisteja jakamassa ilouutistaan. Näihin sitten moni tarttuu ja heittää vain samalla lisää bensaa liekkeihin. Hiljalleen tilanne mennyt siihen, että kommenteissa huudellaan päättömyyksiä jo ihan ensimmäisten joukossa, että saadaan ne iPhonistit esille kommentoimaan. Ja sivustojen ylläpitäjät kiittävät kun tulee paljon hittejä.

Vastaa
akse
akse

38

"Niiden tarjonta hyvin epämääräistä ja usein arveluttavaa, mistä käyttäjä tietää mikä on laillinen ja mikä ei, jos niitä ei löydy tunnettujen jakelijoiden valikoimista."
Ai mulla on jotain x määrä pelejä tuossa, sama se mistä ne on, tuskin niitä esim. prismasta saa kuitenkaan ostettua?

"Kuka haluaa pelata ikivanhoja pelejä KÄNNYKÄLLÄ!? "

Kuka yleensäkkään haluaa pelata mitään käynnykällä? Onneton näyttö, onnettomat kontrollit (tosin n900:ssa saat bluetooth padin käyttöö mm), onnettomat pelit (tosin n900:ssa ainakin sisällöltään laajojakin pelejä emujen ja käännösten ansiosta).

Mutta jos jotain positiivista jaksaa kännykkällä pelaamisesta kaivaa niin eiköhän se ole se että ennemmin ehkä sillä pelailee noita vanhoja pelejä emulaattorilla (tai linux käännöksiä) kuin että pelaisi niitä tietokoneella, jolla niitä kunnon pelejä voi pelailla.

Nauratti aikanaa noi kälyset java-kännykkäpelit esim, joku splinter cell! Jes olipa huima kokemus. Miks helvetis pitää kopioda joku kohtis tietokone/konsolipeli kännykälle ja riisua siitä 90% pelattavuudesta/tekemisestä. Keksis jonkun ihan oman sitten mielummin.

Vastaa
jere75
jere75

39

Iphone käy vähän normaalia alhaisemmankin älykkyyosamäärän saanneille. N900:n kanssa ei sitten riitä se 90 pistettä :).

Vastaa
Stonik
Stonik

40

Ja hetkeksi taas uutiseen, itsekin liityin maemo.orgiin ihan vain tuon kellotusketjun takia. Nykyisellään siinä taitaa olla jo yli 1200 viestiä, joten ihan helppo ei ole pysyä kärryillä. Eli osittain varmasti siitä syystäkin uutisartikkelissa on nuo pari virhettä jota kommenteissa on jo oiottu.

Ja toisaalta Suomi sai taas hieman mainetta, nimimerkki "Lehto" ponkaisi saavutusten myötä mm. Engadgetin etusivulle. Toistaiseksi on täysin auki miten kellotus vaikuttaa laitteen kestoon, mutta ainakin Cortex A8 on periaatteessa valmis yli gigahertsin nopeuksiin.

Maemo.orgissa heitin jo kommentin, että Nokian pitäisi järjestää maailman ensimmäinen virallinen kännykän ylikellotuskilpailu. Katsottaisiin mihin TI Omap3430 oikein taipuu. :)

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

41

30: "Ei siis vittu teidän kanssa. Koittakaa nyt ajatella järkevästi. Kuka haluaa pelata ikivanhoja pelejä KÄNNYKÄLLÄ!?"

Tuo on vähän saman luokan älynväläys kuin kysyisi "kuka oikeesti haluu kuunnella musiikkia PUHELIMELLA? hei kamoon, kaikilla on kotona stereot joista kuuluu paljon paremmin". No niin kuuluu, mutta entä jos ei ole kotona ja haluaa silti musaa?

Ja ne "ikivanhat" pelit ovat oikeasti 10-20 kertaa parempia kuin mikään iStoresta löytyvä. Tai jos minulta kysytään, mikään millekään platformille löytyvä. Kaikki hyvät pelit tehtiin ennen vuotta 2000 (poikkeus: Megaman 9).

Kyse ei ole siitä että N900 olisi jokin ideaali platformi taskuemulointiin vaan siitä, että se on ainoa puhelin joka edes yrittää soveltua siihen. Jos siinä olisi vähän paremmin hommaan soveltuva näppis ja hiukan enemmän tehoa, ei tarvitsisi edes miettiä, tavispellet saavat tukehtua Bejewelediinsä ja Super Monkey Balliinsa kun minäpoika vedän Chrono Triggeriä.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

42

@36

jep huomattu on, en tajua miten tähänkin uutiseen taas tarvi sotkea iphone?. Sanallakaan en maininnu iphonea ensimmäisessä kommentissani, kunhan totesin asian minkä oon huomennu liittyen n900.

On se kumma jos löytää jotai negatiivista nokian puhelimesta niin on kymmenen tyyppiä samassa haukkumassa iphonea vaikka se ei liity itse asiaan mitenkää ;)

Vastaa
Pete (vahvistamaton)

43

@42

Et kuitenkaan ensimmäisellä kommentillasi halunnu jotenki koittaa kohottaa iiluuriasi parempaan asemaan sen lukuisilla iiiistoore peleillä, jotka mielestäsi on parempia ku emulaattorilla pelattavat psx pelit?

Ja kun kommentoit että nörttien niche tuote niin sanottakoon että itse olen kyllä iha tavis käyttäjä, mutta peruskäyttäjälle suunnatut toiminnot kuten netti, sähköposti ja IM pelaa paremmin kuin kilpailevissa tuotteissa. Mukaan lukien iiluuri.

Suosittelen kokeilemaan ysisatasta ihan oikeassa käytössä. Varmasti iilogiikallasikin osaat puhelinta käyttää ja saatat jopa huomata sen olevan parempi kuin nykyisesi ? :P

Vastaa
ville (vahvistamaton)

44

@43 en millää tavalla, halusin vaan koittaa samantyylistä kirjotustapaa mitä noksufanit heittelee joka iphone uutiseen ja kattoa mitä siitä seuraa :)

ja en sanonu missää vaiheessa mitään nicheä, nyt sekoitat

ja toi nörtti oli iha samanlaine heitto mitä joku ipelle ym. turhat kommentit mitä saa kuulla jatkuvasti

ja tohon vikaan sanon, että ei ole ainakaan itselle. Varmasti se on jossain parempi ja taas jossain toisessa huonompi. Ihmiset kun arvostavat niin eri asioita luureissaan ja sitä tuntuu noksufanien olevan vaikea ymmärtää, kun jatkuvasti tietävät paremmin kun iphonen omistajat, että mitä ne iphonen omistajat haluaa ;)

Olsin voinu valita nokian ja jatkaa nokioiden käyttöä mitä olen tehnyt melkein koko elämäni yhtä sonyerkkiä lukuunottamatta.
Halusin koittaa jotai uutta ja erilaista ja tää on ollu kieltämättä aikamoinen maailma, mitä en osannu ees odottaa :D Jo pelkästään tää jatkuva apple viha on aika mielenkiintoista seurattavaa varsinkaan, kun se ei perustu juur mihinkään, harva niistä on koskaan varmaan iphonea omistanu saatikkaan appstoressa käyny ja lataillu sieltä mitään. On vaan jotain henkilökohtaista applea vastaan en tiedä mistä se kumpuaa, tuntuu olevan sama mitä apple tekee niin aina sama porukka jauhamassa juttuaan flopeista ym. Iphoneki ollu huikee floppi ;)

Toki ymmärrän tuon siinä mielessä, että samaa näkee, että samat apple tyypit käy haukkumassa jokaista nokian tekelettä, mutta itse en niihin kuulu, ei mulla ole mitään omakohtaisia negatiivisia kokemuksia nokioiden luureista :)

Vastaa
semmottiis (vahvistamaton)

45

"Ihmiset kun arvostavat niin eri asioita luureissaan ja sitä tuntuu noksufanien olevan vaikea ymmärtää, kun jatkuvasti tietävät paremmin kun iphonen omistajat, että mitä ne iphonen omistajat haluaa ;)"

Vain Steve tietää mitä iPhonen omistajat haluavat. Muu on väärin.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

46

@45

No eikö se ole pelkästään plussaa jos firman nokkamies tietää mitä ihmiset haluaa? Nokian pomoille ei ole vuosien mokailujen jälkeenkään mennyt kaaliin mitä ihmiset haluaa. Jos N900:sen olis tehnyt Samsung, htc tms., niin se olis about puolet slimmimpi ja ainakin 50-60 grammaa kevyempi, kapasitiivisella näytöllä. Tollasena halkona, ei kiitos.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

47

@46
Päin vastoin. Nokian Maemo-heput ovat ainoita, jotka osasivat tehdä N900 sellaisen mobiilitietokoneen kuin se on.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

48

@47

No siinä olet kyllä oikeassa, että ketkään muut tuollaista lelua ei osaisi edes tehdä. Muut firmat tekee parempia laitteita vaikka kolmen promillen jurrissa silmät ummessa..

Vastaa
djabu
djabu

49

@41

Niin, kukahan haluaisi kuunnella musiikkia kännykällä? Verrataanpas hieman vaikka kotistereoita, mp3 soitinta, ja kännykkää. Sekä pelikonsolia ja kännykkää.

Mä voin kuunnella joo kotona musiikkia, laittaa kuulokkeiden päähän, jos perhe kaipaa hiljaisuutta. Saman voin tehdä mp3 soittimen kanssa, ainut ero on siinä että saan sen mukaani. Entäpä kännykkä? Se on AINA joukossa. Unohtelen mp3 soittimen harva se kerta kotiin, ja kotistereoita en saa mahtumaan taskuun vaikka kuinka yritin. Ne kaiuttimet on vain niin isot, että tarttisin kottikärryn kantaakseni ne. Ai niin, se piti sanoa vielä että kuuntelukokemuksena on aivan sama, kuuntelenko kotistereoista kuulokkeiden kautta vai ämpäreitä soittimen tai kännykän kautta. Saman kuuloista se mun korvaan on!
(nyt joku hifisti varmasti avautuu, siis 41 tietenkin, mutta sanotaan näin että suurta muutosta ei ole laadussa.)

Entäs se pelaaminen..? Noh, kiva tuolla 360 on silloin tällöin pelata bädäriä tai codia. Ah, mikä elämys on pelata teräväpiirrolla ja isolla ruudulla. Ai että kun on mahtavaa!
Ja sitten se kännykällä pelaaminen...? Hiirenpaskan kokoisesta näytöstä ( ironiaa, kai sen huomaat. 3" on iso näyttö jo kännykässä..) paskoilla kontrolleilla, riisutulla pelillä muutenkin pelaaminen on.......- Mitä se onkaan..? Onko se nautinto sun mielestä pelata sillä?

Yhteenvetona tässä.
Mp3:t kuulostaa AIVAN samalta kuuntelee sitä musaa kotona kuulokkeista vai sitten soittimen kautta tai sitten kännykästä.
Ainut ero on että jälkimmäiset mahtuu mukaan.

Pelit eivät ole samoja kotona pelattuna tai sitten dösämatkalla.
Pelaa millä lystäät, mulle se on aivan v**unmaku, mutta turha ruveta väittämään että kännykkä on pelaamista varten.

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

50

@49

No niin ja pian täällä on joku nörtti-hifisti vinkumassa, kuinka valtavat äänenlaadulliset erot on eri laitteiden välillä.. Mikä ei ole edes totta.

Vastaa
kikuu
kikuu

51

Vähän OT:ta, mutta viimeisen vuoden aikana Afterdawnin uutisten kommentoinnin taso on laskenut aika huimasti..
Ennen mielipiteistä sai täälläkin kiistellä ihan "reilusti", mutta nykyään tämä on mennyt sellaiseki, että tänne tulee ties mitä idiootteja kopioimaan toisten nimimerkkejä ja haukkumaan kaikkea mahdollista.
Yritin tästä Afterdawnille palautettakin lähettää, mutta ei ole vastausta kuulunut.
En sitten tiedä auttaako enää nykyään tuo pakollinen rekisteröityminen, mutta ainakin jos nykyaikaa vertaamme vuoden takaiseen, niin ero on aika suuri.
Vaikka saattekin tällä ehkä lisää käviöitä sivuillenne, niin olisihan se varmaan ihan ok jos niitä vanhoja rekisteröityneitä käyttäjiäkin "arvostettaisiin"
Anteeksi avautuminen, mutta tämä taitaa olla ainoa tapa antaa palautetta tänne, kun eivät tuota palautepostia taida siellä lukea :)

Vastaa
RJV12
RJV12

53

Rekisteröityneen kikuun kanssa ihan samaa mieltä vaikken nyt itse olekaan rekisteröitynyt. Koittaisitte oikeasti tehdä asialle jotain. Välillä näitä kommentteja lukiessani en tiedä pitäisikö nauraa vaiko itkeä.


@40

"Maemo.orgissa heitin jo kommentin, että Nokian pitäisi järjestää maailman ensimmäinen virallinen kännykän ylikellotuskilpailu. Katsottaisiin mihin TI Omap3430 oikein taipuu. :)"

KYLLÄ. Olen samaa mieltä. Olisi mielenkiintoista nähdä mihin eri suorittimet pystyvät nyt kun palikoilla alkaa ollä enemmän virkaa näiden uusien hi-end laitteiden kanssa.


Ja sitten tuohon hifistelyyn haluaisin vielä sanoa, että musiikkia kuunnellessani pidän kyllä enemmän kotistereoista. Niistä vaan saa niin paljon enemmän jytkettä irti kuin nappikuulokkeista, MUTTA hyvä puoli nappikuulokkeissa on kyllä se, että ne saa aina kätevästi mukaan. Tämä on sitten oma mielipiteeni että älkää nyt ruvetko vinkumaan siellä.


@49

Eri puhelinten soittimissa on kyllä eroja. Itse olen sitä mieltä, että SonyEricssoneiden Walkman-puhelimissa on yleisesti hyvä äänenlaatu ja sen lisäksi niissä on vieläpä erinomainen taajuuskorjain. Mukaan saa vielä hyvät in ear -kuulokkeet, joten bassoistakin saa nauttia vähän enemmän. ;)

Omassa ysisatasessani olen hieman pettynyt vakiosoittimeen, sillä se ei omaa minkäänlaista taajuuskorjainta. On kai olemassa sitten niitä kolmansien osapuolten soittimia, mutta taajuuskorjaimen puute vakiosoittemessa on ikävää. Toivottavasti MeeGo sitten korjaa tuon puutteen. Ja TIEDÄN, että joillekin taajuuskorjaimen olemassaola soittimessa on ihan vitun sama joten tästäkään ei tarvitse nyt tulla vinkumaan että: "Vittu mitä hifistelijöitä..." Jokaisella on makunsa.


Tää meni nyt taas tällaseks off topiciks, mutta toivottavasti joku nyt saa edes jotain irti tästä.

Vastaa
Semne (vahvistamaton)

56

Tällä hetkellä digitodayssä menossa kova iIhmisten kiusaus. Kovasti koittavat jotkut saadaa iIhmisen myöntämään, että iPad:ssä on WLAN-ongelmia(parin muun ongelman lisäksi). Vahvasti epäilen, että eivät onnistu missiossaan.

Tästä tämä koko p****njauhanta on lähtöisin. Mikään firma ei tee täydellistä softaa/rautaa. Virheitä on kaikissa ja joskus on vaan myönnettävä, että p**kan möivät. Jos tähän ei pysty on mielestäni syytä mennä terapiaan.

Sama juttu jos itsestäänselviä featureita puuttuu. Voi rohkeasti sanoa, että v****taa kun ei pysty tekemään sitä ja tätä, mutta muuten ihan jees laite. Ei kuitenkaan selitellä, että en mä sitä tarvitse ja se on ihan turha. Totuus on, että Apple ei sitä siihen ehtinyt väkertää kun aikataulu pukkasi päälle ja jotain piti saada ulos.

Vastaa
jartar
jartar

57

Eikös tässä ollut aiheena N900 kellotus joka onnistuu suhteellisen helposti ja samalla kännyyn saa reilusti tehoa ilmaiseksi. Aika hyvä juttu eikö vaan...

iPhone trollaajat voisivat antaa kommenttia itse uutiseen, eli mitä mieltä siitä?

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

58

49: "turha ruveta väittämään että kännykkä on pelaamista varten."

Ei se olekaan. Mutta sen pitäisi olla. Aivan samasta syystä kuin kännyköissä on mp3-soittimet nykyään: se on aina mukana ja minä ainakin haluan pelata aina kun on sellainen varttia pidempi tauko jossain. Minusta on oikeasti anteeksiantamatonta että kaikkia kännyköitä ei suunnitella vähintään yhtä sopiviksi pelaamiseen kuin DS/PSP.

Tunnut missaavan pointin kun puhut "karsituista peleistä". Kännyköille suunnitellut pelit ovat niitä karsittuja. Just sen takia minä olen semi-täpinöissä N900:n emulaattoreista. Koska emuloitu peli on jo _oikea_ peli, sellainen joka on suunniteltu kestämään ja viihdyttämään.

Tietysti jos on joku 10-vuotias pelle joka kuvittelee että pelissä on pakko olla 1080p ja swimpmapatut älygonit niin se on ihan sen henkilökohtainen ongelma. Minulle 320x240 reso ja hyvällä maulla suunniteltu 2d-graffa on täysin riittävä 100% nautintoon. Ja suoraan sanottuna vaihtaisin aika monta tänä vuonna julkaistua peliä jatko-osaan tietyille 90-luvun peleille 90-luvun tekniikalla koska vain.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

59

@57

"iPhone trollaajat voisivat antaa kommenttia itse uutiseen, eli mitä mieltä siitä?"

Lähinnä sitä odotellessa, että koska vingutaan kun on luurit tiltissä tahi jotain muuta mukavaa, noin niinkun pidemmän päälle.. Kuulemma on viikonlopun yli kehrännyt 900Mhz ihan hienosti, mutta sitten alkanut vehje korruptoitumaan ja varoittelemaan virheistä. Eiköhän se olisi tehtaalta lähtenyt 900Mhz, jos se ongelmatonta olisi, tai vaikka Gigasena..

Vastaa
ville (vahvistamaton)

60

@57

No en oo oikee mitää mieltä, kai joku siitä jotai tyydytystä saa?

Sanoisin nyt ainakin, että ei iha halpaa kikkailua ole, jos luuri tuosta levii niin ei ainakaan takuuseen tartte luuria yrittää :)

Siihen asti varmaan hauskaa kunnes luuri pahemmassa tapauksessa hajoo ja sen jälkeen miettii, että no oliko tästä loppujenlopuks mitään hyötyä :D ja vastaus taitaa olla, että ei

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

61

Lopettakaa jo se pelien vertailu. Toinen tykkää toisesta ja toinen toisesta. That's it. Parhaassa tapauksessa kiistelyn osapuolet eivät ole edes kokeilleet kuin toista laitetta... Turhaa, ei johda mihinkään.

Sen sijaan mua kiinnostaa tämä UUTISESSAKIN mainittu uusi kernel.
--------------------------------
Nks123 @ 6.4.2010 09:56

Ja itellä nyt uptime lähes 4d tuolla uudella kernelillä, joka nosti kellotaajuuden 900MHz. Vaikkei puhelin ikinä ollut hidas, niin esim. näytön responsitiivisuus on kyllä niin uskomattoman hyvä näillä korkeammilla kelloilla, ja nettisivutkin toimii vielä jouhevammin :) Lisäksi akkukesto parani, sillä tuo kernel-mode mahdollistaa idlessä 125MHz:n kellotaajuuden (normikernelissä se on 250MHz).
--------------------------------
Joten mistä, miten ja kuinka turvallisesti tuon saisi kokeiluun? Ei ole Linuxin rukkaaminen sitten yhtään tuttua minulle, mutta jos laite nopeutuu entisestään ja akun kestokin vielä kasvaa niin kyllä kiinnostaa!

Vastaa
djabu
djabu

62

@58

No tota noin, tuota minä en juuri ymmärrä tässä asiassa, että pitäisi olla koko ajan pelin äärellä.. Heti jos tulee tauko, niin peliä päälle. Anteeksi nyt vain, mutta saan sinusta niin stereotypisen kuvan pelihullusta kuin olla saattaa. Mutta se siitä.

Niin, sä haluat että n900 olisi pelikone, psp:n veroinen? Eiköhän ne olisi sellaisen jo suunnitellut, ja varmasti on tulossakin, älä huoli, saat pian näppisi siihen kiinni.
Mutta tuota minä en tajua, että sä oikein tosissasi pelaat emulla pelejä. Good ol' times,eh? Olihan ne aikoja ne, mutta ne on mennyttä aikaa jo! Jos laittaisin gallupin pystyyn kuinka moni ostaa kännykän juuri pelaamista varten, niin voisin veikata että 90% ei pelaamisen takia sitä hanki. Sitä varten on ihan omat laitteet.

Nytten ei enää keskustella tästä asiasta, se on näköjään liian pitkälle menevää.

Vastaa
jartar
jartar

63

@62

Suvaitsevaisuus huipussaan. Jos jollain kännykällä voi pelata hyviä ja emuloituja pelejä niin minun mielestä se ei voi olla muuta kuin hyvä juttu. Sitä ei ole pakko hyödyntää jos ei halua mutta optio löytyy. Itse olen pelannut monia, monia kertoja emuloituja pelejä. Esim. Super Mario World on vieläkin omassa genressään paras peli kautta aikain. Siis minun mielestäni.

Ja ihan hyvin mielestäni yhtenä kriteerinä kännykän ostossa voi pitää pelejäkin. Kännykkä on aina mukana ja jos tekee mieli pelata niin se on taskussa.

Ottaahan ihmiset kuviakin kännykameroilla vaikka OIKEAT kamerat on keksitty. Mietippä sitä...

Vastaa
ville (vahvistamaton)

64

@62

Joo o eiköhän nää kännykät mene koko ajan siihen, että yhdellä laitteella pystyisi tekemään mahdollisimman montaa asiaa. Ei tarvi jokaiseen tarkotukseen kantaa erikseen laitetta mukana, kehitystä tapahtuu jatkkuvasti.

Varmaan nykyään ainakaan kovinkaan moni ostaa uutta kännykkää vaan puhelinominaisuuden takia koska se toimi siinä vanhassakin ihan hyvin :) Eiköhän ne ole ne iha muut asiat, kuten musiikkisoitin/netti/kamera/pelit ym. Eihän niitä pelejä ole pakko pelata jos ei kiinnosta ;). Jos ajattelee vaikka nuorta väkeä niin varmasti monelle niistä pelaamis mahdollisuus luurilla on iso asia, itse muistan ku olin ala-asteella niin pelattiin matopeliä ja sekin oli niin hienoa ja ku ajattelee millasia ne pelit on tänä päivänä

Tähän pelaamis vertailuun tietokone vs kännykkä vois hyvin sanoa, että pitäähän jotku kännykän kameroitakin ihan riittävänä omaan kuvailuun ja joku ammattilaisvalokuvaaja naurais iha pihalle sellaset ja sanois, että mitä järkee on tommosta käyttää :)

Vastaa
quani
quani

65

Itellä ollu N900 alusta lähtien ja vielä tykittää täysillä. Pelkkä kernelin vaihto toi huomattavasti lisää tehoja. Kellotin varovasti 700Mhz eikä lämmöt nousseet juuri yhtään, vaikka tuossa se toimii WLAN reitittimenä kaikkille kodin tietokoneille. Lisäksi plussana tuohon samaan, että puhelin toimii ihan normaalisti, vaikka luo kokoajan oman WLAN-verkon. Kodin ainoana internetin tarjoana se palvelee meidän perheen kolmea tietokonetta silloin kun olen kotona.

SSH-palvelin toimii moitteettomasti. Aikomuksena vielä pistää SAMBA-palvelin ja Apache php-tuella sekä dyndns:n avulla pääsyn puhelimeen myös lähiverkon ulkopuolelta myös web-selaimella, koska tiedän että luurissa riittää tehot näihin. Lisäksi NAT:in voi laittaa estämään ulkopuoliset vierailijat. Enää tarvisin taskuprintterin WLAN-tuella ja CUPS-palvelin N900:ssa päälle, niin toimisto verkkoineen olisi kirjaimellisesti aina mukana.

Koska en asu Suomessa, niin saan TVkaistan kautta katsottua lempiohjelmat kotona suoraan N900 kautta töllöstä ilman satelliitteja tai digiboxeja. Kuvan laatu ja yhteyden nopeus riittää mainiosti itselleni.

Mielestäni N900 on kuitenkin omaa luokkaansa mobiilitietokoneena, mobiilipalvelimena ja työpuhelimena. Käyttöjärjestelmään sisäänrakennetut Skype, sähköposti ja kalenteri toimivat hyvin ja synkronoivat tiedot palvelimen (Gmail/Google Calendar) kanssa, joten muita viestimiä ei tarvita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja