Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Embedded Handheld on Microsoftin uusi mobiilialusta

8
Kaarlo Räihä

Windows Embedded Handheld on Microsoftin uusi mobiilialusta
Vaikka Microsoft tunnetaan parhaiten tietokoneille suunnatuista Windows-käyttöjärjestelmistä ja Office-toimistopaketeista, on yritys panostanut jo vuosien ajan erilaisiin mobiililaitteisiin, eikä loppua tälle ole näköpiirissä. Yrityksen viimeisin mobiilikäyttöjärjestelmä julkaistiin tällä viikolla, kun yrityksen toimitusjohtaja Steve Ballmer esitteli Windows Embedded Handheldin.

Windows Embedded Handheld on yrityksen kuudes mobiilialusta, ja sen juuret ovat Windows Mobile 6.5 -järjestelmässä. Windows Embedded Handheld on tarkoitettu käytettäväksi mm. matkapuhelimissa, ja ensimmäinen sitä käyttävä puhelin on tiettävästi Motorolan ES400, joka tulee myyntiin ainakin Yhdysvalloissa.
ES400 on yrityskäyttöön tarkoitettu älypuhelin, joka sisältää mm. 600 megahertsin kellotaajuudella toimivan Qualcomm MSM7627 -suorittimen, resistiivisen kosketusnäytön (resoluutio 640x480), QWERTY-näppäimistön sekö GSM- ja CDMA-verkkotuet. Myyntiin tulevat ES400-puhelimet sisältävät Windows Mobile 6.5.3 Professional -ohjelmistoalustan, mutta myöhemmin julkaistavalla firmware-päivityksellä puhelin muuttuu Windows Embedded Handheld -laitteeksi.

Windows Embedded Handheld tarjoaa Windows Mobileen verrattuna mm. parempia tietoturvaominaisuuksia ja etähallintaoptioita, joten se on suunniteltu lähinnä niiden isompien yritysten käyttöön, joissa työntekijöiden tarvitsee käyttää yrityksen omia mobiilisovelluksia tien päällä.

Microsoftin aiemmin tänä vuonna julkaisema Windows Phone 7 ei ole yhteensopiva nykyisten Windows Mobile -sovellusten kanssa, jonka takia Microsoft on päättänyt jatkaa Windows Mobilen elinkaarta Windows Embedded Handheldin avulla, vaikka Windows Mobilen suosio matkapuhelimissa on tipahtanut muutamassa vuodessa lähes olemattomaksi.

Ensi vuoden toisella puoliskolla Windows Embedded Handheld päivittyy Windows Embedded Handheld 7:ksi, jonka juuret ovat puolestaan Windows Embedded Compact 7:ssa, joka sopii mm. tablet-laitteisiin.

Kommentit (8)

sillattiis (vahvistamaton)

2

@1
Hyvät perustelut ja muutenkin hyödyllinen kommentti.

Eipä ole kyllä itselläkään tähän mitään varsinaista kommentoitavaa.

Vastaa
BonaC
BonaC

3

No johan on nimisekamelska... Näemmä Mikkisofta päättäny tunkea seiskan jokaseen nimikkeeseen ja sekoittaen vähän perehtyneemmänkin tietokoneharrastajan ihan täydellisesti...

Vastaa
PJL78
PJL78

4

Jopas Microsoftilla on hauskaa, tuo sekotelma ei vaikuta yhtään järkevältä, ei asiakkaiden,, eikä yrityksen näkökulmasta. Olisi vain suoraan tehnyt tuon Windows Embedded Handheld 7 ja sen yhteensopivaksi edellisten kanssa, niin ehkä suosio paranisi, nyt se vaan laskee... Jotkut ei ota opikseen virheistä.

Vastaa
Shaeil
Shaeil

5

Mitä nyt itselläni on ollut Windows Mobile känny käytössä parisen vuotta, niin ainakin parannettavaa käyttöliittymässä on. 6.5 paranti jo osittain sormella käytettävyyttä verrattuna 6.1 versioon. Kyllä tän kanssa on kiroillakin saanut välillä. Kertoo jo kaiken tarvittavan kun puhelimessa (HTC:n vanhempi malli TyTn II) on styluksella tökättävä reset-nappula. Windowsille ominaisesti sille on myös ollut käyttöä kun välillä se on päättänyt vetää itsensä tilttiin.

Plus vakiona tuo oli vielä hidas kuin mikä. Aina mietti toimintoja sekunnin pari. Onneksi fanien modaukset vähän auttoivat siihen.

Sentäs ohjelmia on hyvin saatavilla. Tosin tuossahan juuri mainitaan että Windows Phone 7 rikkoo yhteensopivuuden taaksepäin.

Nojoo, taitaa seuraava luuri itsellä olla jollain muulla kuin Windows-pohjaisella käyttöliittymällä. Tulipahan testattua.

Vastaa
PJL78
PJL78

6

Niin... testaukseksi se taitaa jäädä muillakin. Eiköhän Androidi hoitele pois kaikki asiakkaat microsoftilta tai Apple omilla jutuillansa.

Vastaa
perhana
perhana

7

@ edelliset kommentit

kuten uutinen kertoo:

"Windows Embedded Handheld tarjoaa Windows Mobileen verrattuna mm. parempia tietoturvaominaisuuksia ja etähallintaoptioita, joten se on suunniteltu lähinnä niiden isompien yritysten käyttöön, joissa työntekijöiden tarvitsee käyttää yrityksen omia mobiilisovelluksia tien päällä."

Eli tuo järjestelmä ei ole teille suunnattu, teidän ei tarvitse olla huolissanne siitä miltä se teidän mielestänne vaikuttaa.

Vastaa
_mikkis_ (vahvistamaton)

8

Onkohan siitä windows phone 7:stä tippunut mitään uutta infoa. Joskushan siitä oli juttua, mutta ei oo sen jälkeen tuntunu oikeen missään olevan esillä, vaikutti varsin kiinnostavalta ja erillaiselta luurilta

Mahtaakohan se tänä vuonna vielä markkinoille?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja