Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple: iPhone 4:ssä ei ole antennivikaa, vaan kuuluvuuspalkkeja näytetään liikaa

63
Kaarlo Räihä

Apple: iPhone 4:ssä ei ole antennivikaa, vaan kuuluvuuspalkkeja näytetään liikaa
Applen uusi iPhone 4 -puhelin on osoittautunut todelliseksi myyntihitiksi, mutta puhelin on myös saanut osakseen runsaasti kritiikkiä antenniongelmista, joiden takia puhelimen antennin koskettaminen tietyllä tavalla näyttää heikentävän puhelimen kuuluvuutta ja haittaavan dataliikenteen kulkua.

Apple on ollut virallisesti asiasta vaitonainen tähän päivään saakka, mutta nyt yritys on julkaissut asian tiimoilta tiedotteen, jonka perusteella mitään fyysistä ongelmia ei ole, vaan iPhone-puhelimet näyttävät useimmissa tilanteissa vain liikaa kuuluvuuspalkkeja.
Tiedotteen mukaan iPhonet näyttävät useissa tilanteissa jopa kahta ylimääräistä kuuluvuuspalkkia, jonka takia monet kuluttajat ovat saaneet puhelimia käyttäessä virheellisen kuvan yhteyden laadusta. Apple korjaa tilanteen lähiaikoina ohjelmistopäivityksellä, jonka myötä yhteyden laatu ilmaistaan realistisemmin iPhone 4-, iPhone 3GS- ja iPhone 3G -puhelimissa. Samalla Apple suurentaa hieman pienempien palkkien kokoa käyttöliittymässä, jolloin kuuluvuuden hahmottaminen on helpompaa.

Applen mukaan puhelimen pitäminen tietyllä tavalla todellakin heikentää kuuluvuutta, mutta sama ongelma vaivaa käytännössä kaikkia muitakin puhelimia, kuten Nokian ja HTC:n laitteita. Monissa puhelimissa kuuluvuuspalkit eivät kuitenkaan heilahtele samalla tavoin, jonka takia iPhone 4:n on luultu olevan viallinen laite. Applen lisäksi asiaa on tutkinut AnandTech-sivusto, jonka tekemien testien perusteella esim. Nexus One käyttäytyy samalla tavoin. AnandTechin testien perusteella iPhone 4 toimii kuitenkin huonon kuuluvuuden alueella paremmin kuin esim. iPhone 3GS.

Apple muistuttaa tiedotteessaan, että kuluttajilla on 30 päivän palautusoikeus, jos he haluavat rahansa takaisin.

Kommentit (63)

Ibanez90
Ibanez90

1

"Apple muistuttaa tiedotteessaan, että kuluttajilla on 30 päivän palautusoikeus, jos he haluavat rahansa takaisin. "

Ei niitä kannata palauttaa kun jotkut "tyypit" esim. täällä suomessa maksaa 1100e semmoisesta :D Hyvän voiton tekee kun luopuu jos häiritsee tuo.

Vastaa
PJL78
PJL78

3

@2 Hoituu, koska pystyyhän ohjelmallisesti piilottamaan minkä vian vain, joka näytöllä näkyy ;) Vaikka itse ongelma ei korjaantuisikaan :D

Vastaa
jouluukki
jouluukki

4

Jep, kyllä apple osaa propagandapelin. Todellisuudessahan vika ei häviä mihinkään. Seuraavat iPhonet tullaan suunnittelemaan 100% varmuudella antennin osalta aivan eri tavalla.

Vastaa
Erkki2 (vahvistamaton)

5

Lähtee laite silti ostoon, eiköhän tuo iskostu selkärankaan tuo yhden millimetrin kokoisen välin välttäminen. Ei luulisi vaikeaa olevan.

Vastaa
_mikkis_ (vahvistamaton)

6

Mutta siis kaikenkaikkiaan mitä on netistä tullu luettua niin käyttäjät sanoo uudesta iluurista, että kuuluvuuden laatu on parantunut ja puhelujen katkeamiset vähentyneet verrattuna 3gs, eli kai tossa ainakin jotain perää jossain määrin voi olla.

Nyt on myös huomannu sellasen ilmiön tuolla jenkkilässä, että hypitään jo seinille jos sattuu 2 palkkia tippuu kuuluvuudesta, ei tartte edes enää kaikki palkit lähteä :)

Vastaa
ps (vahvistamaton)

7

Suurin ongelma antennissa on netinselauksen kanssa. Jos käsi/sormi osuu vähänkään antennien väliin loppuu sivun latautuminen kun seinään.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

8

Eli Apple myönsi että ovat koko Iphonen olemassaolon ajan huijanneet käyttäjiä näyttämällä puhelimen signaalitason huonossa verkossa paremmaksi kuin mitä se onkaan.

Nyt tällä tunnustuksella yritetään ohjata huomio pois oikeasta ongelmasta eli siitä että uudessa antennikonstruktiossa on suunnitteluvika joka aiheuttaa puheluiden katkeamisia jos käyttäjä epähuomiossa sattuu pitämään kännykkää kädessään luonnollisesti.

Anandtechän ei edes testannut tuota kuolemanotetta joten niiden testituloksiin ei ehkä kannata niin hirveästi vedota. Anandtech testasi vain sen Applen jankutuksen että kaikki kännykät voivat jollain otteelle menettää jonkin verran antennin signaalitasoa. Ja tämäkin tapahtui laitteen ilmoittaman signaalitason perusteella. Onko tuo sitten i4:ssä oikein? Kun siinä noita antenniin liittyviä softabugeja näyttää olevan.

Vastaa
McTre
McTre

9

Outoa sinäänsä, en edes muista milloin viimeksi olisi puhelu katkenut koska ei ollut kenttää... Jossain tehtaan sähkötilassa kait.
Ilmeisesti täällä suomessa on sitten hyvät verkot.

Ja eikös nokian puhelimissa ole muutenkin aika hyvät kuuluvuudet ?

Vastaa
Tosimies (vahvistamaton)

12

Oho, tulipas tuossa katsottua Mr. Gay Finland -jutskasta kuvia ja siellä näkyi ainakin pari henkilöä ottamassa kuvia Nokia 5800XM puhelimella. Aika homojen puhelin siis nuo Nokiat. Luonnollisinta siis minun ostaa uusi iPhone, ei haittaa kuuluuko vai ei, vaan se ettei sitä jotkut yhdistä tiettyyn vähemmistöön, huh huh.

Vastaa
Tomppa12
Tomppa12

13

Hyvät verkot on. Ainut ongelma mitä millään kännykällä ole törmännyt oli, kun Lapin matkalla ei välillä voinut yhdistää verkkoon ollenkaan (edes FM-radio ei kuulunut), mutta se ei ollut kännykän vika vaan paikalla ei ollut kenttää ollenkaan. Mielenkiintoista kyllä tämä oli Suomen puolivälin alapuolella eli ei Lapissa ollenkaan.

Vastaa
weski
weski

14

@9: Et ole pahemmin tainnut liikkua luonnossa tai muualla kuin kaupungeissa? Vanhempieni kotona ei kännykällä sisätiloissa ole kovin hyvä kuuluvuus. Pitää olla oikeassa huoneessa jne.

Toivotaan että tämä on vain yliammuttu ongelma. Ei kuitenkaan ole kiva jos puhelut normiolosuhteissa noin vain katkeilevat. Kiinnostava puhelin kuitenkin kyseessä.

Vastaa
tasty1 (vahvistamaton)

15

Tosimies... katsoit gay finland kuvia..... eiköhän se jo kerro kaiken. ;)

Vastaa
apek
apek

16

McTre kirjoitti:
"Outoa sinäänsä, en edes muista milloin viimeksi olisi puhelu katkenut koska ei ollut kenttää... Jossain tehtaan sähkötilassa kait.
Ilmeisesti täällä suomessa on sitten hyvät verkot. "

Ei tarvitse mennä kuin noin 35 kilometriä Kuopiosta länteen (Karttula ja ympäristö), niin kuuluvuuden kanssa on ongelmia. Puhelu katkeaa vähän väliä, jos ei ole ulkona ja avonaisella paikalla. Sisätiloissa edes ikkunan vieressä ei tahdo kunnolla kuulua. Voi kuulua alussa, mutta jossain vaiheessa puhelua alkaa pätkimään ja lopulta katkeaa, ellei mene ulos puhumaan. Ei suomessa ole niin hyvät kentät mitä operaattorin antaa ymmärtää.

Vastaa
McTre
McTre

17

@14:
On sitä tullut muutamia kertoja pohjoisessa käytyä ja metsässä venäjän tuntumassa asustelen.
5500 näyttää jatkuvasti vajaita palkkeja, mutta 5800 on jopa 3G verkossa.
Mutta että puhelu olisi katkennut ? Ei ole tapahtunut vuosiin.
Lähinnä jos sitä operaattorilogoa ei siinä ole, niin ei sillä sitä puhelua ole tullut edes aloitettua... Eikä myöskään silloin kun siinä lukee MegaFone.

Vastaa
perhana
perhana

19

Hohhoijaa.. eli siis käyttäjienkään mielestä kuuluvuudessa ei ole ollut mitään ongelmaa, vaan se on jopa parempi kuin edellisessä mallissa, mutta haloo on noussut siitä kun palkit näytössä tippuu jos antennin peittää kädellä, voi kauhiaa!!

Mutta kuinkahan moni puhelinta puhelimena käyttävä viitsii puhelun aikana edes tuijottaa niitä palkkeja? yleensä riittä jos puhelu kuuluu hyvin eikä katkeile.

Vastaa
postijate
postijate

20

Alla sanatarkka lainaus (mahdolliset typot omasta takaa) E71 manuaalista. Kuvassa on kännyn takapuoli, missä kieltomerkit sekä yläosassa (kameran kohta) että alaosassa.

Antennit
Laitteessasi voi olla sisäisiä ja ulkoisia antenneja. Kuten mitä tahansa radiolähetinlaitetta käytettäessä, vältä antennin alueen tarpeetonta koskettamista, kun antenni lähettää tai vastaanottaa. Antennin koskettaminen tällöin vaikuttaa radiolähetyksen laatuun ja saattaa aiheuttaa sen, että laite toimii suuremmalla lähetysteholla kuin olisi tarpeen, mikä voi lyhentää akun käyttöikää.

Vastaa
RiQ82
RiQ82

21

<quote>mikkokk @ 2.7.2010 14:18

Anandtechän ei edes testannut tuota kuolemanotetta joten niiden testituloksiin ei ehkä kannata niin hirveästi vedota. Anandtech testasi vain sen Applen jankutuksen että kaikki kännykät voivat jollain otteelle menettää jonkin verran antennin signaalitasoa. Ja tämäkin tapahtui laitteen ilmoittaman signaalitason perusteella. Onko tuo sitten i4:ssä oikein? Kun siinä noita antenniin liittyviä softabugeja näyttää olevan.</quote>

Mahdoitko lukea kyseistä testiä? Luuriin lyötiin softa, joka näyttää nimenomaan antenniheikentymän desibeliarvot...
Lisäksi heikentymä testattiin viidessä eri lokaatiossa. Sanoisin, että aika lailla luotettavampi testitulos, kuin mitä puutarhurinvihaajat youtubeen puskevat.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

22

@ 21

et tainnut oikein ymmärtää mitä kirjoitin etkä sitä mitä anandtech raportoi. Jos laitteeseen "lyödään softaa" niin se softa raportoi just tasan sen signaalitason mitä laite kertoo. Onko laitteen kertoma signaalitaso oikein vai onko siinä(kin) bugi on eri asia.

Ja se softa mikä siihen "lyötiin" oli aikaisempi versio Applen firmiksestä. Tuo signaalin raportointi lukunahan on ihan perusominaisuus joka löytyy lähes joka kännykästä. Jonkin hassun yhteensattuman (jos tuollaisiin uskoo) johdosta Apple nyt päätti poistaa tuon ominaisuuden lopullisesta Ip4 käyttiksestä :) Joten anandtech käytti sitten vanhaa versiota.

No joka tapauksessa kyse on Applen laitteen Applen omalla softalla raportoimasta luvusta (vaikkakaan ei sen version Applen softasta joka tulee laitteen mukana). Kuten kirjoitin.

Sitten tietenkin voi miettiä tuota yhteensattuma osuutta, poistettiinko ko toiminto sen takia että se raportoi mitä sattuu vai sen takia että Apple ei halunnut luvun näkyvän testaajille?

Vastaa
pimpula823 (vahvistamaton)

23

Eli siis aluksi vika on käyttäjässä, sen jälkeen vikaa ei olekaan mutta se kuitenkin korjataan softapäivityksellä?
Määkikää faniboyt määkikää.

Vastaa
OldHat (vahvistamaton)

24

Video Sonera-operaattorin ja iPhone4-puhelimen signaalin heikkenevyydestä oli naurettava - kuka pitää sormea sillä tavalla. Ylipäätään GSM/UMTS -antennin toiminta laskee vain lähinnä jos puristetaan puhelinta tai jos (nihkeä) sormi on juuri WiFi/GPS/Bluetooth- ja GSM -antennien rajan kohdalla.

Vastaa
Antennahead (vahvistamaton)

25

Hyvin tässä on ainakin propaganda ihmisiin purrut. Vedotaan testiin ilman "kuoleman otetta", ja todetaan kuuluvuuden laskevan muissakin. Varmasti laskeekin ja varmasti voi iPhone 4:n kuuluvuus olla parempi kuin 3GS:n. Se ei silti poista sitä tosiasiaa, että laitteessa on suunnitteluvirhe joka mahdollistaa tuon "kuoleman otteen".. Toki sitä voi mieltään rauhoitella halutessaan sillä, että turhastahan ihmiset valitttavat ja Apple on taas oikeassa. Sitäpaitsi, eihän miljoonat kärpäset voi olla väärässä, ostoksille siis vaan itsekin. ;)

Vastaa
oskarion
oskarion

27

Ja mielestäni tuo "death grip" on loistava, useasti tulee tilanteita että tekisi mieli jo lopettaa puhelu mutta ei kehtaa lyödä luuria korvaan :D. Nyt vaan sormi siihen palkin päälle ja voikin alkaa huutaa et oon just menos tunneliin katkee katkee :D paras ominaisuus.

Vastaa
pain83
pain83

28

Voihan olla, että ongelma on suurimmaksi osaksi vain softa vika. Signaalin voimakkuus kun on valheellisesti hyvä, niin laite ei ymmärrä pykiä lähetystehoja ylöspäin automaattisesti. Saa nyt nähdä mitä softapäivityksen jälkeen tapahtuu.

Vastaa
perhana
perhana

29

@25

"Se ei silti poista sitä tosiasiaa, että laitteessa on suunnitteluvirhe joka mahdollistaa tuon "kuoleman otteen".."

Eli kaikissa puhelimissa on suunnitteluvirhe joka mahdollistaa puhelin kädessä sukeltamisen jolloin puhelun kuuluvuus heikkenee.

Vastaa
Michelola
Michelola

30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oskarion:

Ja mielestäni tuo "death grip" on loistava, useasti tulee tilanteita että tekisi mieli jo lopettaa puhelu mutta ei kehtaa lyödä luuria korvaan :D. Nyt vaan sormi siihen palkin päälle ja voikin alkaa huutaa et oon just menos tunneliin katkee katkee :D paras ominaisuus.

yllätti taas että applefanit kääntää tänkin vielä hyväksi ominaisuudeksi

Vastaa
jooo (vahvistamaton)

31

Rautavikaa ei voi korjata softa korjauksella. Eli toi ei poista sitä että puhelut saattaa katketa jos ei pidä puhelinta oikein ja netin lataus saattaa pysähtyä.

Vastaa
Mahteri
Mahteri

33

@29

Logiikan riemuvoitto!!

Räjähtävä puhelinkaan ei voi olla suunnitteluvirhe, sillä muutkin puhelimet voivat räjähtää jos niihin kiedotaan dynamiittia ympärille

Vastaa
_mikkis_ (vahvistamaton)

34

Huomasinpas tänään mielenkiintoisen jutun, olin käymässä mummulassa jossa on todella heikko kenttä, yleensä 1-3 tolppaa. Tänää siellä iphone näytti 5 tolppaa melkein koko ajan :D Olisko tuossa ios4:ssä sitten tosiaan jotain häikkää?

Tuossa muuten aika hyvä uusi kirjoitus

http://www.pcworld.com/article/200453/an....html?tk=hp_new

"My conclusion is that all the hype has been just hype," Webb says. "It's not any more sensitive to hand position that was the first-generation iPhone--and probably many other phones on the market."

Oon tuossa kyllä ihan samaa mieltä, pystyn toistamaan tuon saman omalla iphonella ja myöskin jos näkyy 3g yhteys ja tarttuu luuriin ja peittää sitä tietyllä tavalla niin goodbye 3g. Taas jos olen kaupungissa missä on hyvä 3g yhteys, niin voin pitää luuria miten vaan kädessä ja 3g pysyy

Mikä ne jenkkien verkot nyt yhtäkkiä olisivat parantaneet? Oon kuitenkin ymmärtäny, että iphonen katkeilevat puhelut ovat jenkeissä ihan jokapäiväinen riesa?

Vastaa
sillattiis (vahvistamaton)

35

eihän tässä ole varsinaisesti kyse mistäan antennin peittämisestä, vaikka sitäkin tämä osittain on. Eikö tuon ongelmakohdan yhdistäminen ja häiriön aiheuttaminen onnistu ihan parilla sormella? Keskiverto iPhonen omistaja ei ole moisesta ongelmasta ikinä kuullutkaan niin tuskin Appleakaan kauheasti kiinnostaa kun kauppa käy ja Jobs&co rikastuu rikastumistaan.

Vastaa
sillattiis (vahvistamaton)

37

@36

Et sitten vanhempaa linkkiä löytänyt. Joka tapauksessa kyllä minäkin voisin tiputtaa palkkani 1$/vuosi jos saisin 10 000 000$ edestä osakkeita. Kukaan ei puhunut mitään palkasta. En minä ainakaan. Eikä Jobsin edes kannata ottaa älytöntä palkkaa sillä silloin verottaja vie enemmän kuin optioilla yms. Näin siis ainakin suomessa. Laillista veronkiertoa siis, mitä kutsutaan myös verosuunnitteluksi.

Vastaa
sandandan (vahvistamaton)

38

Hohhoh.. Tännekkin kommentoijat voisivat pikkusen eka tutustua että miten radioprotokollat oikeasti toimii. Niillä palkkien määrällä ja niitten vertailulla ei oo mitään väliä. Ainoa millä on merkitystä on se että katkeaako ne puhelut vai ei. Ja onko radio oikeasti lähettämässä/vastaanottamassa vai idlessä. Ja kuinka monta desibeliä kenttä vaimenee kun tuohon pilipali-antenniin koskee. Lisäks tää ongelma näkyy varmana eri taajuuksilla eri tavalla ja kauempana tukiasemasta puhelut katkeaa vielä useammin. Ja itse olen varma että tätä ongelmaa ei softalla korjata. Sen saa käyttäjältä piiloon, mutta siihen jää.

Tähän on olemassa kyllä ihan oikeitakin tapoja mitata tuo kuuluvuus/vaimentuma joten TM:n testejä odotellessa. Toivottavasti vielä mittaavat että kuinka paljon kuuluvuus heikkenee, kun ottaa puhelimen käteen. Taino Apple hyvinki lahjoo TM:n, joten tarvittais puolueeton taho.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

39

>verottaja vie enemmän kuin optioilla yms. Näin siis ainakin
>suomessa.

Suomessa verottaja verottaa kannustin optioita samoin kuin palkkatuloa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

40

Toi kuuluvuuspalkkeihin vetoaminen vaikuttaa ihan silkalta naurettavalta hätävalheelta, jolla Apple yrittää peitellä antenniongelmia.

Noita antenniongelmia on ollut kaikissa iPhonemalleissa, ihan jokaikisen mallin kohdalla. Joten Applen olisi korkea aika myöntää, että he ovat amatöörejä kännykkäalalla eivätkä vaan yksinkertasesti osaa sunnitella niitä laitteita oikein. Ei ole ihme, että he juuri tämän kohun aikana hakevat työpaikkailmoituksella useita antenniasiantuntijoita. Suoraansanoen ilmeisesti on syytäkin palkata joku joka tietää asioista jotain.

Apple on jatkuvasti peitellyt ongelmia noissa luureissaan keksimällä kaikenmaailman hätävalheita ja sälyttämällä syyn ongelmista käyttäjän niskoille. Mä en ymmärrä kuinka Applen asiakkaat sietää sitä, että Apple ei ota vastuuta virheistään vaan ennemmin vaikka väittää vian olevan käyttäjässä.

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

41

http://www.youtube.com/watch?v=OumcNvP-Dfw
Sanoisin, että tota ei pysty kyllä toistamaan millään muulla kännykällä. Datansiirto loppuun kun seinään ihan yhdellä sormella.

iPhonen myynnissä tämä tuskin pahemmin näkyy, koska Applella on uskomattoman vahva brandi, mutta voi vain kuvitella seurauksia jos esim Morotolan Droidissa olisi ollut vastaava vika.

Vastaa
perhana
perhana

42

@41

Kannattaisiko katsoa tuo video muutaman kerran läpi, niin huomaat ehkä tämän:
1. ensimmäisellä aukaisulla ilman sormea antennin päällä latautuu yle.fi sivu noin 25:ssä sekunnissa
2. aukaistaan sivu sormi antennin päällä, sivu aukeaa hitaasti joka saattaa johtua mistä tahansa.
3. toisella yrityksellä sormi antennin päällä latautuu yle.fi sivu jälleen noin 25:ssä sekunnissa
eli... missä hätä?

eli jos tuon videon pitäisi todistaa yhteyden katkeaminen, ei se kyllä sitä todista.

Vastaa
oskarion
oskarion

43

@42 sehän vaihtaa 3g yhteyden pois käytöstä jolloin se taas toimii, tuostakin on juuri ollut spekulaatiota että antennivika on vain 3g yhteyksissä. Uskoisin että softapäivitys edesauttaa juuri tuota 3g/2g vaihtamisen nopeutta, tosin se taas vaikuttaa myös latausnopeuksiin isoissa tiedostoissa/raskaissa sivuissa.

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

46

@42

Jos katsot videon niin huomaat, että linkkiä klikataan ennen kuin sormi laitetaan ongelmakohtaan. Siinä välissä data näyttäisi liikkuvan ihan normaalisti, mutta kun sormi tulee peliin niin homma jumahtaa täysin. Eli ei todellakaan mitään "saattaa johtua mistä tahansa". Oskarion tuossa selittääkin mitä siinä oikeasti tapahtuu.

Mielenkiinnolla odetellaan Applen korjausta ja sen vaikutuksia. Toistaiseksi vaikuttaisi, että kyseessä on suunnitteluvika raudassa ja valehtelevat asiakkaille päin naamaa, mutta ei nyt tuomita vielä.

Kuten sanoin niin Applella on aivan uskomattoman vahva brändi ja kommenttisi oli vain yksi esimerkki siitä. iPhoneja myydään edelleen niin paljon kuin vain ehditään valmistaa.

Vastaa
perhana
perhana

47

@46

Pitänee kai mainita että en ole ikinä omistanut ensimmäistäkään Applen laitetta, enkä aio ostaa tätäkään, mutta on silti huvittavaa seurata kuinka niistä aina kaivetaan jotain "vikoja" esille vaikka muissa merkeissä samat viat ovat lähestulkoon ominaisuuksia.

Itselläni on tällä hetkellä Glofiish M810 ja kyllä sekin vaihtelee yhteyttä edge - 3G - H välillä lähes mielivaltaisesti melkein tuulenpuuskien mukaan, mutta eipä se menoa haittaa.
Enkä kyllä usko että monikaan iphonen käyttäjistä jaksaisi ladata isoja tiedostoja niin että tököttäisi sormeaan tuolleen puhelinta vasten, siitähän saa pian jännetuppitulehduksen sorminiveleen :DD

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

48

@42
> eli jos tuon videon pitäisi todistaa yhteyden katkeaminen, ei se
> kyllä sitä todista.

Videossa näkyy selvästi että ei ole pakotettu 3Glle, vaan 3G yhteysloppuu ja aikaa myöten siirrytään 2Glle. Käytön kannalta merkitys on se että puhe ja data ei liikuyhtäaikaa (jos i4G sitä tukee) käyttäjä voi myös takkuamisen ajoissa havaittuaan muuttaa otettaan ja toivoa pysymistä 3Gssä. Jos käyttää laitetta verkossa jossa hyvä 900Mhz:n peittoa on ongelma huomattavasti vähäisempi verrattuna jos joutuisi käyttää yksinomaan 2000Mhz tajuusalueen nurkilla toimivia verkkoja.

Käsi ei ole harmiton alemmillakaan taajuuksilla.

Tuosta videosta ei voi päätellä ongelman suuruutta, eli onko "kuuluvuus" alhaalta kädellä pidettäessä kovastikkin poikkeava verrattuna muihin kädessä pidettäviin laitteisiin.

Vastaa
McTre
McTre

49

http://www.youtube.com/watch?v=OumcNvP-Dfw
Samaa demotaan toisessakin videossa johon löytyy linkki nokian "piikittely" blogista.
Harmi vaan että siellä on keskustelu lähtenyt "kunnolla" käyntiin niin sitä en onnistunut uudelleen löytämään.
Mutta.
Siinäkin ladataan sivua, ja todetaan latauksen loppuvan kuin seinään, mikäli sormi laitetaan oikeaan kohtaan. Eli puhelinta ei todellakaan tarvitse ympäröidä kädellä. JA nimen omaan yhteys katkeaa kokonaan, eikä vain heikkene.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

51

@50

Heh. Tossa on kyllä hyvin puristettu kahteen ja puoleen minuuttiin koko iPhone\Apple touhu.

Vastaa
_mikkis_ (vahvistamaton)

52

tulipa tämmöinen tänään vastaan

"AT&T verkko jo itsessään on ongelma. Tässä maassa operaattorit saattoivat vielä pari vuotta sitten mainostaa verkkoaan sloganilla: "Meidän puhelumme eivät katkeile." Tällä hetkellä kukaan ei taida sitä enää käyttää. Muilla ei enää ole tarvetta ja AT&T ei voi vieläkään sitä käyttää...

Itselläni on AT&T verkossa Nokian E51 (työpuhelin) ja kyllä puhelut välillä katkeilee. Erityisen hankalaa on yhden kaverini kanssa, jos hän on kotonaan (vaikka ulkonakin). Hän asuu hiukan NYCistä pohjoiseen ja puhelimena on joku 7xxx Noksun simpukka. Linja on niin huono, ettei puhumisesta tahdo tulla mitään. Molemmilla on AT&T liittymä.

Kotona on Nokian 3720 Classic. Se kadotti verkkoa (AT&T) yhtenään, mutta löysi kun jaksoi siirtää puhelimen ikkunalaudalle. Lopulta se hukkasi verkon kokonaan. Etsi pari päivää, tyhjäsi akkunsa, mutta ei löytänyt itselleen verkkoa. Nyt tuossa Noksussa toimii T-Mobile ilman ongelmia."

No toihan on ollutkin tiedossa jo, että jos nyt odotettaisiin vaan niitä suomalaisia käyttökokemuksia eikä ajatella, että luuri tulee käyttäytymään samalla lailla samoissa mittasuhteissa myös Suomessa

Vastaa
Jepskukkuu (vahvistamaton)

53

@52

AT&T:n verkko on ainakin lukeman mukaan todella huono, mutta ei tätä ongelmaa saa operaattorin syyksi sitten millään.

Vastaa
Badaas
Badaas

55

Kokeilinpas tuossa äsken omaa iPhone 3G:täni pidellä. Pöydällä näytti yhtä vaille täysiä palkkeja ja 3G-verkon tunnusta, mutta kun nappasin handuun niin tipahti yhteen palkkiin ja Edge-verkon tunnus tuli esiin. Asun Etelä-Haagassa, eli kuuluvuusalueessa ei vikaa, vaan ainakin osittain totta luultavasti tuo Applen väite ohjelmisto"virheestä". Usein olen huomannut, että kun on puhelu kesken niin lähes aina vaikka valmiustilassa olisi täydet 3G-palkit, tipahtaa puhelin GSM-verkkoon. Mutta kuuluvuudessa ei ongelmia. Tarkkailkaapa.

Vastaa
oskarion
oskarion

56

@55 mulla tekee samaa nokia 5800, nostan käteen ni 3g katoaa. (asun hakaniemessä ja työpaikka kampissa, molemmissa paikoissa testannu nyt useita kertoja eri aikoihin kun tuli tämä iphone "ominaisuus" esille niin ei se paljoa eroa tällä puhelimella).

Vastaa
_mikkis_ (vahvistamaton)

57

Lisää suomalaisia käyttäjäkokemuksia

"Noniin, nyt on ollut iPhone 4 vuorokauden käytössä Hangossa ja saaristomerellä. Olen yrittänyt saada aikaan antenniongelmia siinä onnistumatta. Ainoastaan sormet ovat puutuneet ongelmakohdan painamisesta, ei muuta raportoitavaa"

Ihan odotettua, että Suomessa ei samalla lailla pystytä tuota vikaa toistamaan. Toistaiseksi ei ole edelleenkään tullut vastaan vihaisia iphone4 käyttäjiä Suomesta, mutta seurataan tilannetta

On vaan huvittavaa seurata miten appleheitterit ympäri nettiä käy joka paikassa muistuttamassa, että ei sillä voi edes soittaa ja ei siitä voi pitää kiinni jne. Itse ainakin kommentoin vasta sitten, kun on omakohtaista kokemusta tai edes suomalaisten käyttäjäkokemuksia

Vastaa
Meizuman
Meizuman

58

Täälläpäin tuo puhelun katkeaminen on täyttä arkipäivää. Juuri sopivasti n. 6km molempiin tukiasemiin ja katvealueella tottakai. Luuri ottaa jompaan kumpaan yhteyden ja jossain vaiheessa puhelu katkeaa n. 60% todennäköisyydellä. Keskellä taloa ei voi puhua juuri ollenkaan (ainakaan perustason luurilla) ilman pätkimistä tai puhelun katkeamista. Toisessa päässä taloa onnistuu jotenkuten. Olisi kyllä siinä mielessä hauska testata tuo luuri. Muttei sitten muuten.

Vastaa
_mikkis_ (vahvistamaton)

59

Olis taas muutama uus suomalainen iphone4 käyttäjä:

"Myös olen koittanut saada antennia bugaamaan ns. Death Gripillä ja muilla konsteilla ja olen huomannut että palkkeja tosiaan tippuu parilla max. mutta se ei ole vaikuttanut puhelun tai datan laatuun/nopeuteen."

"Mitään antenniongelmia ei ole esiintynyt, vaikka tarkoituksella yritin lykätä kostutetun peukalon tuon antennirajan päälle. Palkit tippuvat 1-2 pykälää, mutta mitään yhteysongelmia ei tullut."

Nyt pölyn pikkuhiljaa laskettua eiköhän tässä jo uskalla laittaa iphone4:sta tilaukseen ensimmäisten joukossa, kun ongelma ei selvästi ole Suomessa mitään verrattuna siihen mitä se on jenkeissä

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

60

59@
>Nyt pölyn pikkuhiljaa laskettua eiköhän tässä jo uskalla laittaa
>iphone4:sta tilaukseen

2100lla 3G alueella (isoimmat taajamat) niin ongelma on Suomessakin todellinen 3Gllä, puheen osalta tilannetta helpottaa kattavat 2G verkkoa ja pienemmissä taajamissa laaja 900:n 3G peitto.

Eriasia sitten onko 3G ongelmasta haittaa.

Vastaa
ihmettelijä088 (vahvistamaton)

63

Kuka muu kuin trendipelle nyt edes tuollaisen ostaisi?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja