Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Maemon Firefox 1.1 on valmis

4
Kaarlo Räihä

Maemon Firefox 1.1 on valmis
Vaikka Maemo-laitteiden tulevaisuus ei näytä kovin valoisalta, on Mozilla-säätiö jatkanut Firefox-selaimen kehittämistä kyseiselle alustalle, ja tällä viikolla julkaistiin uusi 1.1-versio mobiili-Firefoxista.

Laitteista tuettuina ovat Nokian N900 ja N810, joille 1.1-versio tuo uudistuksina mm. pystytason surffailutilan, äänenvoimakkuusnapeilla toimivan zoomin, mahdollisuuden tallentaa sivuja PDF-tiedostoiksi, tekstikenttien automaattitäydennyksen sekä kaatumisesta virhetietoja keräävän ja lähettävän apuohjelman.
Työpöytä-Firefoxien tapaan mobiiliversio tukee erilaisia selainlaajennuksia, ja asennetut laajennukset päivittyvät tuoreimmassa versiossa automaattisesti.

Mobiili-Firefox perustuu samaan selainmoottoriin kuin työpöytä-Firefoxien 3.6-versio, joten sen avulla toimivat useimmat internet-sivut. Flash-sisältö ei näy mobiili-Firefoxissa suoraan, sillä Flash-laajennus on oletuksena pois päältä.

Kommentit (4)

Mikaelson
Mikaelson

2

Jokos tuo on edes sen verran nopea, että sitä viitsii käyttää? Itselläni ei ole enää N900:sta, mutta silloin oli kun tuo Firefox valmistui ja tuli se 1.0 versio tms. Se ainakin oli niin hidas käyttää (vaikka adblock oli käytössä), että mieluummin selasi nettiä puhelimen omalla selaimella ja katsoi niitä mainoksia, kun se ei hidastellut lainkaan.

Vastaa
Aki_A
Aki_A

3

1@ Fennec eli tämä mobiiliFox tulee olemaan Meegon oletusselain.
2@ MicroB:llkin löytyy Extrasista adblock.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

4

@3

Niin löytyykin, mutta sitä ei ainakaan silloin saanut millään toimimaan omassa kapulassa. Jossain neuvottiin, että kieli pitäisi asennuksen ja asetusten laiton ajaksi vaihtaa englantiin, mutta en jaksanut. Katsoin mieluummin sitten niitä mainoksia, kun ne ei tosiaan tökkinyt omalla kohdalla oikeastaan yhtään. Sitten tilanne olisi ollut toinen, jos olisi mainokset aiheuttaneet paljon tökkimistä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja