Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huawein edullinen Android-puhelin on Ideos

12
Kaarlo Räihä

Huawein edullinen Android-puhelin on Ideos
Suomessa lähinnä mokkuloista tunnettu Huawei on esitellyt Saksassa pidettävillä IFA-messuilla tulevia Android-puhelimia, joiden luvataan olevan edullisia.

Android 2.2:lla varustettujen Ideos-puhelinten luvataan tulevan 100-200 dollarin hintaluokkaan, joten Euroopassa puhelimia saanee reilusti alle 200 euron. Tuolla summalla saa itselleen WCDMA- ja WLAN-tuella varustetun puhelimen, jossa on 2,8 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö (resoluutio 320x240), 528 megahertsin kellotaajuudella toimiva suoritin, 256 megatavua keskusmuistia, salamaton 3,2 megapikselin kamera ja GPS.
Android 2.2:n myötä puhelin tukee hotspot-toimintoa, jolloin puhelimen 3G-yhteyden voi jakaa WLAN:in avulla helposti esim. kannettavalle tietokoneelle. Huawein mukaan Google on ollut mukana puhelimen suunnittelussa, ja koska puhelimen käyttöliittymää ei ole sotkettu valmistajakohtaisilla muokkauksilla, saadaan uudet Android-ohjelmistopäivitykset Nexus Onen tavoin nopeasti laitteelle.

Ensitestien perusteella muokkaamattoman Androidin käyttäminen on osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi, sillä puhelin toimii hyvin ja reagoi syötteisiin vauhdilla. CNET:in mukaan Ideos ei ole mikään erityisen kaunis puhelin, mutta halpojen älypuhelinten markkinoilla se voi kaapata nopeasti ykköstilan.

Markkinoille Ideos tulee lokakuussa ja värivalikoima kattaa viisi väriä.


Alla esittelyvideo

Kommentit (12)

ExE_93
ExE_93

1

Tuosta voi tulla aika kova hitti, Androidin ansiosta. Tuo prosessorin teho kuitenkin hieman epäilyttää, että jaksaako pyörittää hyvin tuota. Kuitenkin hyvät ominaisuudet, jos tuo hinta tosiaan pysyy alhaisena

Vastaa
Bodomed
Bodomed

2

aika nätin näköinen puhelin on kyllä, varmasti naisten keskuudessa suosittu. Olis varmaan itselle luontevin seuraava malli. Vaikka mies olenkin mutta noi ominaisuudet ja hinta houkuttelee todella paljon! :P Eikä ole nokia joten mokia tuskin paljon on...

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

Yhteistyö Googlen kanssa vaikuttaa olevan helkutin hyvä ratkaisu. Varsinkin kun päivitykset tulevat äkkiä tälle luurille :)

Vastaa
nexus one (vahvistamaton)

4

Eipä taida enää paljoa päivityksiä tuolle puhelimelle tulla, sillä 3.0 (gingerbread) vaatii jo puhelimelta kovemmat tehot, eli nexus one pysyy yhä ainoana(?) puhelimena joka saa päivitykset roottaamattomana kohtuu nopeasti.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

5

Aika isku eritysesti vasten Samsungin kasvoja. Kuka ostaa jotain Corbyjä jos tämän saa samaan hintaan? Android puhelimien katteet ropisivet hiljalleen lattialle ja samalla käy muillekin valmistajille.

Vastaa
Stonik
Stonik

8

Käytännössä sama tekniikka kuin HTC Herossa parin vuoden takaa, tosin pienemmällä ja vähemmän tarkalla näytöllä.

Vastaa
The Dude (vahvistamaton)

9

@8
HTC Hero tuli markkinoille viime vuoden kesänä = about vuosi. Kaksi vuotta? Pöyristyttävää vääristelyä. Itse mieluummin Huawein puhelimen ostaisin kuin kapinallistaiwanilaisten roskapuhelimen.

Vastaa
amtiainen
amtiainen

10

Kyllä on kova isku Samsungille joka on ehtinyt nauttia hurjaa suosiota edullisten Andoid puhelinten saralla. Saa nähdä miten muutkin suuret puhelinvalmistajat suhtautuvat Android:iin, kun näitä halppispuhelimia tulee lisää markkinoille.

Android käyttöjärjestelmän pahin vika on se että se on kasvoton laitevalmistajan kannalta. Kuluttaja valitsee helposti vain käyttöliittymän, ajattelematta minkä merkkisen puhelimen ostaa. Samsungilla ja Nokialla on kuitenkin omat käyttöliittymänsä, joten saa nähdä mikä niiden merkitys tulee olemaan tulevaisuudessa. Saa nähdä pysyykö Android vielä Samsungin käyttöliittymänä vai syrjäyttääkö Bada sen tulevaisuudessa kaikissa älymalleissa. Nokia taas kulkee omaa varmaa Symbian (+Meego) polullaan joten sitä tuskin Android hetkauttaa suuntaan ja toiseen.

Vastaa
Stonik
Stonik

11

@9

No joo, näyttääpä Herosta olevan vain vuosi. Hero tosin ei ollut syntyessäänkään mikään raketti, koska 528 MHz ARM11 hyytyi 1.6 Androidilla HTC:n Sensen kera. Mutta toisaalta 2.2 on reippaasti nopeampi, joten eiköhän tuo ihan oivallinen perus-Android ole.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja