Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericssonin Xperia X8 saapui kauppoihin vanhalla Androidilla

6
Teemu Laitila

Sony Ericssonin Xperia X8 saapui kauppoihin vanhalla Androidilla
Sony Ericsson on saanut jo kesäkuussa julkaisemansa Xperia X8 älypuhelimen kauppoihin, SE ilmoitti asiasta virallisessa blogissaan. Valmistaja kuvailee X8-mallia tähän asti halvimmaksi Android-puhelimekseen. Vaikka hintaa ei ole vielä julkistettu, sen on arveltu sijoittuvan alle 300 dollarin hintaluokkaan.

Ulkoisilta mitoiltaan Xperia X10:n ja X10 minin välimaastoon sijoittuva puhelin on oletettuun hintaansa nähden siistin näköinen ja ominaisuuksiltaan kohtalainen (3" 640x240 näyttö, 600 MHz prosessori, 3.2MP kamera, Wi-Fi, 3G).
Puhelimen suurin ongelma on kuitenkin sen Android 1.6 Donut -käyttöjärjestelmä. Sony Ericsson lupailee päivitystä "myöhemmin tänä vuonna, mutta vasta X10-mallien jälkeen" ja silloinkin käyttäjille on luvassa Android 2.1 eikä suinkaan uusin mahdollinen versio.

Samaan aikaan X8:n kanssa kauppoihin saapuu vielä halvempaan hintaluokkaan suunnattu Cedar, joka käyttää SE:n omaa käyttöjärjestelmää ja on muodoltaan perinteinen candy-bar-malli numeronäppäimistöllä. Cedar sisältää mm. widgetit Facebook-käyttöön ja Twitteriin.

Kommentit (6)

Keke! (vahvistamaton)

1

Ominaisuuksiltaan vanha ja huono, Nokian 5800XM:n kaltainen. Tuohon hintaan pitäisi tänä päivänä saada enemmän.

Vastaa
Aloc
Aloc

3

On se hienoo että julkastaan vanhentunutta tavaraa uudelleen ja uudelleen että olis jotain myytävää.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

4

Ei mielestäni ole pahan hintainen, kun sen saa verkkokaupasta tai Gigantista 230€:n. Voisi melkeinpä ostaa vaimolle joululahjaksi.

Vastaa
E4gle
E4gle

5

"vanhentunutta tavaraa".. eli yhtiöiden pitäisi julkaista vain yli 500 euron hintaluokkaan sijoittuvia huippupuhelimia? mielestäni puhelin on sentään suht ajan tasalla, hintakin kohdallaan ominaisuuksiin nähden. huomatkaa myös kapasitiivinen kosketusnäyttö

Vastaa
E4gle
E4gle

6

... ja tosiaan, 5800XM on keskimäärin sen 30e kalliimpi kuin tämä, varustettuna S60-käyttiksellä.. mielestäni siis osuu tuo hintakin kohdilleen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja