Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kymmenen Windows Phone 7 -puhelinta julki - leikkaa/liitä tulee ensi vuonna

10
Kaarlo Räihä

Kymmenen Windows Phone 7 -puhelinta julki - leikkaa/liitä tulee ensi vuonna
Puhelinmaailman suurin puheenaihe tällä viikolla on Windows Phone 7 -puhelinten esittely, joka tapahtui tänään Lontoossa ja New Yorkissa.

Microsoftin lisäksi spottivaloihin pääsivät HTC, Dell, Samsung ja LG, jotka esittelivät tänään yhteensä kymmenen Windows Phone 7 -puhelinta. Määrällisesti suurimman Windows Phone 7 -panostuksen on tehnyt HTC neljän puhelimen voimin (HTC 7 Surround, HTC HD7, HTC 7 Trophy ja HTC 7 Mozart).
Eurooppaan myyntiin tulevat HTC HD7 (4,3 tuuman kosketusnäyttö 800x480-resoluutiolla, gigahertsin suoritin, 576 megatavua RAM-muistia, 5 megapikselin kamera ja Dolby Mobile -äänet), HTC 7 Mozart (3,7 tuuman kosketusnäyttö 800x480-resoluutiolla, gigahertsin suoritin, 576 megatavua RAM-muistia, 8 megapikselin kamera ja Dolby Mobile -äänet), Samsung Omnia 7 (4 tuuman kosketusnäyttö 800x480-resoluutiolla, gigahertsin suoritin, 512 megatavua RAM-muistia ja 5 megapikselin kamera), LG Optimus 7 (3,8 tuuman kosketusnäyttö 800x480-resoluutiolla, gigahertsin suoritin, 512 megatavua RAM-muistia, 5 megapikselin kamera ja DLNA-tuki) ja HTC 7 Trophy (3,8 tuuman kosketusnäyttö 800x480-resoluutiolla, gigahertsin suoritin, 576 megatavua RAM-muistia, 5 megapikselin kamera ja Dolby Mobile -äänet).

Puhelinten myynti alkaa Euroopassa 21. päivä, mutta virallisia myyntihintoja ei ole varmistettu. Todennäköisesti laitteet asettuvat yli 400 euron hintaluokkaan, sillä Yhdysvalloissa niitä myydään kytkypaketeissa maagiseen 199,99 dollarin hintaan.

Fyysisten tuotteiden ohella Microsoft lupasi tänään myös parannuksia Windows Phone 7 -alustaan. Ensi vuoden alussa kaivattu leikkaa/liitä-toiminnallisuus lisätään ohjelmistopäivityksellä kaikkiin laitteisiin. Ennakkotietojen mukaan toiminto ei ole yhtä elegantti kuin iPhoneissa, mutta se toimii kuitenkin hyvin. Mahdollisesta parantuvasta moniajotuesta Microsoft ei kuitenkaan kertonut mitään.

Kommentit (10)

Jep_
Jep_

1

Onko puhelimen muotoilu ainoa asia miten nuo valmistajat voivat erottua toisistaan? Vai pitäisikö perus tallaajan funtsia bittejä ja herzejä että osaisi valita sen oikean?

Vastaa
Tnoi
Tnoi

2

4,3 tuuman näyttö?! Eikö näille näyttöjen koolle näy mitään rajaa. Ihan hirveitä meloja ne jotkut suostuvatkin taskussaan kantamaan. :D No eipä nyt mitään hirmu säväyttävää ollut näissäkään uutuuksissa.

Vastaa
ihan ok tarjonta (vahvistamaton)

3

mut taidan kuitenki odottaa nokian N9 ja meego/maemo 6 harmattan puhelinta...

Vastaa
Grina
Grina

4

@1
Microsoftin ideahan oli luoda hyvin standardoitu alusta, jolloin asiakas voi vain mennä kauppaan ja sanoa haluavansa Windows-puhelimen. Mallien väliset erot oli tarkoituskin pitää pieninä. Tämä luo tietenkin ohjelmistokehittäjille melko yhtenäisen alustan, jolloin kehitys on helpompaa, kun ei tarvitse ottaa huomioon mm. pieniä näyttöjä tai gps:n puutetta.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

5

Jos kiinnostaa niin kannattaa katsoa gsmarenan nettisivuilta tuo omnia7 arvostelu, siinä on mukana jokunen video missä esitellään luurin käyttöä. Kyllä meinaan toimii liukkaasti ja todella nopeasti tuo wp, käyttö näyttää todella vaivattomalta.

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

6

Windows on työpöytäkäytössäkin uskomatonta roskaa, kun siinä esiintyy jatkuvia tietoturvaongelmia ja järjestelmä saattaa altistua viruksille tietoturvaohjelmasta huolimatta.

Yhdysvaltalainen kansalaisten oikeuksia internetissä puolustava Electronic Frontier Foundation suosittelee neljän kohdan reseptissä voimakkaasti Microsoftin tuotteiden välttämistä. Australian poliisin tietokonerikollisuuteen keskittynyt yksikkö ja Washinton Post ovat julkaisseet varoituksensa Windowsin käytöstä nettipankkiasioinnissa lähes samanaikaisesti.

Kuluttajien puolesta pitää toivoa että Windows Phone 7 -puhelimet floppaisivat samoin kuten aikaisemmat Windows Mobile -viritykset.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

7

@7

Jaa en tiä windows 7 pc:llä on ainakin kaikkea muuta kun roskaa, ei mitään pahaa sanottavaa ole, toiminut jo vuoden moitteettomasti.

Vastaa
Jep_
Jep_

9

@4.
Niin? Kysyinkin että mikä on se porkkana laitevalmistajille. Ymmärrän kyllä miksi kuluttja voi wp7-puhelimen haluta, mitä se tarjoaa softan kehittäjille jos alusta menestyy ja myös mitä MS saa. Laitevalmistajat pelaavat tuollaisella järjestelmällä itsensä ulos hyvin tehokkaasti muusta älypuhelimiin liittyvästä toiminnasta paitsi rautavalmistuksesta. Kaiken lisäksi jopa rautapuolella on vaikea erottua edukseen MS:n asettamien tiukkojen rajojen vuoksi. En toki tiedä millaisia diilejä MS:lla on laitevalmistajien kanssa, jotain provikka kytköksiä softamyynnista tms. Mistä tuota tietää.

@5.
Yhtään nopeutta väheksymättä... No niin pitääkin noin rajatun softan toimia vilkkaasti noinkin kovalla raudalla, mutta mites akkukesto?

Vastaa
Ergopad
Ergopad

10

Tällaiset kommentit löysin tuosta uudesta WP7:sta...

WP7-specific limitations:
No system-wide file manager
No Bluetooth file transfers
No USB mass storage mode
Limited third-party apps availability
No Flash or Silverlight support in the browser
Too dependent on Zune software for file management and syncing
No video calls
No custom ringtones
Music player lacks equalizer presets
No multitasking
No copy/paste
No DivX/XviD video support (automatic transcoding provided by Zune software)
No sign of free Bing maps Navigation so far
No internet tethering support

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja