Galaxy S:n Froyo-päivitys vedetty pois jakelusta

23
Kaarlo Räihä

Galaxy S:n Froyo-päivitys vedetty pois jakelusta
Suositun Galaxy S -puhelimen päivittäminen Froyo-aikakauteen ei ole sujunut kaikkien kuluttajien kohdalla kovin menestyksekkäästi, jonka takia Samsung on nyt päättänyt vetää viime viikolla päivityksen pois jakelusta.

Paremmin toimiva päivitys on tarkoitus julkaista marraskuussa, ja samalla päivityksen jakelualue laajenee mm. Britanniaan.

Froyo-päivitykseen liittyvien ongelmien lisäksi kuluttajat ovat valittaneet Samsungille huonosti toimivasta Kies-ohjelmasta, jonka avulla puhelin pitäisi päivittää. Samsung onkin luvannut julkaista Kiesistä pian uuden paremmin toimivan version, jotta kaikki kuluttajat saavat Froyon asennettua.

Päivitysoperaation helpottamista varten Samsung aikoo julkaista myös opastusvideon, jossa esitellään tarvittavat toiminnot kädestä pitäen.Alun perin lopullisen Froyo-päivityksen piti saapua Galaxy S:lle jo syyskuussa.

Kuluttajien kannalta OTA-päivityksen tarjoaminen olisi kuitenkin ollut parempi vaihtoehto, koska Kiesistä ei ole julkaistu Linux- tai Mac OS X -versiota, jonka lisäksi Kiesin toimintaan saaminen 64-bittisillä Windowseilla tuntuu olevan todellista arpapeliä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -46%

Oppo Reno 5 Lite
334 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
685 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

Samsung Galaxy S10 Lite – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy S10 Lite
592 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 957 €

Realme X50 5G – hinta laskenut -36%

Realme X50 5G
339 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 528 €

Kommentit (23)

niles1
niles1

2

@Guarded miks kukaan haluaisi fläsätä vieläkin keskeneräisen froyon.. parempi pysyä 2.1:sessä.. harmittaa kyllä nii per*eleesti toi viivästely... piti jo viimekuun lopulla valmis muttei vieläkään ole... MITÄ Helv*ttiä ne säätää siellä SAMPPA TEIDÄN TUOTTEET ON HYVIÄ MUT PISTÄKÄÄ ALKAA JO KEITTÄÄ TOI VIIVÄSTELY JA LUPAILU JOKA ON YHTÄ TYHJÄN KANSSA!

Vastaa
FreknGood
FreknGood

3

Jaa, sen takia mun puhelin rupes kangertelemaan aika pahasti kun kerkesin jo päivittää sen. Samsung ei näköjään osaa hoitaa näitä juttuja yhellä kertaa vaan pitää koko ajan olla jotain säätämässä.

Vastaa
Jupsu
Jupsu

5

@4
Trolli päässyt valloilleen.. ei se androidin vika ole että samsung ei osaa tehdä päivitystä, ei itse androidi tässä kuse yhtään vaan sansungin lisäämät osat siihen.. HTC:lla ei mitään vastaavaa ole ollut..

Vastaa
partila
partila

6

Trolli? hmm...

Eli tätä se Vanjoen Nokia worldissa kommentoima Android valmistajien housuun pissaaminen siis tarkoittaa.

HTC Android ei ole sama kuin Samsung Android ei ole sama kuin Sony Ericsson Android ei ole sama kuin ....

Eli johtaa kuluttajien kannalta kestämättömään sekasortoon ja selkeään huijaamiseen.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

7

Siksi tulevaisuudessa Android tuleekin olemaan yksi ja sama käyttis, jokaisella valmistajalla. Ei mitään kikkareita enää Androidin päällä. Jos siis Googlen puheet tästä pitää paikkaansa, että 3.0 versiosta ylöspäin päivitykset hoitaa vain ja ainoastaan Google itse valmistajien laitteisiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

8

7@
> Siksi tulevaisuudessa Android tuleekin olemaan yksi ja sama
> käyttis, jokaisella valmistajalla

Tuskin tulee noin oleen.

Google voi tuollaista tarjota, mutta aika työ sillä on itse ylläpitää kaikkia valmistaja versioita yllä. Tuskin kaikki jatkossakaan tekee Google speksien mukaan laitteita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hermo_menee (vahvistamaton)

10

olkaa onnellisiä niitten kakkostenne kanssa, toiset kitkuttelee 1.5 androidilla kun samsungilta ei tule koskaan ikinä mitään päivitystä, ilman syytä luonnollisesti

Vastaa
jriivatsalo
jriivatsalo

11

Olenkohan mä jotenkin tyhmä kun en huomaa mitään ongelmaa SGS:n Froyo päivityksessä. Päivitin kapulani viime viikonloppuna ja kaikki sujui ihan OK. No, ei ihan kaikki. Froyo päivitys hävitti Android marketin puhelmimesta, mutta hard resetin jälkeen sekin korjaantui. Viikon verran olen siis käyttänyt päivityksen jälkeen enkä ole huomannut ongelmia. Jos hakemalla hakee niin ehkä (vahva ehkä) market voi olla hitaampi - tai voi olla että vain kuvittelen... Samalla asensin Kies -softan XP koneelle ja sekin onnistui kerralla. (aiempi asennus W7 koneeseen meni kyllä v-tuiksi)

Vastaa
nuudeli
nuudeli

12

Tästä Androidin kanssa kaverin housuihin pissaamisesta...

Itselläni oli ennen Desireä HTC Vizard (Qtec 9100...). Siinä oli aluksi Windows mobile 5.0. Kun alkoi tuntumaan siltä että pitäisi vaihtaa puhelinta niin kokeilin päivittää käyttiksen 6.0:aan. Päivitys halut katosivat. Jälleen kun tuli mieli vaihtaa puhelinta niin päivitin vain käyttistä, toisen "versioon" tai suurempaan numeroon. Lopulta puhelimessa oli Windows Mobile 6.5. Yleensä uusi käyttis oli saatavilla vielä paljon ennemmin kuin vastaavalla käyttöjärjestelmällä olevat puhelimet olivat myynnissä.

Käytännössä jätin päivittämättä puhelimeni ainakin 2-3 kertaa kun selvisin pelkällä softa päivityksellä.

Miksi ostaa uusi puhelin kun uudet ominaisuudet saa softapäivityksellä vanhaan puhelimeen aikaisemmin kuin uusilla ominaisuuksilla olevat puhelimet ovat kaupoissa?
Tämä käy hyvin Googlelle, mutta ei varmasti ole kannattavaa puhelin rautavalmistajille.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

13

@ 9 onkos tuo gingerbread nyt sitten myöhässä kun julkaisu piti olla jo viikko sitten eikä mitään (?) ole sen koomin kuulunut? tuleeko a3 laitteita joulumarkkinoille?

Vastaa
JuhaW
JuhaW

14

@8 "Google voi tuollaista tarjota, mutta aika työ sillä on itse ylläpitää kaikkia valmistaja versioita yllä."

Ei kai sen vaikeampaa, kuin Microsoftin ylläpitää WP7 päivityksiä valmistajien laitteisiin.
Eli kyllä se ennen pitkää tulee näin menemään. Google itse ei oikein täysillä hyväksy/pidä näistä valmistajien laittamista "kikkareista" Androidin päälle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

15

14@
>Ei kai sen vaikeampaa, kuin Microsoftin ylläpitää WP7 päivityksiä
>valmistajien laitteisiin.

No ei kai Androidista tule mitään WP7 kaltaista.

Google voi tehdä selalisen version, jos sillä on paukkuja ja siihen tarjota palvelua. mutta ei se kaikille kelpaa.

Nyt valmistajat ovat tehneet omia juttuja ja hakeneet kilapailuetua ajallisella etumatkalla, jos hommamenisi niin että esim. HTC tekisi Googlen kanssa uuden versiot jotka sitten tulisi HTClle ja sen kilpailijoille samaanaikaan, niin HTC ja muiden tekijöiden kehitys into voi vähän kärsiä.

Miten sitä voi piristää ? rahalla ? vai suosimalla kuitenkin joitain uskollisia valmistajia pienin jipoin, vai luottaa siihen että kiinalaiset pikupajat täyttää markkinat lisensesistä piittaamatta.


>Eli kyllä se ennen pitkää tulee näin menemään. Google itse ei
>oikein täysillä hyväksy/pidä näistä valmistajien laittamista
>"kikkareista" Androidin päälle.

Päälikikkareet ei kai ongelma, pitää nyt edes sellainen mahdollisuus olla lisäarvon tekemiseen.

Mutta millä pitää Samsung ketjussa mukana ?

Vastaa
necq
necq

16

Oman Galaxy S:n päivitys meni aluksi hyvin, kamat säilyi yms. Mutta Android Market tosiaan katosi... Siispä piti hard resetoida, -> kamat hävisi eikä saanut oikein järkevästi enää takaisin mitenkään (Backup-softa palautti vähän omituisesti tavaraa takaisin ja asennetut ohjelmat oli historiaa).

No, tästä tokeutuneena keskityin jatkamaan. Noin viikon ajan puhelin oli nopea ja pelitti täysin, nyt viimeisen reilun viikon ajan on takertelua ja jumittelua ehtinyt tulla jo aikamoisen paljon... Uudelleenkäynnistys sillointällöin auttaa mutta eipä ole oikein järkevää bootata puhelinta aina kun alkaa tökkimään. RAMmia kai päivityksen piti tuoda lisää(?) mutta itselläni ainakin käytössä puhelimen ohjelman mukaan 304 Mt... Tällä hetkellä siitä on käytössä 182 Mt. Jos RAMin tyhjentää, siitä vapautuu käyttöön noin 60 Mt lisää. Tuolloin toki jotkin ohjelmat sammuu taustalta, ja mielestäni puhelin hidastuu entisestään aivan kuten Windowsissa jos jollain muistinvapautusohjelmalla muistia vapautettaessa alkaa Wintoosa tökkimään entisestään. 10 sekuntia muistinvapauttamisen jälkeen RAMia alkoi menemään taas lisää käyttöön, 2 Mt lähes heti...

Tiedä sitten osaisivatko ne tehdä kunnollisen version 2.2:sesta marraskuuhun mennessä. Toivossa on hyvä elää ja pitää jäädä odottelemaan...

Vastaa
KL1213
KL1213

17

@16:

"Noin viikon ajan puhelin oli nopea ja pelitti täysin, nyt viimeisen reilun viikon ajan... "

Kuinka sä olet ehtinyt jo noin kauan käyttää Froyoa (Android 2.2)? Se julkaistiin viime perjantaina, joten se on nyt ollut saatavilla vasta tasan viikon!
Jos oot XDA:lta napsinut jotain ihmeellisiä viilauksia, niin älä niistä motkota. Oma mokasi, ne on julkaistu as-is periaatteella ja niissä on varoitettu, että eivät ehkä toimi kaikilla!

Vikaa tuossa Samsungin julkaisemassa Froyossakin kyllä on aika monien koneissa, toiset taas ovat hyvin tyytyväisiä. Itselläni tilanne on siitä väliltä, joku osa huononi (esim. selain), mutta joku taas parani merkittävästi (esim. WiFi).

Vastaa
opalaisen
opalaisen

20

Ei ole ollut mitään ongelmia 2.2 myötä, paitsi että android marketti katosi. Pitää sitten katsoa viitsiikö sen valmiin 2.2 asentaa jos kellään ei ole sen kanssa ongelmia.

Vastaa
Malboro
Malboro

21

@20. Tuota voisin pitää jo aika suurena ongelmana, koska eihän puhelimmella juuri tee mitään ilman sitä? Tosin jos olisit edes hieman viitsinyt tutkia asiaa, niin sen saa kyllä takaisin pistämällä tehdasasetukset. Mikä on muutenkin lähes pakollinen aina päivityksen jälkeen, jos halua että puhelin toimii oikein. Sitä en ymmärrä miksei Samsung sitä tee oletuksena. :S

Vastaa
necq
necq

22

Kuustoista:

Enpä oikeen ole pistänyt merkille milloin päivitin, heittelin hatusta noita aikoja. Päivitin kyllä heti kun sen sattumalta löysin Kiesin valikosta. On siis aivan genuine-versio eikä mitään leaked-shittiä. Shittiä siis kuitenkin, nyt puhelin hidastelee ja takeltelee niin perkeleesti että tekisi mieli viedä ostoliikkeeseen takaisin ja vaatia toista puhelinta tilalle.

21:

Tehdasasetukset takaisin on käytännössä sama asia kuin hard reset. Kaikki asennettu kama + tekstiviestit yms. poistuvat puhelimesta, jos vähän olisit viitsinyt tutkia asiaa. Android Market ei kyllä ainakaan minun elämääni olisi kaatanut vaikkei olisi puhelimeen saanutkaan takaisin... Toki sen on siellä hyvä olla jos on.

Kokonaisuutena kyllä päivitys oli erittäin suuri virhe. Ei stock-firmiksellä näin pahoja vikoja ollut! Saa Samsung kyllä parantaa uuteen päivitysversioon melkoisesti että en mene ja tunge tuota luuria niille sinne minne ei päivä paista....

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Puuhaa (vahvistamaton)

23

Android Marketin saa takaisin kun asentaa (Esim. Astro file managerilla) /system/app/vending.apk:n uudestaan ja buuttaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.