Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Qualcomm lupaa tuleviin Snapdragoneihin pelikonsolin tehoja

5
Teemu Laitila

Qualcomm lupaa tuleviin Snapdragoneihin pelikonsolin tehoja
Qualcomm on esitellyt alan analyytikoille suunnitelmiaan uusien Snapdragon-prosessoreiden osalta, kertoo Anandtech. Snapdragon-prosessoreita käytetään laajalti nykyisissä Android-puhelimissa ja se on tällä hetkellä ainut Windows Phone 7 -puhelimissa käytettävä siru.

Yhtiön julkaisemista suunnitelmista näkyy, että Snapdragon sarjaan on tulossa kaksi uutta typlaydinprosessoria, jotka on tarkoitus valmistaa 45 nm:n valmistusprosessilla. MSM8260 ja 8660 mallit nähdään käytössä kuitenkin aikaisintaan ensi vuonna. Johtuen samasta valmistusprosessista ja nykyisen ARM Cortex A8 -tekniikan uusiokäytöstä, ensimmäisen sukupolven tuplaydinprosessorit eivät mahdollista erityisen suuria hyppäyksiä suorituskykyyn.

Mielenkiintoinen julkistus on kuitenkin 28 nm:n valmistusprosessilla tuotettava MSM8960 SoC (System-on-Chip), joille Qualcomm lupaa viisinkertaisen suorituskyvyn alkuperäisiin Snapdragoneihin verrattuna. Huolimatta suorituskyvyn kasvusta, myös virrankulutus on saatu 75% pienemmäksi, mikä on luultavasti huomattavasti pienemmän valmistusprosessin ansiota.Qualcommin mukaan uuden sukupolven järjestelmäpiireissä tullaan käyttämään uutta näytönohjainta, joka yhtiön sanojen mukaan vastaa graafiselta suorituskyvyltään tämän päivän pelikonsoleita. Seuravan sukupolven suorittimia tullaan arvioiden mukaan näkemään valmiissa tuotteissa vasta aikaisintaan vuonna 2012.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

ArskaVi
ArskaVi

2

"joille Qualcomm lupaa viisinkertaisen suorituskyvyn nykyisiin Snapdragoneihin verrattuna. Huolimatta suorituskyvyn kasvusta, myös virrankulutus on saatu 75% pienemmäksi"

No, itse asiassa tekstissä puhutaan ALKUPERÄISESTÄ Snapdragonista, ei NYKYISESTÄ. Sitä en tiedä, ovatko nuo kaksi asiaa samat. Asiasta enemmän kertovat tietäköön kuinka vanhaan prosessoriin tässä viitataan: "...5x the performance of the original Snapdragon chip..."

Vastaa
ArskaVi
ArskaVi

4

Tästä 28nm:n tuplaydinprossusta:
The MSM8960 will begin sampling in 2011, meaning we likely won’t see smartphones based on it until 2012.

Vastaa
squi
squi

5

ArskaVi, hyvä pointti. Tuo on kyllä vähän tulkinnanvarainen tilanne, mutta nimenomaan nuo ensimmäisen sukupolven QSD8x50-mallit ovat edelleen selkeästi yleisin. Uudempi versioita löytyy vain muutamista puhelimista (esim. HTC Desire HD). Muutan tekstin kuitenkin selkeämmäksi :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.