Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google Maps 5 luvassa pian Androidille, mukana 3D ja karttojen tallennus

8
Teemu Laitila

Google Maps 5 luvassa pian Androidille, mukana 3D ja karttojen tallennus
Google Maps -karttasovelluksen versio 5 on tulossa pian Android-puhelimiin, kertoo. Googlen Android-johtaja Andy Rubin esitteli uutta versiota kartoista Motorolan prototyyppiasteella olevalla tablet-koneella, jossa käyttöjärjestelmänä toimi ensi vuonna julkaistava Android 3.0 Honeycomb.

Rubinin mukaan uuden version julkistus tapahtuu muutaman päivän sisään. Suurin uudistus karttoihin on ruudukkoon perustuvan tasaisen näkymän korvaaminen vektoreista muodostuvalla 3D-grafiikalla. Vektoreihin perustuvalla esitystavalla saavutetaan huomattavasti paremmat karttojen latausajat, kuin useista pienistä kuvista koostuvalla karttapohjalla. 3D-karttaa voi myös pyörittää ja kallistella.
Vektoreihin siirtyminen mahdollistaa myös toisen tärkeän uudistuksen. Vektorimuotoisen informaation tallentaminen vie huomattavasti vähemmän tilaa, jonka ansiosta uusi versio kykenee tallentamaan reittejä ja suuria kartta-alueita käytettäväksi ilman nettiyhteyttä. Ohjelma tallentaa muistiin kaikki useimmin käytetyt reitit ja kartat ja se mahdollistaa reittien osittaisen muokkaamisen offline-tilassa.

Uusien ominaisuuksien hyödyntämiseen tarvitaan uudehko Android-puhelin, joka tukee 3D-renderöintiä ja distinct multitouch -ominaisuutta. Engadgetin koostaman listan mukaan 100% tuettujen puhelimien listalla on Samsungin Galaxy S, Motorolan Droid, Droid X, Droid 2 ja Droid Incredible, HTC:n Evo ja Desire Z sekä Googlen uusi Nexus S.

Kommentit (8)

Dollarinen (vahvistamaton)

3

Vaikuttaa paremmalta kuin monet vastaavat (mm. Ovi Maps tai 4.0)

Vastaa
SG i9000. (vahvistamaton)

5

Varmasti ääniopastus on myös tulossa?.
Siinä jää sitten Nokia Ovi Maps 4.0 TOKAKSI!. ;)

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

6

Sorry vaan @5, mutt ei ainakaan ton kuvatuksen perusteella Googlemaps pärjää alkuunkaan OviMaps:lle

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja