Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

AT&T osti FLO TV:n taajuuskaistan yli 1,9 miljardilla dollarilla

Kaarlo Räihä

AT&T osti FLO TV:n taajuuskaistan yli 1,9 miljardilla dollarilla
Yhdysvaltojen toiseksi suurimpana matkapuhelinoperaattorina tunnettu AT&T ilmoitti tänään tekevänsä erittäin kalliin hankinnan, sillä yritys kertoi maksavansa Qualcommin hallussa olevasta FLO TV -taajuuskaistasta yli 1,9 miljardia dollaria.

AT&T:n on tarkoitus hyödyntää taajuusaluetta tulevissa 4G-ratkaisuissa, joita pystytään operaattorin mukaan tarjoamaan noin 300 miljoonalle kuluttajalle Yhdysvalloissa. AT&T:lle kaupassa siirtyvä 700 MHz -taajuusalue on erittäin haluttu varsinkin harvaan asutuilla alueilla, koska tällä taajuusalueella yksi tukiasema voi kattaa jopa useamman sadan neliökilometrin alueen.
Qualcommin nykyiset FLO TV -asiakkaat joutuvat luopumaan palveluistaan ensi vuoden alkupuolella. Qualcomm osti taajuuskaistan itselleen taajuushuutokaupasta 683 miljoonan dollarin summalla.

Jos kaupalle ei ilmaannu mitään esteitä, siirtyy taajuuskaista AT&T:lle näillä näkymin ensi vuoden toisella puoliskolla. Taajuuskaistan käyttö alkaa AT&T:n mukaan heti yhteensopivien laitteiden saapuessa markkinoille.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja