Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Muistio: Elop ei ole tyytyväinen nykyiseen Nokiaan - suuria muutoksia luvassa

38
Kaarlo Räihä

Muistio: Elop ei ole tyytyväinen nykyiseen Nokiaan - suuria muutoksia luvassa
Matkapuhelinjätti Nokia on jälleen päätynyt otsikoihin ympäri maailman, kun useat tekniikkasivustot ja lehdet saivat käsiinsä toimitusjohtaja Stephen Elopin työntekijöille lähettämän muistion, joka kertoo karun totuuden yhtiön viimeisistä vuosista.

Elopin mukaan Nokia seisoo tällä hetkellä palavalla alustalla ja nyt pitäisi tehdä päätöksiä jatkon osalta. Muistion perusteella Nokian aiemmat päätökset eivät ole olleet hyviä, jonka takia Apple ja Google ovat saaneet muutamassa vuodessa haltuunsa älypuhelinmarkkinat.

Hankalinta Elopille on se, että Nokia ei ole vieläkään pystynyt toimittamaan kuluttajille iPhonen tapaista tuotetta, vaikka ensimmäinen iPhone tuli myyntiin jo vuonna 2007. Myös Androidin vauhdikas kasvu ja määrään perustuva ylivoima on saavutettiin Elopin mukaan noin kahdessa vuodessa, ja tänä aikana Nokian olisi pitänyt pystyä vastaamaan markkinoiden muutoksiin.Elop pitää sekä Symbiania että Meegoa ongelmallisina. Symbian ei käy kaupaksi Pohjois-Amerikan markkinoilla, eikä alustaa saada uudistettua tarpeeksi nopeasti, joten Nokia jää tämän takia jatkuvasti jälkeen kilpailijoistaan. Myös MeeGon kehitystyö on edennyt suunniteltua hitaammin, sillä ensimmäisiä tuotteita luvattiin markkinoille alun perin jo viime vuoden lopulla, mutta nykyisellä tahdilla Elop uskoo Nokian saavan markkinoille tämän vuoden aikana vain yhden MeeGo-puhelimen.

Elop esittelee Nokian uutta suuntaa tämän viikon perjantaina, ja viestin perusteella luvassa on suuria muutoksia. Elopin mukaan Nokian tarkoituksena on saada puhelinmarkkinoiden ykköspaikka takaisin, mutta tämän suunnitelman toteuttaminen ei luonnollisesti ole helppoa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (38)

eebet
eebet

2

Jotenkin jäi vain sellainen fiilis tosta tekstistä, että se olis ennemminkin jonkun muun kuin Elopin kirjoittama...

Ja muuten, eihän siinä puhuttu että tulisi tän vuoden puolella vain yksi MeeGo-puhelin, vaan että vain yksi MeeGo tuote (product).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
taapo (vahvistamaton)

3

Apple ja Google muistiossa mainittiin mutta Microsoftista ei sitten sanaakaan, samalla puhuttiin hypystä pimeään kylmään mereen. Ja siitä pelastumisesta.
Ja aikaisemminhan Eloppi on luvannut selkeää elekanttia ratkaisua miten Nokia pelastuu nykyisestä tilanteesta.
Nyt lienee selvä että jonkinlainen diili on Microsoftin kanssa sovittu.

Elopin muistio on rehellinen, ja siinä on lueteltu selkeesti se miten Nokialle on käynyt.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Juuso P. (vahvistamaton)

4

Minun on myös hyvin vaikea uskoa, että viesti on oikeasti Elopin kirjoittama. Tällaisen uutisen saaminen läpi kaikkialle on helppoa, koska Nokia ei koskaan kommentoi huhuja julkisuuteen. Siten ne leviävät kuin metsäpalo varsinkin, jos viesti on yleisen mielipiteen mukainen.

Uskon, että tähän tulee selvyys sijoittajapäivien yhteydessä perjantaina, jolloin Elop kieltää kirjeen olemassa olon.

Vastaa
perhana
perhana

5

Mielenkiintoinen viittaus tuo Elopin muistion alussa vertauskuvana kertoma tarina miehestä joka seisoo palavan öljylautan (alusta) reunalla, ja toteaa ainoaksi mahdollisuudeksi joko hypätä pois lautalta ja pelastautua, tai jäädä lautalle ja palaa sen mukana, mies siis hyppää ja pelastuu, ja muuttaa elämänsä suunnan.
Tarinasta on melko selkeästi tulkittavissa öljylautan kuvaavan alustaa joka siis täytyy hylätä, eikä liene vaikea päätellä mikä alusta voisi olla kyseessä?

Kerrankin melko rehellistä tekstiä Nokian johtajalta, eikä aina sitä samaa "me olemme niin täydellisiä ja meidän puhelimemme ovat niin mahtavia että ei meidän mitään tarvitse muuttaa" jaaritusta.
Elop myöntää suoraan että Apple julkaisi ensimmäisen iPhonen vuonna 2007 ja Nokia ei ole vieläkään pystynyt tarjoamaan samaa käyttökokemusta, ja Android julkaistiin pari vuotta sitten ja on jo nyt kiilannut ohi Nokian älypuhelimista.
Näiden tosiasioiden myöntäminen on lupaava merkki siitä, että ehkä vihdoinkin Nokialla ymmärrettäisiin alkaa kehittää laitteita käyttäjille ja sovelluskehittäjille mieluisiksi kaikilla osa-alueilla.

Niin ja epäilijöille tiedoksi, muistio on jo useammalta taholta todistettu aidoksi.

Vastaa
Raattis
Raattis

6

@1.
Olen aivan samaa mieltä. Jos N900:sta tulisi päivitetty malli uudella raudalla, ostaisin sen paljon mieluummin kuin minkään Android-puhelimen.

Pelkäänkin lähinnä, että MeeGO on valmistuttuaan liian sirpaloitunut, liian kankea peruskäyttäjille sekä liian monen karkkikerroksen peittämä tehokäyttäjille. Ja parhaassakin tapauksessa Nokia survoo siihen full-focus-kameransa, jolla ei saa muistilappukuvia.

Vastaa
squi
squi

8

@7, tuo kritiikki on kyllä hyvin perustellun ja asiantuntevan kuuloista. Toivottavasti Elop ottaa kantaa tuon väitetyn puheensa/blogipostauksen aitouteen perjantaina. Mielenkiintoinen tilaisuus tulossa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

9

Noi viimeaikoina levinneet huhut WP7:n siirtymisestä on kyllä silkkaa hölynpölyä. Jos jokua oikeasti kuvittelee, että Nokia tekisi jotain niin typerää, kuin dumppaisi Qt strategiansa ja siirtyisi WP7:n, niin sillä viiraa päässä. Ihan yhtälailla puheet pääkonttorin siirrosta on hölynpölyä.

Jos nyt kuitenkin oletetaan, että Elop menisi noin typeriä muutoksia tekemään, niin se on kyllä jo liian paksua, Sillon mun kärsivällisyyteni loppuu. Itse mobiliisovellusten kehittäjänäen en todellakaan aio enää katsella mokomaa touhua. Sillon en enää halua olla moisen "Nokian" kanssa missään tekemisissä, itseasiassa sillon minusta Nokiaa ei enää ole lainkaan olemassa. Kääännän takuu varmasti selkäni mokomalle puljulle.

Niin ja turha kuvitella, että alkasin moisen jenkkikaappauksen jälkeen tukemaan amerikkalaisia alustoja kuten WP7 ja Android. Ennemmin luovun mobiilioohjelmoinnista kokonaan ja keskityn Linuxin sovelluskehitykseen.

Asiaa ei paranna se, että en ole koskaan erityisemmin pitänyt microSoftista ja moinen kaappaus vaikuttaisi läöhinnä yritysvaltaukselta. Espoolaisena en myöskään varmasti sulata pääkonttorin siirtäömistä jenkkilään.

ja siis en taatusti ole ainut, joka Nokialle selkänsä kääntää, jos Elop menee jotain noin idioottimaista tekemään.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

10

Qt on erittäin hieno systeemi ja sen ostaminen, jatkokehittäminen ja sen tuominen Symbianille ja Maemolle/MeeGolle oli loistava veti. nyt jos Elop minaa romutta koko jutun jollain saatanan WP7:lle tai helövetin Andoidilla, niin ihan oikeasti sillon palaa päret ja kärsivällisyys loppuu. Ei tule kuuloonkaan, että moisen voisi hyväksyä. Elop ja Nokia voi painua suoraan suohon jos mokomaan typeryyteen ryhtyvät.

Vastaa
mietaas
mietaas

11

"Ensimmäinen iPhone ilmestyi 2007, eikä meillä ole vielä tuotetta, joka olisi lähellä sen tuottamaa kokemusta, Elop sanoo"... pitkästä aikaa johtaja, joka aidosti tarkastelee älypuhelinmarkkinoiden kehitystä nokian näkökulmasta.
jokin aika sitten epäiltiin, että nokian johdossa on henkilöitä, jotka tietoisesti jarruttavat nokian menestystä. itse olen tämän tajunnut jo monta vuotta. muuten nokian kehittymättömyys/hitaus älypuhelinmarkkinoilla ei ole selitettävissä.
tulevaisuudesa jarrumiehet paljastuvat kyllä... seuraan mielenkiinnolla heidän uusia innovatiivisia kytköksiään "vihollisten" leireissä.

siunausta Elopille!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

12

@2

Tyypillinen Nokia-fanin vastaus. Jos joku on Nokian kohdalla pielessä, ongelma joko ulkoistetaan tai projisoidaan.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

13

@4

"Tällaisen uutisen saaminen läpi kaikkialle on helppoa, koska Nokia ei koskaan kommentoi huhuja julkisuuteen."

Tuo pitää ehkä useimmiten paikkaansa, mutta jotenkin en usko, että Elop antaa OMISSA NIMISSÄÄN leviteltävän juttuja reagoimatta siihen mihinkään. Ymmärrän kyllä, että jotain "Nokia peruu mallin XX valmistamisen" -tyylisiä juttuja ei julkisuuteen kommentoida, mutta tällaisiin uutisiin on _pakko_ reagoida, jos ne eivät ole tosia.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

14

Lisäksi voi hyvällä syyllä epäillä, että mikäli noi huhut olisi paikkansapitäviä, niin se tietäisi erittäin huonoa Nokian avoimenlähdekoodin kehitykselle. Nokia onn aina ollut eräs positiivisimmin avoimeen ohjelmistokehitykseen ja avoimeen lähdekoodiin suhtautuneista suuryeityksistö, siitä on esimerkkinä myös Qt, maemo, MeeGo ja Symbianin avaaminen opensourceksi (huolimatta suunnitelmien muutoksesta).

MicroSoftin väittäminen ystävälliseksi avoimelle lähdekoodille onkin sitten erittäin mautonta, Apple on sulkeutunut, mutta MicroSoft on suorastaan avoimen vihamielinen avoimelle ohjelmistokehitykselle. Eli asenne on täysin erilainen kuin nykyisellä Mokiala.

WP7 on suljettu sekin, ja niin on myöskin Silverlight, joka on se pääasiallinen keino sovellusten kehittämiselle WP7:lle. Jos noi huhut pitäs opaikkansa, niin väkisin tulee tunne, että Elop olisi ajamassa Nokiaa sidoksiin MicroSoftin kanssa. Yhteistyötä nokialla ja MicroSoftilla on ollut ennenkin eikä siinä sinänsä ole mitään pahaa, mutta näiden huhujen valossa nyt tekeillä olisi muutakin. Ja se ei kyllä lupaa hyvää.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

15

> Jotenkin jäi vain sellainen fiilis tosta tekstistä, että se olis
> ennemminkin jonkun muun kuin Elopin kirjoittama...

Itse pidän noita hujuja aivan liian älyttöminä, jotta niihin voisi uskoa. Joten olen kyllä samaa mieltä. Todennäköisesti joku levittelee näitä huhuja tahallaan luodakseen epävarmuutta sovelluskehittäjiin ja muihin nokian kanss tekemisissä oleviin. Eli toisinsanoen kyse on hyvin suurella todennäkösyydellä FUDin levittämsiestä.

Mut kuten sanottua, jos ne huhut sattus olemaan paikansapitäviä niin sitten kyllä hihat palaa. Moni sovelluskehittäjä tulee olemaan Elopille raivoissaan, jos hän tuhoaa Nokian Qt strategian. Itse en ainakaan ole käyttänyt aikaa Qt-pohjasten kännykkäprojektien kehittelyyn sen takia, että joku hiton Elop tulee ja vetää kaiken vessasta alas.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

16

Kyllä tuli jollakin paska pahasti housuun.

Lainaus:

miksuh2
Elop ja Nokia voi painua suoraan suohon

Totta. ei asiaa tuon pidemmälti tarvi turhaan täytelauseilla täydentää.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

17

Markkinointi alkaa nokialla toimimaan. En muista, että Nokiasta olisi maailmalla puhuttu viimeisen kahden vuoden aikana yhteensäkään yhtä paljon, kuin näiden "lipsahdusten" vuoksi viimeisen kahden viikon aikana.

Bravo sanon minä.

Nyt Nokialla on todellakin hyvin pullat uunissa jos heillä on perjantaina jotain millä oikasti räjäytetään pankki. Tämmöinen räjäytys olisi esimerkiksi ensimmäinen Meego laite. Lisäksi kertoisivat selvät sävelet mihin suuntaan mennään.

Pari vaihtoehtoa:

1. Meego ensivuoden alusta kaikkiin älyluureihin. Muutama WM7 luuri jenkeille vielä tämän vuoden aikana, eka ennen kesää.

Symbianille pitäisi myös keksiä jokin juju, sillä luopumalla saattaisi jäädä tämän vuoden myynnit aika pieniksi. S40 voi pysyä edullisissa luureissa.

Symbiani olisi pitänyt haudata jo aiemmin, sillä nyt Nokia on sellaisessa pakkoraossa, ettei sillä ole varaa luopua siitä, mutta ei sitä ole mitään jarkeä raahata mukanaankaan jos Meegoa meinataan kehittää. Meego taas on todella suuri kysymysmerkki.

2. Toinen skenaario (oma suosikki) olisi jättää maemo puhelimista pois kokonaan ja käyttää sitä esim Tableteissa (parin vuoden päästä voisi asiaa tarkastella uudelleen). Lisäksi reilusti lisää panostusta Symbianiin, sillä kyllä se on varmasti kehityskelpoinen, onhan kehitystä jo nähty. Näin saataisiin nostettua nykyisten puhelinten myyntiä jos niille luvattaisiin päivitykset (Nehän on jo luvattu).

Noiden skenaarioiden lisäksi johtajia vaihtoon ja paljon. Lisäksi jatkossa erittäin pieni kynnys tehdä vaihtoja johtajistossa. Tällä saataisiin sinne kaverit, jotka uskovat oikeasti pystyvänsä antamaan Nokialle jotain, eikä vain ottamaan.

Nyt saa haukkua ja hakata:)

Vastaa
Bluejack
Bluejack

18

Lainaus:

WM7 lippulaivoihin ja symbian jää halppis luureille,ja meego tableteille.


Paras ennustus mitä olen lukenut

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

20

@15

"Todennäköisesti joku levittelee näitä huhuja tahallaan luodakseen epävarmuutta sovelluskehittäjiin ja muihin nokian kanss tekemisissä oleviin. "

Olet todennäköisesti oikeassa. Siitä tässä varmaan on kyse, että joku nyt haluaa mustamaalata Nokiaa, että pörssikurssi lähtisi nousemaan (sarkasmia). Koska nousuahan tässä on koko ajan ollut tänä päivänä! Sijoittajat taitavat olla vain tyytyväisiä, kun Nokialla loppujen lopuksi edes joku tietää, mikä tässä nyt on homman nimi, eikä maalaile vaan vaaleanpunaisia poutapilviä taivaalle! Itsekin olen tyytyväinen, kun Nokialla oikeasti nyt on tapahtumassa jotain muutosta!

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

21

katoin alkuperäisen videon tuosta e7sta iltalehden nettitv:stä ja se todellakin oli kauheaa kuultavaa. Tuossa on esimerkiksi yksi kaveri, jolle varmasti löytys vaikka varastohommia..

on turha kysyä onko e7:ssa ääkkösiä.. ää..bäää..ööää.. toki..ää

Vastaa
akse
akse

22

@17 Jarissimo
Olen vähän samaa mieltä, veikkaan että nämä voi olla Nokian omiakin juttuja, vähän sinnepäin puhuttuja asioita, joista joku on sitte muokannu huhun. Nyt on älytön huhumylly käynnissä ja perjantaina julkaistaan jotain hyvää sitten :)

No sen näkee sit perjantaina.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

23

En haluaisi nähdä Windowsia Nokian puhelimissa. Toista yhtä kettumaista ja vihattua yritystä kuin Microsoft on saa hakea! Olemme tietokonemaailmassa kärsineet sen hirmuvallasta jo yli 20 vuotta, toivottavasti se ei yleisty myös puhelimissa. Avointa Meegoa odottelen innolla, mutta saa nähdä mitä tapahtuu.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

24

Lainaus:

Ralle_
Toista yhtä kettumaista ja vihattua yritystä kuin Microsoft

Jotain kornia tuossa lauseessasi tietenkin on kun ajattelee nokia symbian herruutta viimeisten "kymmenien" vuosien varrelta..
ja kun muistaa miten ylimielisesti nokian johto ylipäänsä toivotti ns.paikkansa jo vieneet kilpailijansa markkinoille aikoinaan :) ,mutta tämähän on tietenkin jo päässyt unholaan nokialandiassa.
Kas,kummaa miten taas kävikään kun käyttäjien mielipiteitä ei kuunnella.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

25

24. Bluejack

Toi on kyllä niin totta.. Tekniikan ala vaan tuntuu olevan jokapaikassa samanlaista, aina joku yksinvaltias..

Valta vaan tuppaa vaihtumaan todella helposti jos ylimielisyys saa vallan. Kyllä noita putoajia on tulossa monia muitakin sillä juuri tuota ylimielisyyttä on ollut liian pitkään ilmassa, mikäli ei asenteet muutu..

Nokiallakin tuo markkinaosuus laski aluksi hitaasti ja siihen ei älytty/haluttu/viitsitty/kehdattu kiinnittää huomiota.. Eipä aikaakaan kun lasku oli jo sen verran nopeaa, ettei siihen keretty reagoida.. Nyt sitten seisotaan palavalla lautalla keskellä merta:)

Microsoft oli Vistan tietämillä samoissa tilanteissa, mutta siellä kiinnitettiin asiaan huomiota ja 7 on jo huomattavasti parempi..
Microsoftille olisi XP:n ja Vistan välissä käynyt kuten kävi Nokialle, mutta heidän pelastus oli järjestelmien hidas vaihtuvuus. Vieläkin on XP yleisessä käytössä, mutta kuinka monella on käytössä "älykännykkä" tuolta samalta ajalta.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

26

@13 Mikaelson

> Olet todennäköisesti oikeassa. Siitä tässä varmaan on kyse, että joku nyt
> haluaa mustamaalata Nokiaa, että pörssikurssi lähtisi nousemaan
> (sarkasmia). Koska nousuahan tässä on koko ajan ollut tänä päivänä!
> Sijoittajat taitavat olla vain tyytyväisiä, kun Nokialla loppujen lopuksi
> edes joku tietää, mikä tässä nyt on homman nimi, eikä maalaile vaan
> vaaleanpunaisia poutapilviä taivaalle! Itsekin olen tyytyväinen, kun
> Nokialla oikeasti nyt on tapahtumassa jotain muutosta!

Sulla on kyllä melkosen lyhytnäjönen asenne, jos noin ihan oikeqsti kuvittelet. Ja vähättelysi on typerää. Just tyypillinen asenne ihmiseltä, joka kuvittelee etä joku Androidiin tai WP7:n siirtyminen on muka jokin ihmeitä tkevä muutos. Sivuutai kokonan sen millasia seurayuksia moisella olisi, tai ehkä et edes piittaa siitä kunhan saat sen ah niin iiihan an Andoridin tai WP7:n jokapaikkaan, ja se on idioottimaista.

Olen edelleen sitä mieltä, että noita huhuja levittelee joku, joka haluaa luoda epävarmuutta sovellyuskehitäjille ja muille Nokian kanssa tejkemisissä oleville.

Jokatapuksessa minä en alkuunkaan usko noihin huhuihin mitä viimeaikoina on liikkunut.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

27

@16 Bluejack

> Totta. ei asiaa tuon pidemmälti tarvi turhaan täytelauseilla täydentää.

Jospa olisit irrottamatta mun sanomisiani asiayhteydestä, jolla ilmeisesti yrität antaa vääristellyn kuvan siitä miksi noin sanoin.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

28

Lainaus:

miksuh2
Jospa olisit irrottamatta mun sanomisiani asiayhteydestä, jolla ilmeisesti yrität antaa vääristellyn kuvan siitä miksi noin sanoin.

EN IRROITA lainaan vain sen olennaisen joka oli jotta ,eikö samaa virttä voi kirjoittaa enää samaan lauseen vaikka lyhyemmin perustamatta omaa blogia? jos kuvittelet olevasi niin vitun ylevä jotta sun qt-juttujasi jaksaa samasta ketjusta lukea tuhansia rivejä jonka voisit typottaa neljään riviin!=?


Vastaa
Anonyymi käyttäjä
trtr (vahvistamaton)

29

Huhu kertoo, että Nokia ottaisi Windows Phone 7 valikoimiinsa ja Symbian tapettaisiin kokonaan. Alustoiksi jäisivät siis S40, MeeGo ja Windows Phone 7

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

30

@26

Älä laita sanoja suuhuni! En todellakaan halua, että Nokia siirtyy Androidia tai WP7:aa käyttämään! Tai että pääkonttori siirretään USA:an. Itse toivoisin, että Elop tarkoittaisi nyt tässä tapauksessa, että painetaan vähän kaasua, eikä jarrua niin kuin Nokialla on totuttu tekemään.

Jos tosiaan kyse on pahansisuisuudesta tai jostain muusta, niin on tainnut vähän mennä mönkään, koska Nokian osakekurssi on edelleen jatkanut nousussa. Ymmärrän, että Nokia-fanaatikkoja ärsyttää, kun Nokian johtokin on älynnyt sen, mitä monet ovat yhtiön ulkopuolelta sanoneet jo kauan. Ja juuri näitä asioita käsitelleisiin uutisiinhan Nokiaan turhankin intohimoisesti suhtautuvat ihmiset käyvät tunkemassa urakalla kaikkia "pelkkää Nokian panettelua" -itkuparkuviestejänsä.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

31

Luin tänään espanjalaisessa taloussanomalehdessä (negocio/10.02 sivu 8) että Nokia on hylännyt ensimmäisen meego puhelimen kehityksen ja että huhu vahvistaa sopimuksen microsoftin kanssa... huhu näyttää vahvistuvan.
Osallistummeko nyt sitten tämän vielä hiljattain kultamunia munivan kanan traagiseen loppuun? Nokia 1979 - ? :(

Vastaa
eebet
eebet

32

@31 Niin siis kyseessähän oli N9-00, josta kuviakin taidettu netissä nähdä. Mutta toinen versio ns N9-01 on nyt kehityksessä (mukaan lukien muitakin mahdollisia mallivariaatioita). Mitäään pitkäaikaista WP7-puhelinmallistoa ei ole tulossa. Korkeintaan yksi tai kaksi jolla saataisiin Nokian nimeä parempaan valoon USA:ssa (tätäkin epäilen suuresti), jonka jälkeen isketään lujaa MeeGolla.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

33

Luultavasti Nokia on toistaiseksi laittanut jäihin tuon QWERTY-MeeGon kehityksen ja panostanut normimalliin ilman QWERTYä. Uskon että sillä yksinkertaisesti koitetaan saavuttaa suurempi potentiaalinen ostajakunta. Kovimmat kilpailijat (iPhone4, SGS, ...) kun ovat kuitenkin ilman QWERTYä.

Ja en usko että tuota päätöstä on tehty nyt vaan jo pitemmän aikaa sitten. Toivon todella, että tuo kyseinen MeeGo-puhelin julkaistaisiin joko huomenna tai MWC:ssä, mutta epäilen ettei näin tapahdu.

Jos Symbian tapetaan kokonaan, niin nykyisen päivitys varmasti myös loppuu siihen. Silloin varmasti löytyy paljon kiukkuisia S^3 omistajia, ei kuulosta kauhean fiksulta.

WP7 puhelimien julkistus vaikuttaa mielestäni potentiaalisimmalta veikkaukselta, ainakin USA:n markkinoille. Toinen vaihtoehto on, että Elop pystyy esittämään jotain vakuuttavaa Symbianin ja/tai MeeGon tulevaisuuden kehityksestä, mutta tuo on varmasti liki mahdotonta toteuttaa niin että sijoittajat saadaan vakuutettua. Silloin olisi syytä olla jotain konkreettista näytillä.

Joka tapauksessa on äärimmäisen mielenkiintoista seurata mitä Eeloppi huomenna kertoo.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

34

Piti vielä lisätä yksi asia. Voipi olla että aiemmassa MeeGossa oli turhan heikkoa rautaa, ja tajusivat sen jopa itse, ja nyt uuteen tulokkaaseen isketään sitten kunnon kamat sisään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mokia takana PALJON! (vahvistamaton)

35

Jorma Ollilan aikana Nokialle meni hyvin,mutta sen jälkeen alkoi "alamäki" ja nyt Nokia on tässä pisteessä -eli ...Jos Nokia haluaa "nousta vielä suosta",niin nyt on jo viimeistään aika tapahtua radikaalisia muutoksia!.
Ylimielisellä asenteella se EI tapahdu!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sähkömies (vahvistamaton)

37

Palava lautta, jolta mies löysi itsensä, sai hänet muuttamaan käyttäytymistään sekä ottamaan rohkean ja urhean askeleen epävarmaan tulevaisuuteen. Hän pääsi kertomaan tarinansa. Nyt meillä on suurenmoinen mahdollisuus tehdä sama.
Hyvä "Joulupukki"

Haluan matkapuhelimen jossa seuraavat ominaisuudet:

- kosteuden kestävä.

-pakkasen kestävä.

-laiteela voi soittaa toiseen puhelimeen.

-tekstiviestin lähety-lähetys.

-ehkä paikan määritys ei niin tärkeä.

-universaali lataus akulle.

kiitos.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

38

jaa muuten, puhelimeni on nykyään Samsung Galaxy S. Android siis. Luuletteko että olisin ostanut Samsungia jos Nokia olisi Meegoa odottaessa tarjonnut hyvää ja tehokasta ANDROID puhelinta? Ymmärrän että käyttäjä tottuu valintansa takia myös Android markettiin (eikä Nokian Oveen) mutta mielestäni on pahempi että asiakas ostaa toisen merkkisen puhelimen ja kuitenkin menee sitten ostelemaan sen toisen marketin tuotteita! Mitäpä jos Nokia olisi tehnyt tasokkaan Android puhelimen ja kehittänyt OVI kaupan sisälle Android APP osaston. Eikö esim. Amazon ole kehittämässä omaa Android kauppaansa?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja