Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Amazon vastasi Applen syytteisiin: app store on jo yleinen sana

5
Teemu Laitila

Amazon vastasi Applen syytteisiin: app store on jo yleinen sana
Verkkokauppajätti Amazon on vastannut Applen viime kuussa esittämään oikeushaasteeseen ja haluaa koko jutun kumottavaksi sillä perusteella, että "app store" -termi on jo yleinen sana eikä viittaa tiettyyn sovelluskauppaan. Applelle myönnettiin tavaramerkki App Store -termiin viime vuoden alussa. Yhtiö väittää Amazon Appstore -nimen hämäävän kuluttajia ja aiheuttavan epäreilua kilpailua.

Oikeudelle toimitetussa vastineessaan Amazon kieltää loukkaavansa Applen tavaramerkkiä, sillä se näkee App store -sanan yleisenä terminä sovelluksia myyvälle kaupalle. Amazon jopa liitti vastineeseen mukaan sanakirjasta poimitut määritelmät sanoille "app" ja "store".

Toinen Amazonin perustelu koski Applen toimitusjohtajan Steve Jobsin viime vuoden lokakuussa antamaa kommenttia, jossa jopa Jobs käytti app store -termiä kuvaamaan sovelluksia myyviä kauppoja yleisesti.


Contrast this with Apple’s integrated App Store, which offers users the easiest-to-use largest app store in the world, preloaded on every iPhone.Aiemmin samassa lauseessa Jobs sanoi myös: "So there will be at least four app stores on Android, which customers must search among to find the app they want..."

Myös Microsoft on kyseenalaistanut Applen tavaramerkkioikeuden app store -termiin. Toisaalta Microsoftin oma Windows-tuotemerkki on havaittu päteväksi tuotemerkiksi huolimatta sen yleisestä merkityksestä sanakirjankin mukaan ja jopa huolimatta sen merkityksestä graafisten käyttöliittymien ikkunoiden tapauksessa.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Tämän luulisi olevan selvä homma. App store-tarkoittaa lähinnä mitä tahansa sovelluskauppaa, ei enää pelkästään Applen App Storea. Miksei Apple saa saman tien patenttia sanaan app. (Tai, en epäile että sillä sellainen olisi.)

Vastaa
Thor1993
Thor1993

2

Itelläkin kyllä sellanen kuva, että app store on aika yleinen käsitys. Kyllä sitä itekki tulee joskus, vaikkakin aika harvoin, käytettyä Androidin Marketista.

Vastaa
Grina
Grina

3

Microsoftin Windows on kyllä hyvä vertaus. Sehän on yleissana ihan reaalimaailmassa ja myös käyttöjärjestelmiin liittyen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

3@
>Microsoftin Windows on kyllä hyvä vertaus. Sehän on yleissana ihan
>reaalimaailmassa ja myös käyttöjärjestelmiin liittyen.

Sarkamia ? kannattaisi käyttää hymiöitä, joku vielä luulee että olet tosissasi. :-)

Vastaa
Gluttoni
Gluttoni

5

Niinpä MS katosikin vähin äänin oikeussalista kun sen lakimiehet huomasivat Lindows käräjöinnin aikana, että tuomari voisi huomata saman.

Olisi tullut aika kalliiksi vaihtaa kaikki Windows tuotteet sisältämään jonkin toisen kuin yleisnimen.

Hmm. taidankin lähteä rekisteröimään Vindows tuotenimen jospa siitäkin saisi soviteltua 20 miljoonaa. :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_v._Lindows

Apple:n ei tosin tarvinne pahemmin pelätä oman tuotemerkkinsä menetystä, koska omenia ei ole pahemmin käytetty tietokoneissa ennen Apple:a.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja