Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ensivaikutelmia Samsungin Galaxy S II -mallista

22
Teemu Laitila

Ensivaikutelmia Samsungin Galaxy S II -mallista
Puhelinvertailu.com kävi tutustumassa Samsungin tulevaan tarjontaan ja luonnollisesti yksi mielenkiintoisimmista laitteista oli ensi viikolla Suomeenkin saapuva Galaxy S II. Galaxy S II saapunee kattavampaan testiin kuluvan kuun loppupuolella, mutta nopean tutustumisen perusteella puhelin vaikutti lupaavalta.

Galaxy S II (GT-i9100) on pinta-alaltaan kohtalaisen laaja. Sen näyttö on tarkkaan ottaen 4,27 tuuman kokoinen (480x800). Ensimmäinen asia minkä puhelimeen tarttuessa huomaa on sen erittäin kevyt rakenne. Laitteen tuntuma on edeltäjänsä tavoin hieman muovinen ja muovisilla kuorilla on luultavasti osansa laitteen vain 117 gramman painossa. Rakenne on muovikuorista huolimatta jämäkkä.


Samsungin mukaan Galaxy S II on maailman ohuin älypuhelin 8,49mm paksuudellaan eli se on noin 1,5mm edeltäjäänsä ohuempi.Markkinoille saapuessaan Galaxy S II on yksi nopeimpia myynnissä olevia puhelimia. Laitteesta löytyy Samsungin oma 1,2 GHz:n taajuudella toimiva tuplaydinprosessori. Prosessorin nopeus näkyy kaikessa, kotiruutujen vaihto on vikkelää ja selain renderöi sivut nopeaan tahtiin. Graafinen suorituskyky näkyy 3D-peleissä ja joidenkin testien mukaan SGS2:n Exynos 4210 -järjestelmäpiirin näytönohjain päihittää jopa Nvidian Tegra 2:n nopeudessa.Galaxy S II sisältää parannellun Super AMOLED Plus -näytön, jossa muun muassa kontrastia on parannettu aiempiin Super AMOLED -näyttöihin verrattuna. Näytön värit ovat erittäin kirkkaat ja katselukulmat laajat. Näytön toimivuutta kirkkaassa auringonvalossa ei päästy testaamaan.Laitteesta on odotettavissa loppukuusta tarkempi analyysi, jossa käydään läpi esimerkiksi kameran toiminta sekä muut ominaisuudet. Samsungin edustajan mukaan Galaxy S II saapuu myyntiin ensi viikon aikana pienissä määrin ja suositushinta on 699 euroa (Edit: Ainakin verkkokauppa.com myy laitetta hintaan 599e).

Alla olevalla videolla Samsungin edustaja esittelee laitetta.

Kommentit (22)

Thor1993
Thor1993

2

Vaikka iso oonkin (190.1cm) tuntuu tollast 4,3" näyttöö sporttaava puhelin liia isolta. Etenkin jos sohvalla surkeessa asennossa yrittää yhellä kädellä googlettaa alkavasta leffasta jotakin.
Ois pitäny sen näytön vaa siinä 4,0"...

Vastaa
JussiFX
JussiFX

5

Hintaa on mutta suorituskykyä varmasti myös sen mukaisesti :) En kyllä itse hommaa tätä, vielä purskutellaan Galaxy S:llä ainakin vuosi ellei pari.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

7

@6

Tässä puhuttiin näytön koosta eikä itse laitteen koosta. Kyllä se 0,3" ero jotain merkitsee. Varsinkin niille joilla on lyhyet sormet.

Vastaa
Malboro
Malboro

8

@ 7 En ainakaan itse niin usko että tuo koon muutos niin merkitsee, jos laitteen koko lähes pysyy samana. Enemmän se ehkä saattaa helpottaa kirjoittamista kun näppimet isonee hieman, mikä itselle ainakin on plussaa. Tietääkseni näyttö isonee enemmän pituudessa, mutta se ei sitten taas niin vaikuta käyttöön tai kirjoittamiseen.

Ehkä niillä joilla on lyhyet sormet saattaa tulla tuosta ongelmia. Mutta kokeilemella se vasta selviää :)

Vastaa
Tnoi
Tnoi

9

@8

Niin juurihan minä sanoin että se vaikuttaa niihin joilla on lyhyet sormet. Ja se vaikuttaa nimenomaan silloin kun puhelinta pitäisi käyttää yhdellä kädellä. Ja melko usein niin joutuu kuitenkin tekemään.

Vastaa
Tilattu on!. :) (vahvistamaton)

10

Tulevissa malleissa tämä 4,3 tuumaa on mielestäni MAX. koko ja täsätä suuremmaksi EI saa mennä enään!!!.Ei ole enään sen jälkeen puhelimeksi sopiva.

Vastaa
perhana
perhana

11

Jotenkin ensisilmäyksellä tuossa "sideby side" kuvassa näytti olevan iphone ja tämä uusi galaxy II rinnakkain, mutta tarkemmin katsottuna siinähän olikin se vanhempi galaxy, jonka kotinäytön tyyli ei tietenkään yhtään ole kopioitu iphonesta, eihän? lol

Vastaa
Kiedis
Kiedis

12

Useista kaupoista saa alle 600e ja eräältä operaattorilla 24kk kytkyllä (lukitsematon) yhteishintaan n.470e. Eli samoissa hinnoissa pyöritään kuin edeltäjänsä kanssa.

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

13

@11 hehe :) Huomatkaa muuten toi sampan applelta pöllimänä pallotapa miten näytetään sivu millä ollaan. Tuossa ekassa galaxyssä se oli vielä laitettu ylös, että edes hieman erottuisi iOSSista, mutta nyt näköjään s2:ssa pallot löytyy tuosta kuvakkeiden alapuolelta kuten ne löytyy myös iPhonesta :) Samppa yritti siinä jotain omaansa, mutta tajusi kuitenkin, että turha kikkailla ei se tuolla ylhäällä ole hyvä vaan juuri siellä mihin Applekin on sen iPhoneen laittanut, joten laitetaan mekin samaan paikkaan :)

Vastaa
JussiFX
JussiFX

14

@13: Mikä törkeyden huippu! Pallotkin on jo samassa paikassa, olisi nyt edes neliöitä tai kolmioita! Olisi Sampan pitänyt laittaa ne pallot jonnekin vasempaan reunaan tai oikeastaan jättää kokonaan pois koska pallot ovat (c)Apple. Kuten myös 4x4 kuvage-grid. Samsung saa maksaa teoistaan ihmisyyttä vastaan!

Vastaa
JuhaW
JuhaW

15

Puhelinvertailu.com olisi tietysti voinut kuvata ton videon edes vaakatasossa. Ollaanko siellä ihan amatöörejä...? :)

Vastaa
Tnoi
Tnoi

16

@14

Joo se on omenakultille varsinaista jumalan pilkkaa jos samsungilla sattuu olemaan samanlaisia palleroita samassa suunnassa näyttöä kuin Applella. ;)

Vastaa
Pixon8 (vahvistamaton)

21

Toivottavasti puhelimen kamera ei renderöi otettuja valokuvia (pakkaa),vaan että kuvista tulee "luonnollisia" niin kuin Nokia N8 kameralla otetut kuvat!.

Vastaa
ahMRmqNpUFTFVEw (vahvistamaton)

22

Hhahaaha. IÂ’m not too bright today. Great post!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja