Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Elop ja Öistämö päättivät yhdessä hylätä MeeGon – Windows Phone oli pakko valita

33
Manu Pitkänen

Elop ja Öistämö päättivät yhdessä hylätä MeeGon – Windows Phone oli pakko valita
Talouslehti Businessweek on kattavassa jutussaan rekonstruoinut Stephen Elopin toimitusjohtajakauden tapahtumia Nokiassa. Jutusta ilmenee miten MeeGon hylkäämispäätökseen päädyttiin.

Vielä viime vuoden lokakuussa Elop jaksoi hypettää MeeGo-käyttöjärjestelmän mahdollisuuksia. Helmikuun 11. päivänä Nokia kuitenkin sysäsi käyttöjärjestelmän marginaaliin, kun se ilmoitti ottavansa ensisijaiseksi käyttöjärjestelmäkseen Microsoftin Windows Phonen.
Kun uusi vuosi oli juhlittu ja oli aika palata töihin, niin MeeGon karu kohtalo alkoi valjeta. Elop hahmotteli Nokian MeeGo-strategiaa tussitaululle 3. tammikuuta. Hän merkkasi taululle millaisia puhelimia on kehitteillä, kuinka paljon niiden eteen on vielä tehtävä töitä ja koska ne menevät myyntiin. Elopille valkeni välittömästi, että Nokia on epäonnistunut. Käyttöjärjestelmä jonka piti nostaa koko yhtiö suosta, löytyykin ainoastaan kolmesta nokialaisesta vuonna 2014.

Seuraavana päivänä Elop soitti Nokian kehitysjohtaja Kai Öistämölle. Hän kertoi asiansa eli kuinka Nokia-laiva oli ajanut pahemman kerran karille. Öistämön mukaan se oli todellinen "Oh Shit!" -tilanne, sillä yhtiö oli laittanut kaiken MeeGon varaan. Yksissä tuumin he päättivät, että MeeGo unohdetaan ja puhelinjätti yrittää jatkaa jonkin kolmannen osapuolen kehittämän käyttöjärjestelmän kanssa. Ainoat vaihtoehdot olivat Googlen Android tai Windows Phone.

Nokia yritti neuvotella aluksi Androidin käytöstä, mutta Elopin mukaan Google ei ollut kiinnostunut sopimuksesta. Elopin sanojen mukaan Google käyttäytyi ylimielisesti ja aivan kuin he olisivat jo voittaneet kisan Nokiaa vastaan. Julkisuuteen antamissaan lausunnoissa Googlen toimitusjohtaja Eric Schmidt on kuitenkin antanut ymmärtää, että yhtiö kilpaili tosissaan Microsoftin kanssa. Tässä tilanteessa Nokian oli pakko valita Windows Phone, siitäkin huolimatta että Elopia tultaisiin kutsumaan "Troijan hevoseksi".

Lopullinen päätös Windows Phonen käytöstä tehtiin 10. tammikuuta Lontoossa. Nokian mukaan he onnistuivat solmimaan ennennäkemättömän sopimuksen, sillä he saivat Microsoftilta sellaisia erioikeuksia, joita muilla valmistajilla ei ole, ja vapauksia ohjelmisto- ja rautavalintoihin.

Kommentit (33)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

Mielenkiintoinen artikkeli, mutta kantani Elopista "troijan hevosena", jos se nätisti laitetaan, ei ole muuttunut.

Ja todella ikävä juttu tuolle MeeGolle, itse odotan sitä todella innolla. Jos ulos tulee mitään läheskään N900:n veroista, menee se hankintaan. Tai, jos tulevaan MeeGo-luuriin tulee se ilmainen navigointi ja muut edut, jotka ovat muissa luureissa!

Vastaa
Ty66i (vahvistamaton)

4

Kuulostaa enemmän hätäisiltä puolusteluilta Nokialta kuin mitenkään varteen otettavalta tiedolta.
Nyt kun on menty alaspäin lujaa ennen uusien puhelinmallien valmistumista niin pitäähän sitä vähän kertoa ummet ja lammet, että sijoittajat raihoittuisivat:)

Vastaa
jepajuu (vahvistamaton)

5

En ehtinyt lukea itse pääartikkelia, mutta kommentoin silti. Kauan Elop ehti olla töissä ennenkuin sattui vilkaisemaan roadmappeja? WP on markkinoilla tällä hetkellä käytännössä yhdellä raudalla ja samalla raudalla mitä käytetään jokaisessa puhelimessa. Onko WP:n integrointi huomattavasti helpompaa kuin Meegon?

Mangon onnistuttava ainakin kohtuullisesti myynnillisesti tai käy huonosti.WP8 on vielä kaukana tulevaisuudessa. Symbianin (ainakaan s^3)tuomiin tuloihin ei voi enää pahemmin luottaa Elopin möläytysten jälkeen. 150 miljoonaa voi olla aika optimistinen arvio.

Vastaa
pain83
pain83

6

Täyttä paskaa, millä koitetaan oikeuttaa W7P valinta ja alistaa MeeGon asemaa tulevilla markkinoilla.

Vastaa
lukijaxx (vahvistamaton)

7

Mielenkiintoinen artikkeli tosissaan. Itse olin kuvitellut, että Meegosta oltaisiin nopeammin saatu käyttis useampaan luuriin. Tai sitten tehty strategian muutos, jossa oltaisiin keskitytty yhteen ja muita luureja ajettu Symbianilla.

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

8

Täyttä tuubaa tuo juttu. Muut taviksetkin tiedosti ongelman jo vuosia sitten. kts. vaikka ketju Ubuntufoorumilta.
Nokia oli sokeesti rakastunut Symbiaaniinsa ja 'talousnerot' pyrkivät tuomaan luureja maailmalle samoilla sisuksilla, entistä edullisemmin.
Maemoon ja sittemmin Meegoon eivät vaan halunneet panostaa

Mutt totuuden hetki se koitti heillekin - tosin aivan liian myöhään. Peli on jo muiden hallussa

Vastaa
Sivustaseuraaja (vahvistamaton)

9

MeeGo julkistettiin helmikuussa 2010 ja nyt on kulunut melkein 16 kuukautta aikaa tuosta julkistuksesta. Yhtään puhelinta ei ole vieläkään julkistettu.

Nokian kankea organisaatio ja OPK:n johtamiskyky ovat aiheuttaneet nykytilanteen. Elopin piikkiin tuota organisaation kankeutta ei voi laittaa.

Vastaa
pain83
pain83

10

@9 ja syy siihen miksi MeeGo luuria ei ole vielä tullut on se, että Nokia vaihtoi mikkisoftaan. Minimoi MeeGo kehityksen juuri sillä kriittisellä hetkellä, kun MeeGoon olisi pitänyt Symbian puolelta irroittaa rajusti resursseja käyttöön. Eipä ole vielä sitä W7P:täkään näkynyt ja miten heillä voi olla suuret odotukset sen suhteen W7 luureja on jo markkinoilla ihan hyvällä raudalla, mutta niitä ei haluta ostaa. Useimmiten asiakkaat valitsevat W7P:n sijaan Androidin.

Vastaa
EIII!! (vahvistamaton)

11

MeeGo olisi ollut hyvä vaihtoehto,uudeksi mobiilikäyttöjärjestelmäksi ja varsinkin,kun on Linux kyseessä!. ;)
Mutta,Elop "veti kotiinpäin" eli valitsi Wintoy Mobilen!!. =(

Vastaa
Sivustaseuraaja (vahvistamaton)

12

@10

Vaikka olisitkin MeeGon fani, yritä nähdä asia yrityksen näkökulmasta.

Vika on nimenomaan kankeassa organisaatiossa, joka syntyi OPK:n aikana. Ensimmäistä MeeGo puhelinta huhuiltiin julkistettavaksi jo viime marraskuun tapahtumassa, ja Symbianin uusi selain luvattiin alkuvuodeksi. Kumpaakaan ei ole vieläkään näkynyt.

Parin viime vuoden aikana Nokiaan kohdistunut kritiikki oli suurimmaksi osaksi mm. sitä, että keskitason johtajisto estää todelliset innovoinnit ja keskittyy powerpointteihin. Tällöin organisaatiorakenne pöhöttyy ja projektit venyvät liikaa.

Jos olet lukenut Elopin kommentteja, on hän nimenomaan kritisoinut organisaation hitautta.

Vastaa
EIII!! (vahvistamaton)

13

Sivustaseuraaja
Vika on nimenomaan kankeassa organisaatiossa, joka syntyi OPK:n aikana.Ensimmäistä MeeGo puhelinta huhuiltiin julkistettavaksi jo viime marraskuun tapahtumassa, ja Symbianin uusi selain luvattiin alkuvuodeksi.Kumpaakaan ei ole vieläkään näkynyt.Jos olet lukenut Elopin kommentteja, on hän nimenomaan kritisoinut organisaation hitautta.

Totta puhut!. =(

Vastaa
ep_
ep_

14

Kiinnostus MeeGoon on kasvanut viime aikoina huomattavasti. Ite oottelin Meego luureja innolla ja tuo ilmoitus WP:seen siirtymisestä oli pieni shokki. Tietenkään Nokialla ei tainnut olla vaihtoehtoja.

Oma mielipiteeni on se että Microsoft-liitto oli virhe. Jos Nokia olisi vähän aikaa yrittänyt Symbianilla ja panostanut kovasti MeeGoon niin se olisi ehkä voinut onnistua. En osaa vielä yhtään kuitenkaan arvioida sitä miten Nokian WP puhelimille tulee käymään.

Muistaakseni aiemmin uutisoitiin siitä että jonkin lähteen mukaan Googlen ja Nokian sopimus kaatui siihen ettei Nokia saanut Googlelta lupaa korvata Google Mapsia Ovi Mapsilla eikä Androidin puelutoimintoja omillaan. Alkuperäistä lähdettä en muista, enkä tiedä myöskään onko tuolla väitteellä mitään perää.

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

15

...eikä kantsi kokonaan unohtaa tässä Meego-keskustelussa, että Nokia ajoi jo Maemoa varsin nihkeästi eteenpäin. Suhtautui siihen kuin harrastusprojektiin. Kyse on siis Nokian käsittämättömästä näköalattomuudesta alan kehittymiseen.
Päättäjät oli sokeita. Olisivat panostaneet Maemon kehitykseen oikeasti. Nyt sen hedelmillä olis hyvin menty tarvittava 1 - 2 vuotta eteenpäin Meegoa kehitettäessä.
Mutt kun jo vuosi sitten Jaaksi erosi, niin hänhän tiedosti Nokian johdon aikeet jo silloin. Ei tää MS-diili mikään uusi ja vasta tän vuoden tammikuussa selvinnyt ole Nokiassa.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

16

@15 Nokialla tuota nihkeilyä projektien vetämisessä esiintyy aivan liikaa. Keskijohtoa pitäisi karsia ja monia muita toimenpiteitä tehdä, että toiminnasta kokonaisuutena saataisiin virtaviivaisempaa.

Projektien huonosta tukemisesta ja vetämisestä esimerkkinä kaikki hienot Beta Labs-ohjelmat ja projektit, jotka ovat lähes valmiita ja käteviä ohjelmia, mutta jotka eivät koskaan "tule ulos".

Vastaa
Sams0n1te
Sams0n1te

17

Vakka meego on ihan lupaava projekti niin valmista siitä ei tuntunut tulevan. Ja mitä tulee siihen että laitetaan esim navigointi ominaisuudet mukaan ilmaiseksi niin se pelastaa tilanteen ei oikein toimi. Tämä on tätä normaalia nokia fanien katso nyt meillä on ollut tämä ominaisuus aina. Älypuhelimet eivät ole mikään omaisuus taulukko vaan siitä pitää tulla käytettävä, johdonmukainen kokonaisuus.

Ongelma nokialle on android. 2004 päätettiin että on fiksu idea haudata CDMA kehitys ja kääntää selkä koko USA:n markkinoille. Oli tietenkin helpompi maksaa isommat osingot 2005 mutta samalla luotiin tyhjiö johon Android syntyi. Ja loppu on historiaa.

Kovinmankin nokia fanin lienee pakko joskus myöntää ettei n97, n8 tai e7 tullut sitä puhelinta mitä toivottiin. Ne oli hienoja nokia puhelimia mutta nokian käyttäjä ryhmän ulkopuolelle korkeintaan ihan kiva tason puhelimia. Vaikka n8 myyntiä täällä pohjolassa yritettiin kuvata menestykseksi niin todellisuudessa maailman operaattirit käänsivät nokialle selkänsä tuon jälkeen.

ja n8:n jälkeen oli nokian pakko katsoa totuutta silmiin. Meego ei valmistu ja symppari on lähes lyöty kanveesiin mielikuvissa. Reilua tai ei.

Nokian ongelma 2000 luvun alussa oli menestys. Kun vaikuttaa voittamattomalta alkaa puuhastelemaan hölmöjä eikä katsele kriittisesti itseään ja avoimesti ympärilleen,

Kun ekonomit ja lakimiehet saavat informaatio yhtiössä vallan on piru merrassa. Kun aletaan puhumaan brädäyksesta, segmentoinnista, organisaatio uudistuksista, globaalista sosiologisesta vastuusta ja rahoitusinstrumenteistä sen sijaan että tehdään paras mahdollinen tuote on tuhon siemen kylvetty.

Yrityskonsulltien, noiden parasiittien, jäljiltä jää vain savuavat rauniot. Jos nuo konsultit olisi niin hyviä niin heillä olisi menestyvä yritys.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

18

On Meegosta mitä mieltä hyvänsä niin siirtyminen WP7:aan ei poista ollenkaan niitä ongelmia joita Meegossa väitettiin olevan. Kehitys ei muutu yhtään sen sukkelammaksi ja joustavammaksi, päinvastoin softapuolella WP7 kehitys näyttäisi olevan vielä verkkaisempaa kuin Meegon. Laitepuolella taas lähdettiin 0-tilasta. Kehityksessä olleet WP7 luurit olisi voinut listata siihen fläppitaululle Meego luurien rinnalle todella helposti: niitä kun ei ollut. Miten tuo oli Meegoa parempi tilanne?

Vastaa
kerbo
kerbo

19

Lainaus:

Nokian mukaan he onnistuivat solmimaan ennennäkemättömän sopimuksen, sillä he saivat Microsoftilta sellaisia erioikeuksia, joita muilla valmistajilla ei ole, ja vapauksia ohjelmisto- ja rautavalintoihin

Toivottavasti tämä ei tarkoita sitä, että Nokia saa tunkea paskaa rautaa wp7 puhelimiinsa. Saadaan taas muuten bugaavaa Nokialaista.

Mielestäni Nokian täytyisi laittaa vähintään mikkisoftan vaatimat raudat puhelimiinsa, mieluiten laittaisi vielä lisääkin tehoa ;)

Itse ainakin odotan mielenkiinnolla Nokian mangollisia WP7 puhelimia. Jos Nokian tulevat puhelimet ovat raudaltaan vaadittavalla tasolla, vaihtuu androidi kyllä Nokian WP7 luuriin.

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

20

@15 jatkoa: Ollila se oli, joka myi Nokian jo vuosi sitten MS:lle ja valitsi toteuttajaksi fLopin
Hallintomiehet Ollila ja Kallasvuo eivät ymmärtäneet Maemon ylivertaisuudesta mitään.
Ja kaikki tärkeimmät päätökset tekee ja siunaa Ollila Nokiassa. Hän on vastuussa Nokian surkastumisesta ja osakkeiden arvon menetyksestä.
Mutt katsokaa vaan, kuinkahan monta miljoonaa hän(KIN) käärii taskuihinsa Nokiasta poistuessaan.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

21

Jännä, että muilta valmistajilta alkaa tulee ja on tullu jo joitain MeeGo julkistuksia. Nokialla vielä käsittääkseni oli homma tota Linux foundationin systeemiä edellä jonkin verran, kun kaikkee ei heti ehitty päivitellä puolin ja toisin. Myös Nokian omat koodin pätkät, kun otetaan mukaan.. Näin ainakin joskus mainostettiin.

Ite en silti täysin tyrmää WP:n valintaa vaikka Android ehkä olis tuntunu hienommalta, mutta kiitos halpojen kiinalaisvalmistajien tulee Android-valmistajilla olemaan todella tiukkaa.
Paras vaihtoehto olis imho. ollut Samsungin systeemi eli oltas jätetty se MeeGo myös mukaan kuvioihin sen WP:n rinnalle ja sitten kehityksen mukaan panostettu siihen myöhemmin ehkä vielä enemmän.

Vastaa
Jep_
Jep_

22

@18.
Seurasitko yhtään viimeisintä Meegon kehittäjäkonferenssin puheita? Lähes kaikesta huokui Meegon keskeneräisyys. Siellä ei esitelty edes mitään uutta rautaa. LG:n piti ennakko huhujen mukaan näyttää jotain, eipä näkynyt. Intelin kaverit pitivät "call to arms"-puheen jne. Tablet referenssi ux taitaa vieläkin olla todella keskeneräinen, puhelinpuoli ihan vaiheessa jne. Meego ei ole tätä päivää, mutta toivottavasti on tulevaisuutta. Jännää kuitenkin että suurimpia harppauksia etenemisessä tuntuu ottavan juuri Nokian ehkä suurin panostus, Qt. Onko siis ihme jos, toivotavasti kesäkuussa, Nokian seuraava "Meego"-puhelin on todellisuudessa Maemo 6 aka Harmattan Meego yhteensopivalla API:lla, eli Qt:llä.

@19. Onko käynyt mielessä että Nokialaisten puheet Symbian kehityksen kankeudesta saattaisivat osasyyllisiä sekä jatkuviin myöhästymisiin ja edellisvuoden rautaan? Jos tuote jumittaa kehityslinjalla koska softa ei vain taivu ja vaatii liikaa aika, ei koskaan saada markkinoille puhelinta ns. high-tech-raudalla.

@21. Nokian virallisten puheiden mukaan Meego roikkuu vielä mukana. Huhujen mukaan se tippuisi pois vuoden päästä, mikä kyllä olisi ehkä typerin veto Nokialata pitkään aikaan.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

23

@22 Onk käynyt mielessäsi että Meegon puhelinpuolen keskeneräisyys saattaa johtua siitä että Elop laittoi Meegon kehityksen jäihin heti taloon tullessaan. Ei kai niitä luureja eikä softaakaan niihin tule jos Nokia ei niitä kehitä!

Ja kun kyseessä oli valinta Meego / WP niin on hyvä huomata että myös WP on pahasti vaiheessa ja uusien versioiden tuominen markkinoille on tuskaisen hidasta.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

24

20@
>Hallintomiehet Ollila ja Kallasvuo eivät ymmärtäneet Maemon
>ylivertaisuudesta mitään.

Ollilla ja Kalalsvuo aivan selkeästi uskoivat siihen (ja avoimeen, kuluttajiin), ehkä enemmän kuin moni muu ja olisi olut ehkä kovajuttu, mutta tuo tie ei vetänyt.

Vastaa
Jep_
Jep_

25

@23. Ei, koska en tiennyt että näin on toimittu. Enkä muista törmänneeni vastaavan tyyppisin väitteisiin muualla. Perustuuko väitteesi tietoon, huhuihin vai salaliittoteorioihin?
Jännää että N900 dev edition on kuitenkin valmisteilla, kuten myös vähintään Meego API yhteensopiva Maemo tuote.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

26

@22 Niinhän se tekee, oon kyllä tietonen, mutta mielestäni maksimissaa pari MeeGo tuotetta vuodessa ei oikein anna MeeGolle chansei hyödyntää potentiaaliaan. Noin pieni panostus myös vähentää kehittäjiä entisestää (toki jos ZTE yms. MeeGosta innostuneet julkasee useemman mallin voi sitä softaakin alkaa ilmestymään).

Noh kattellaa mitä tästä tulee, eli kuinka moni firma lähtee MeeGon kanssa kokeilemaan ja millanen on Intelin panostus niin rauta, kun softa puolella.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

27

NYT ON RIKOSILMOITUKSEN AIKA NOKIAN TOIMIVAA JOHTOA VASTAAN KOSKA NÄMÄ EIVÄT OLE KYENNEET TURVAAMAAN OSAKKEENOMISTAJIEN ETUJA JA TURVAAMAAN NÄIDEN SIJOITUKSIA

Vastaa
mikkokk
mikkokk

28

@25 Et tiennyt että Nokia lopetti Meego-kehityksen? Ensimmäisiä asioita joita Elopin taloon tullessa tehtiin oli laittaa kaikkien projektien jatkot mietintään eli käytännössä tilaan jossa mikään ei mene eteenpäin. Ei kai siinä Meego kehity.

Jos Meego luureja olisi haluttu enemmän vuoteen 2014 mennessä niin kehitettävien mallien määräähän olisi voinut lisätä ihan siinä missä nyt otettiin WP luureja kehitykseen tietty määrä.

Kyse "valmiudesta" on lopulta päätöskysymys, mitä piirteitä mihinkin laitteeseen halutaan. Kun Maemo luuri jo julkaistiin ja se oli teknisesti kehittyneempi kuin WP7 niin lienee selvää että Meegossa oli vain asetettu tavoitteet todella korkealle. Jos tavoitteita olisi laskettu WP7 tasolle niin markkinat olisi nyt täynnä Meego laitteitahan.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

29

28@

> Kun Maemo luuri jo julkaistiin ja se oli teknisesti kehittyneempi
> kuin WP7 niin lienee selvää että Meegossa oli vain asetettu
> tavoitteet todella korkealle. Jos tavoitteita olisi laskettu WP7
> tasolle niin markkinat olisi nyt täynnä Meego laitteitahan.

MeeGo jäi yksin, Samoin jäi Symbian, jolloin MeeGo oli puhtaasi Symbianin varassa.

Kyse ei enään ole tekniikasta, käyttöjärjestelmän hyvyydestä.

MeeGo ei ole vielä kuollut, mutta mailma sen ymäpärilla muuttunut ja sen tulevaisuduen näkymät eivät ole enään yhtä ruusuiset.

Vastaa
ep_
ep_

30

Mutta kiinnostus MeeGoa kohtaan on kuitenkin tainnut nousta sen jälkeen kun Nokia hyläsi sen. MeeGon etuna on sen soveltuvuus moniin eri käyttötarpeisiin. Ehkä siitä ei tulekkaan mikään enää huippukäyttis puhelimissa mutta muissa laitteissa se voi menestyä (Esim. TV, IVI-laitteet, miniläppärit, tabletit...).

En usko että MeeGo tulee kuolemaan ainakaan ihan heti. Symbianin tilanne on aivan erilainen kuin MeeGon kun se ei ole enää avoin eikä se toisaalta sovi kuin puhelimiin.

Sitäpaitsi Asus julkaisi juuri uuden UX101 (Muistinko mallin oikein?) miniläppärin jossa on MeeGo käyttiksenä. Ja MeeGo on siis ainoa käyttis siinä.

Acerkin muistaakseni julkaisee pian uuden M5000 läppärin joka sekin on pelkällä Meegolla.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

31

@29 tässä kai keskustellaan tilanteesta artikkelin kertoman tarinan ajalta. Tietenkin tilanne muuttui kun Nokia muutti sitä. Olisi voinut valita muuttaa toisellakin tavalla. Artikkeli nyt kuitenkin on puuta heinää.

Vastaa
Jep_
Jep_

32

@31. Olisi tietysti kiva kuulla perustelut väitteillesi. Verkosta kuitenkin löytyy kuitenkin väitteiteitä myös siitä että Maemon kehitys lopetettiin jopa vuodeksi, mutta siihen jouduttiin palaamaan ja kehitystä jatkamaan kun Meego ei vain edennyt.

Maemo 5 taitaa olla hyvinkin erillainen kuin Meego tai Harmattan. Maemo 5:n kilkkeitä ei esim. ole rakennettu Qt:n päälle. Eikä valmiudessa ole kyse vain siitä että päätetään millaiset featuret puhelimessa pitää olla.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

33

31@
>tässä kai keskustellaan tilanteesta artikkelin kertoman tarinan
>ajalta. Tietenkin tilanne muuttui kun Nokia muutti sitä. Olisi
>voinut valita muuttaa toisellakin tavalla. Artikkeli nyt kuitenkin
>on puuta heinää.

Toinen vaihtoehto olisi ollut jatkaa vanhalla tiellä ja yrittää vauhdittaa sitä.

30@
>Mutta kiinnostus MeeGoa kohtaan on kuitenkin tainnut nousta sen
>jälkeen kun Nokia hyläsi sen

Onko ?, Intelli vähän enemmän joutunut ottamaan vastuuta, ei ole kuitenkaan tullut ilmi mitään muuta kunnon panostusta. LGn oli aikanaan Moblinissa mukana, ja tuotteitakin piti tulla jo aikoja sitten. Pari tekijää on ilmoittanut tekevänsä rautaa, mutta tarvittaisiin kehittähiä, jotka isosti panostaisi. Siitäkin vielä pitkä tie kunnon kokonaisuudelle.

MeeGosta tällämenolla tulee vain yksi Linux paketointin

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja