Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple Samsungille: Emme näytä iPhone 5:tä, mutta älkää silti kopioiko sitä

9
Manu Pitkänen

Apple Samsungille: Emme näytä iPhone 5:tä, mutta älkää silti kopioiko sitä
Uutisoimme toukokuun lopulla Samsungin jättämästä haasteesta, jossa Applea vaaditaan paljastamaan iPhone 5:n ja iPad 3:n ulkonäkö. Samsung haluaa nähdä puhelimen, jottei se vahingossakaan kopioisi niiden ulkoisia ominaisuuksia omissa puhelin- ja tablet-malleissaan. Apple haastoi Samsungin oikeuteen toukokuussa, koska sen mukaan korealaisvalmistajan Galaxy S -puhelin ja Galaxy Tab -taulutietokone muistuttavat liian paljon iPhonea ja iPadia.

Nyt Apple on vastannut Samsungin vastahaasteeseen. Apple pyytää tuomioistuinta torppaamaan Samsungin esittämät vaateet liittyen julkaisemattoman iPhone 5:n paljastamiseen. Vastauksessa todetaan, että Samsung pyytää täysin mahdottomia asioita. Ne ovat täysin kohtuuttomia eivätkä millään tavalla liity Applen alkuperäiseen kanteeseen. Apple ei suostu paljastama iPhone 5:n tai iPad 3:n ulkonäköä, koska ne kuuluvat yhtiösalaisuuksien piiriin.


Samsungin ja Applen käymä kinastelu on saanut monien mielestä jo huvittavat mittasuhteet. Saa nähdä meneekö tappelu oikeasti tuomarin käsittelyyn, vai saadaanko asia sovittua oikeussalin ovien ulkopuolella.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Luulin että tämä olisi ihan selvä homma. Samsung vitsailee Applen kustannuksella. Se vasta nyt olisikin, jos joku tuomari tai oikeusistuin ottaisi tämän tosissaan.

"Emme näytä iPhone 5:tä, mutta älkää silti kopioiko sitä."

No joopa joo :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jepulous (vahvistamaton)

2

Ööö joo... Olipa Applella tosikko-ote. Kuvittelin että olisivat vastanneet jollain kuitilla. Samsunghan ihan tahallaan vain piruili Applelle.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

3

No sehän on jo huomattu että Applelta ei huumorintajua löydy tippaakaan tämmösissä asioissa.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

4

Tota en muistanukkaa et Galaxy Tabiki "kopioi" :o
Noh niin kai sitte, mutta toi ny on jo aika tyhmä väitös..

Ois tosiaan Samsungiki varmaa oottanu jotain vähä hienompaa vastausta, koska tollasillahan ne molemmat ois hankkinu ilmasta julkisuutta..

Vastaa
Tnoi
Tnoi

5

@4

Jos puinen leikkuulautakin kopio iPadia Applen mielestä niin entäs Galaxy tab sitten!? :oo Siinähän on ihan toimiva näyttökin? Ei vittu mikä kopio. :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
EIIII!!. (vahvistamaton)

6

Apple leikkii samanlaista peliä,kuin Nokia!!.
Ihan naurettavaa. :(
Samsung haluaa nähdä puhelimen,jottei se vahingossakaan kopioisi niiden ulkoisia ominaisuuksia omissa puhelin -ja tablet-malleissaan (VS.) Apple pyytää tuomioistuinta torppaamaan Samsungin esittämät vaateet liittyen julkaisemattoman iPhone 5:n paljastamiseen.Vastauksessa todetaan,että Samsung pyytää täysin mahdottomia asioita.Ne ovat täysin kohtuuttomia eivätkä millään tavalla liity Applen alkuperäiseen kanteeseen.Apple ei suostu paljastama iPhone 5:n tai iPad 3:n ulkonäköä,koska ne kuuluvat yhtiösalaisuuksien piiriin.

Mutta...Samsungin ja Applen käymä kinastelu on saanut monien mielestä jo huvittavat mittasuhteet.TOTTA!.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

7

@6

Mitenköhän samanlaista peliä kuin Nokia? Jos viittaat patenttijuttuun niin.. Ei siinäkään ole oikein järkeä. Milloin Nokia on vinkunut jonkun kopioneen heidän puhelimensa ulkonäön ilman syytä? Ja tosiaan tässä ei ole patenteista kyse ollenkaan.

Itse kinastelu, Samsungille menee omat pisteet tässä. Sopivasti pilkettä silmäkulmassa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

8

Tämäntyyppisen jutun pitäisi lentää ulos mistä hyvänsä oikeussalista kuin sen proverbiaalisen leppäkeihään. Apple yrittää estää terveen kilpailun perusedellytyksenä olevan tuotejäljittelyn. Samanlaisen tuotteen kuin kilpailijalla on saa tehdä, ja pitää saada tehdä, koska muuten järkevä kilpailu ei ole mahdollista. Ainoa mikä on kielletty on teeskentely että kyseessä olisi täsmälleen sama tuote, mutta kukaan ei ole niin daiju että luulisi iPhonen ja Galaxyn olevan kirjaimellisesti sama asia.

Homma on vielä tavallistakin likaisempi älypuhelimissa koska kosketusnäyttöpuhelin käytännössä ei voi olla kovin erinäköinen kuin iPhone. Jos vehkeessä on koko laitteen kokoinen ruutu täynnä ohjelmien ikoneita, sitä ei voi tehdä kovin monella tavalla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja