Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian viralliset speksit julki - MeeGo 1.2 Harmattan, AMOLED ja kaareva Gorilla Glass

20
Manu Pitkänen

Nokian viralliset speksit julki - MeeGo 1.2 Harmattan, AMOLED ja kaareva Gorilla Glass
Verkkoon on ilmestynyt Nokia N9:n viralliset tekniset tiedot esittelevä lehtinen. Alla ne on kerrottu pähkinänkuoressa.

Puhelimesta löytyy 3,9 tuuman AMOLED-näyttö, jonka resoluutioksi ilmoitetaan 854x480. Resoluutio on siis alhaisempi mitä Engadget väitti eilen. N9:n kaareva näyttöpinta on valmistettu Gorilla Glassista, joten oman MeeGo 1.2 Harmattan -puhelimensa naarmuuntumisesta ei tarvitse huolehtia.

Keskusmuistia puhelimesta löytyy gigatavun verran ja sisäistä muistia on sisällytetty 16 tai 64 gigatavun verran. Puhelimen polykarbonaatti-kiduksissa on gigahertsin kellotaajuudella toimiva yksiytiminen OMAP3630 -suoritin. Lepotilassa N9:n 1450 milliampeeritunnin akku kestää 380 tuntia (puheaika: 11 tuntia, musiikkitoisto: 50 tuntia).Kameraan on Nokialle tuttuun tapaan panostettu erityisen paljon, sillä N9:stä löytyy Engadgetin tietojen mukaisesti kahdeksan megapikselin AF-tuellinen kamera. Carl Zeiss -optiikalla varustetulla 16:9-laajakulmakameralla on mahdollista kuvata 720p:n tarkkuuksista videota (30 fps).

Bluetooth- ja NFC-yhteyksien lisäksi Nokian uuteen lippulaivaan on sisällytetty Wi-Fi- ja 3G-tuet, microUSB-portti sekä 3,5 mm:n kuulokeliitäntä. HDMI:stä ei esitteestä mainita sanallakaan.

Aiemmat N9-uutisemme:


Uusimmat puhelimet

Kommentit (20)

Anonyymi käyttäjä
Simoti (vahvistamaton)

5

SG2 on markkinoiden ylivoimaisesti paras laite. Ei bugaa ja speksit ovat järisyttävät.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Usron (vahvistamaton)

6

Ylisuuri, todennäköisesti ylihintainen iPod Nano single core prossulla, ei kerta kaikkiaan mitään mullistavaa lupauksista huolimatta. Jos sama meininki jatkuu myös WP puhelimissa... Mutta ettei mene pelkäksi rantiksi, sanottakoon että rakennuslaatu ollee Nokian tyyliin hyvä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
trte (vahvistamaton)

7

Mitä sillä tuplaydin prossulla tekee, jos käyttis pyörii sulavasti. Venyttäähän se tietenkin virtuaali kikkeliä, kun voi kehuskella tuplaydin prossulla.

Android on niin raskas käyttis, että se vaatiikin tuplaydin prossun.

Vastaa
pain83
pain83

8

@7

Jos esim katsoo tätä http://aani.nokia.fi/2011/06/21/video-sukellus-nokia-n9n-kayttoliittymaan/

Niin kyllä aika onnettomalta vaikuttaa esim. painallusten rekisteröinti tuossa puhelimessa sen jälkeen kun on siirtynyt sovelluksesta toiseen.

Lisäksi tuplaydin prossu joissakin tilanteissa parantaa akunkestoa ja tekee esim. juutuubi videoiden katselusta huomattavasti mukavampaa.

Kaiken lisäksi jää yhden laitteen ihmeeksi tuo luuri Noksulta, johan ilmoittivat, että WP7 on se mihin keskitytään ja tää on harrastelua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
dippaduilee (vahvistamaton)

9

just kans mietin, että mitä hemmetin väliä onko siinä tuplaydin, vai ei?!? Androidi saattaa jopa vaatia sellaisen ja varmaahan on, että tuplaydin syö akkua paremmin ja myös kuumentaa laitetta helpommin. Itsellä ainakin tuo SG2 kuumenee tosi paljon käytössä ja muutenkin akku kestää hädin tuskin päivän.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ps (vahvistamaton)

12

3.9" näyttö! aikasata täydellinen koko... nyt käytössä 3.5" ja toivoisin vähän isompaa, mut 4.3" on ollut taas omaan taskuun liian iso.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

15

Tämähän näyttää hyvältä ja käyttis toimii hienosti + selainkin on sulava niinkuin sen kuuluukin olla, tämä on melkein kaikkea sitä mitä N8:n olisi pitänyt olla siihen hypeen nähden mitä se sai silloin aikanaan.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

16

Monet ehkä ootti tuplaytimistä prossua, itekkin tähän ryhmään lasken itteni. Asia ei kuitenkaan oo ihan nii simppeli, kun OS on eri ym.
Yksytiminenki voi olla kyllä tosi tehokas, kunhan siihen on yhistetty hyvä näyttis. Myös toi esim. SGS2:hta pienempi koko voi vaikuttaa prossuvalintaan, kun kaikki noi tehokkaimmat puhelimeethan taitaa olla 4,3" näytöllä.
Design näyttää tosi tyylikkäältä ja hienolta. Muutenkin ihan kivan kuulone laite ja kuten eelläkin puhuttu, näyttö on hyvän kokonen.
Ei tosta kauheesti isompaa enää imho. kannata ottaa..

Vastaa
Michelola
Michelola

17

nörtit taas runkkailee specseille täällä :D
vitunko väliä jollain spekseillä kun se kännykkä on kuitenkin suunniteltu toimimaan sulavasti juuri niillä. Androidi vaatii vitusti spekseiltä koska se on niin paska ja raskas käyttis

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

19

Uskokaa jo, kaikki puhelimet eivät tarvitse hillittömiä tehoja pyörittääkseen käyttistään, win wink Android ja WP. iOS:stä paha sanoa, kun siinä ei paljon mitään ole niin oletettavasti kevyt.

Puhelin vaikuttaa oikein hyvältä näiden tietojen valossa. Pitää vain päästä kokeilemaan ihan kaupassa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.