Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 4S:n 32 GB:n versio maksaa osina 203 dollaria

14
Manu Pitkänen

iPhone 4S:n 32 GB:n versio maksaa osina 203 dollaria
UBM Techinsightsin ennakkoarvioiden mukaan Applen uuden iPhone 4S -puhelimen 32 gigatavun mallin rautaosat maksavat noin 203 dollaria. Kaikkein kalleimmat komponentit ovat flash-muisti, Retina-näyttö ja A5-tuplaydinsuoritin.

Näyttö kustantaa Applelle 31 dollaria ja suoritin 26 taalaa. Kaikkein kallein osa on kuitenkin flash-muisti, johon arvioidaan uppoavan 38 dollaria.

Apple käyttää nyt ensimmäistä kertaa antennia, joka toimii sekä WCDMA- että GSM-verkoissa, mikä tuo muutamia dollareita lisää kustannuksia. Aiempaa paremmasta ja nopeammasta kamerastakaan amerikkalaisvalmistaja ei ole joutunut maksamaan itseään kipeäksi. UBM:n arvion mukaan Apple joutui investoimaan kameraan ainoastaan neljä taalaa enemmän per puhelin verrattuna iPhone 4:ään.

Uuden iPhone 4S:n valmistaminen maksaa 47 dollaria enemmän kuin iPhone 4:n (8 GB), jota aletaan myydä Yhdysvalloissa 99 dollarilla.Komponentit ovat kuitenkin vain yksi osa kustannuksia. UBM:n 203 dollarissa ei ole mukana jakelu-, kehitys- tai mainoskuluja.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (14)

johtaja59
johtaja59

1

"iPhone 4:n (8 GB), jota aletaan myydä Yhdysvalloissa 99 dollarilla."
Tuo on ehkä hieman harhaanjohtava lause. Paljonko iPhone4 maksaa rahalla ostettuna ja operaattorivapaana?

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

3

Siinä nähdään Applen räikeä ylihinnoittelu. 38 dollaria flash muistista, ja he pyytävät siitä 100 dollaria. Mikä sille tuo niin paljon lisäarvoa?

Vastaa
SirWirtanen
SirWirtanen

4

Onkohan sekin Applelta ihan harkittu juttu että puhelimen molemmat puolet ovat lasia. Jos kerran puhelimen valmistus maksaa 203 DOLLARIA ja velottavat 293 EUROA joka kerta kun luuri tuhoutuu niin siellähän kilahtaa kassaan rahaa myös rikkoutuneista luureista - ja porukka maksaa kiltisti...

Vastaa
SamiM2
SamiM2

5

@3 Tuossa on laskettu vain komponenttien arvo. Luuletko tutkimuksen, tuotekehityksen, markkinoinnin, jakelun ja huollon olevan ilmaista? Jotain todellisuudentajua nyt kehiin. Applen katteet voit selvittää heidän tuloslaskelmansa viimeiseltä riviltä.

@4 Merkkituotteet ovat aina olleet kalliimpia kuin halvat kopiot. Sama pätee kaikkiin valmistajiin. Lisäksi tuohon halpaan kiinalaisputiikkiin vertaaminen tuntuu aika epätoivoiselta. Laatu tuskin huimaa päätä noilla hinnoilla. Enkä usko noiden kiinalaisten harrastavan tuotekehitystä, joka lienee suurin kuluerä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

7

@4 Sinä sitten jaksat trollailla samaa joka paikkaan, etkö muuten saa kävijöitä sivuillesi? Tottakai alkuperäinen maksaa aina enemmän. Mene kauppaan ostamaan nintendo wii:n ohjain. katso sen alkuperäisen nintendon wiin ohjaimen hintaan vs siinä vieressä olevaa halpakopiota. Tämä tuli itse koettua kesällä, ero hinnassa oli huikea, aito maksaa yleensä paljon enemmän on se sitten mitä vaan.

Mikä uskomattominta, kukaanhan ei pakota ostamaan niitä alkuperäisiä jos ei halua ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

8

@4 jaaha kerkesit jo tuonne macmaan sivuillekin trollailemaan, melko säälittävää touhua, näköjään muutkin huomanneet saman koska joku juuri kirjoittanu aika lailla saman kun minä ja en ole tuo Markus

"Täyttä off-topicia verkkoshoppailijalta, ovatko kävijämäärät sivullasi vähentyneet vai miksi postaat tuollaista iPhone-puhelimen hintojen uutisen alle? Onkohan tullut kirjoitettua jokaisen uutisen alle siinä toivossa että joku klikkaa?"

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

9

@6.

Ei ole Applella mitään tekemistä Flash muistin tuotannon tai kehityksen kanssa. Argumenttisi on puutteellinen. Kyllä mä itse ostaisin 32 gigan muistikortin (ei ole sama asia, tiedän) mieluummin 27 eurolla, kuin apple logolla varustetun 70 eurolla. Pistä itsekin hieman järkeä kommenteihisi. Ei kannata antaa Applen sokaista itseäsi täydellisesti. Sen jälkeen he voivat myydä sinulle vaikka märkiä pahvilaatikoita 1000 eurolla kun vain sanovat yhden taikasanan niin olet jo maksamassa.

Nokian N9 16 gigan version suositushinta on 599 ja 64 gigan version suositushinta on 699. Muisti kolminkertaistuu samalla hinnalla missä Applella vain kaksinkertaistuu. Kaiken lisäksi tämä hinta on maksimi mitä luurista ikinä voidaan tulla pyytämään, operaattorikytkynä ero voi olla jopa pienempi. Että anteeksi, mutta en näe oikeaa painoarvoa kommentillesi.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

10

Toki Apple pyytää isomman muistin sisältävästä versiosta paljon lisähintaa siksi, koska se on käyttäjälle ainut tapa saada enemmän tilaa. Ei ole sd korttipaikkaa. Markkinointia sekin.

Vastaa
SamiM2
SamiM2

11

@10 Flash-muistit eivät ole kaikki samanlaisia. Niiden kirjoitus- ja lukunopeuksissa on paljon eroja. Lisäksi myös kestävyydessä ja koteloinnissa on merkittäviä eroja. Voit itsekin todeta sen vierailemalla kaupassa ja vertailemalla muisteja keskenään.

N900 tuskin kestää vertailua iPhoneen, joten vertailu vain muistin osalta ei ole mielekästä. N900 on muutenkin jäämässä pelkäksi teknoleluksi. Sen käyttöjärjestelmäkin ehdittiin haudata lopullisesti ennenkuin se edes saapui kauppoihin, joten sen hinnoittelu on ihan yksi hailee valmistajille.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

12

Toivotaan, että kiristynyt kilpailu vie ilmaa tuosta hinnasta rutkasti. Applenkin on pakko hiljalleen kiristää hinnoitteluaan, koska kilpailijat, etenkin Samsung, kirii Applen etumatkaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

13

Apple nousi edellisellä raportoidulla neljänneksellä maailman suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi. Se myi enemmän kuin koskaan aiemmin, vanhoilla tuotteilla, juuri niillä hinnoilla mistä täällä kitistään. Sen valossa on ainakin tällä hetkellä hyvin vaikea nähdä mitään suurta "pakkoa" Applelle alentaa katteitaan.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

14

@12.

Yleensä flash-muistisirut, joita käytetään puhelimissa on class 4 sarjalaisia, joten se on täysin verrattavissa erillisiin muistikortteihin jotka 4 luokkalaisina hyörii tuossa mainitsemassani hintaluokassa.

Kotelointi nyt ei liity tähän asiaan käsittääkseni yhtään millään tavoin?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.