Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

ZTE Era: Neljä ydintä paketoituna 7,8 millimetriä paksuun kuoreen

18
Manu Pitkänen

ZTE Era: Neljä ydintä paketoituna 7,8 millimetriä paksuun kuoreen
Kiinalainen ZTE on esitellyt uutta Era-nimistä älypuhelinta Barcelonan MWC-messuilla.

Teknisten tietojen perusteella puhelin pyyhältää suoraan ZTE:n lippulaivaksi. Erassa on Nvidian Tegra 3 -järjestelmäpiiri, eli puhelimessa on neljä prosessoriydintä. Lisäksi piiristä löytyy vähän tehoa vaativia prosesseja varten viides ydin. Tehokkaasta piiristä huolimatta puhelin on vain 7,8 millimetriä paksu ja akkukestonkin luvataan olevan hyvällä tasolla.

Käyttöjärjestelmäksi on valittu Android 4.0, jonka kehitys on kuitenkin vielä pahasti vaiheessa. Puhelimen toimitukset alkavat näillä näkymin vasta kesäkuun jälkeen.

Näyttö on kooltaan 4,3-tuumainen ja tarkkuudeltaan 960x540 pikseliä. Tallennustilaa on kahdeksan gigatavua, minkä lisäksi puhelimeen voi liittää microSD-kortin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

ZTE:ltä tulee kyllä nyt puhelinta jokaiseen hintaluokkaan. Ehkäpä ihan hyvä juttu, vaikkakin pieni harmituksen aihe isommille android-valmistajille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

4

Sony, LG ja HTC yms ovat todella pahassa tiukassa paikassa ZTE:n, Huawein yms tunkiessa myös mukaan speksikisaan. Todella pahoja ongelmia luvassa näille valmistajille. Ainoastaan Samsung pystyy vastaamaan todelisessa high endissa ja sekin tulee kärsimään muissa kuin aivan kalliimmassa päässä. Veikkaan, että tänä vuonna nähdään ensimmäiset isot Android-ruumiit.

Vastaa
mniskane
mniskane

5

Olisi kivaa jos joku näistä valmistajista alkaisi kilpailla hyvällä tuella yms. asiakkaille tärkeillä asioilla. Ei paljoo auta, että on 5 ydintä kun perusjutut tekstiviestien lähetyksistä lähtien tökkii.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

@5 Totta, noiden "vanhojen jättien" pitäisi vastata haasteeseen selkeämmällä brändillä, paremmilla palveluilla jne. Oma pälle liimattu ulkoasu androidiin ei oikein riitä. Spekseilläkään on apaha kilpailla, kun ZTE pystyy vastaamaan haasteeseen oikein mainiosti, vieläpä halvemmalla hinnalla.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

7

@5&6
Eräs muinainen jätti taannoin totesi, että tuotepaletti on levinnyt käsiin ja päätti supistaa tarjontaansa. Näkisin Android tarjonnan menevän kovaa tahtia tätä "käsiin leviämistä" kohti. Perustan tämän tältä sivustolta lukemieni käyttäjäkommenttien pohjalle, koska omaa Android kokemusta ei ole.

Samalla kun "Android-ruumiita" kenties nähdään, saadaan mahdollisesti kuulla myös tuoteperheiden tiivistämisestä.

Ekana nyt mieleen tulee pirusti myyvä Galaxy sarja. Onko eri Galaxy puhelimille kaikille omat erilliset päivityksensä, jos sellaisia edes kaikille on tehty tai tullaan tekeen?
Tulee hiukan varsinkin entisajan Symbian puhelimet mieleen, jotka periaatteessa oli samaa alustaa kaikki, mutta kuitenkin jokainen puhelin hieman eri softalla...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
.. (vahvistamaton)

8

Vieläkö joku väittää että nokian olisi pitänyt lähteä android kelkkaan? Tämä peittoaa jokaisen nokian puhelimen specseissä mutta android on vaan niin buginen että en edes enää harkitse sitä. Wp toimii 1ghz täydellisesti.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

9

@7: Levinnyt jo. Monilla valmistajilla on ihan liikaa malleja, jotka eivät eroa toisistaan kovinkaan paljoa.

@8: Itsekin luultavasti siirryn WP8:n myötä takaisin Nokian kelkkaan. Silloin viimeistään luulisi tulevan ne Nokian kauan kaivatut hi-end mallit, jotka pieksevät Androidin vastaavat mennen tullen ja palatessa.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ranvier:

@8: Itsekin luultavasti siirryn WP8:n myötä takaisin Nokian kelkkaan. Silloin viimeistään luulisi tulevan ne Nokian kauan kaivatut hi-end mallit, jotka pieksevät Androidin vastaavat mennen tullen ja palatessa.


Itsellä on ainakin vaikea uskoa, että Microsoft muuttaisi strategiaansa niin nopeasti, että se tukisi puolen vuoden päästä WP8:n osalta neliydinsuorittimia. Eli raudan teoreettisen suorituskyvyn osalta Android pysyy kärjessä niin kauan, kun piirivalmistajat saavat aiempaa nopeampia tuotteita ulos alle vuoden sykleissä.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

11

@10
Mitä teet puhelimessa neliydin suorittimella? Ihan oikeasti!
WP8 tulee tukemaan ainakin tuplaydin suorittimia (WP Apollo tuo jo tuen, onko sit WP7.5 päivitys vai WP8, en tiedä) ja se on vallan riittävästi. Varsinkin, kun nykyinen WP Tango pyörii jo yhdellä "alitehoisella" täysin.

Se on aivan sama vaikka jossain muussa olisi kymmenen ydintä jos toiminnallisuudet on samat.

Lisä ytimiä voi perustella tehoilla, mutta kuinka montaa raskasta ohjelmaa kännykässä voi kerralla pyörittää? Yksittäiset ohjelmat eivät varmaan kännykkä puolellakaan osaa kahta ydintä enempää hyödyntää (jos edes niitäkään molempia), kun ei sitä osaa tietokonepuolenkaan "oikeat ohjelmat" vielä(kään) täysin...

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

12

@9
Totta. WP on ainakin tällä hetkellä turhankin "ahdas" politiikaltaan, mutta se voi kääntyä Nokian voitoksi, jos saa WP herruuden itselleen ja jos Android maailma sirpaloituu täysin..
Toinen suuri hyötyjä tässä kohtaa on tietysti myös Apple, joka tuskin tulee "yhden mallin" politiikkaansa paljoa muuttamaan...

Vastaa
pähkinä
pähkinä

13

@8
Näkisin, että nokian olisi pitänyt pysytellä omissa käyttöjärjestelmissään. Jos wp alkaa alustana yleistymään, voivat kaikki nokian kilpailijat halutessaan hypätä samaan kelkkaan. Mikä mahtaa olla nokian kilpailuvaltti, kun kilpailijat tarjoavat saman alustan puhelinta, samoilla specseillä ja nokiaa alempaan hintaan? Sama pätee tietysti myös androidiin, mistä syystä samsung kehittääkin jatkuvasti omaa badaansa. Taitaa vaan apple viedä vielä tämänkin kierroksen...

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

14

@13
Ihan hyvä näkökanta, mutta toisaalta perusteltu on myös Nokian näkökanta, joka oli, että Maemo/Meego ja Symbian ovat ulkoisesti hyvin samanlaiset ja vieläpä hyvin samanlaiset Androidiin ja iOS:sään nähden. Halusivat mahdollisuuden eroittautua ja WP tarjoaa sen mahdollisuuden. Vaikkakin muutkin voivat ko. järjestelmää käyttää, mutta tässä kohtaa näyttäisi vielä hyvältä, että Nokia saisi WP markkinat haltuunsa. Lisäksi nähtäväksi jää mitä Nokia-MS yhteistyö tuo tullessaan. Saako Nokia enemmän vapauksia WP:n suhteen...

Itse toivoisin enemmän panoksia Nokian muiden alustojen taakse ja siis jatko molemmille. Toki emme tiedä faktoja. Esim. Symbianin historia on pitkä ja raskas. Symbianiin on koodattu ties ja mitä kaikkia maailman operaattoreita varten. Koodi on todella raskasta tai en tiedä ovatko sitä jotenkin saaneet parissa vuodessa siistittyä. Mutta siis emme tiedä, minkälaisia panostuksia Symbianin ja/tai Maemon ylläpito/kehitys vaatisi, joten turha sikäli itkeä nykyiselle "yhden alustan" suuntaukselle...

Vastaa
Agent_007
Agent_007

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OJ_Ghost:

@10
Mitä teet puhelimessa neliydin suorittimella? Ihan oikeasti!
WP8 tulee tukemaan ainakin tuplaydin suorittimia (WP Apollo tuo jo tuen, onko sit WP7.5 päivitys vai WP8, en tiedä) ja se on vallan riittävästi. Varsinkin, kun nykyinen WP Tango pyörii jo yhdellä "alitehoisella" täysin.

Se on aivan sama vaikka jossain muussa olisi kymmenen ydintä jos toiminnallisuudet on samat.


Neliydinsuorittimia voi hyödyntää esim. peleissä.
http://www.youtube.com/watch?v=cI-guAGGK3s

Ja kuten markkinapaikat osoittavat, ovat pelit niitä halutuimpia sovelluksia älypuhelimiin.

Suurimmalle osalle kuluttajista riittää kyllä jo nyt kaupan hyllyiltä löytyvä luuri useaksi vuodeksi, mutta High-End-puolella tämä ei ole tarpeeksi, vaan kuluttajille pitää tarjota jatkuvasti jotain uutta ja/tai parempaa. Niin kauan kun Microsoft päättää tuosta rautapolitiikasta (jos Microsoftin aiemmat toimet siis jatkuvat samana), ei WP-puolella ole mahdollista tarjota raudan osalta kilpailijaa Androidin tai iOS:n High-End -laitteille.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

16

@15
Tottakai voi hyödyntää, mutta en latais ihan hirveen suurta panosta vielä rautavalmistajan omalle demolle. Jossa siis varmuudella käyttävät kaiken mitä heidän oma rauta tarjoaa ja myös ovat panostaneet koodiin, jotta se pystyy näin tekemään. Mikä mahtaa olla tilanne muualla? Ei taida PC puolellakaan vielä olla kovin laajaa tukea neljälle ytimelle...

No enivei pointti oli, jotta "eihän tossa oo edes neljää ydintä" on hölmöläisten puheita minusta. Tärkeää on myös kuinka sitä rautaa käytetään.

Vastaa
jartar
jartar

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OJ_Ghost:

@15
Tottakai voi hyödyntää, mutta en latais ihan hirveen suurta panosta vielä rautavalmistajan omalle demolle. Jossa siis varmuudella käyttävät kaiken mitä heidän oma rauta tarjoaa ja myös ovat panostaneet koodiin, jotta se pystyy näin tekemään. Mikä mahtaa olla tilanne muualla? Ei taida PC puolellakaan vielä olla kovin laajaa tukea neljälle ytimelle...

No enivei pointti oli, jotta "eihän tossa oo edes neljää ydintä" on hölmöläisten puheita minusta. Tärkeää on myös kuinka sitä rautaa käytetään.


Samoilla linjoilla. Suuresta panostuksesta huolimatta tuo demo on melkoinen pettymys. Vaikka sen pitäisi osoittaa että neljästä ytimestä on hyötyä niin suurin osa ajasta cpu kuormitukset yhtä ydintä kohden pyörii maksimissaan 20 prosentissa. Jos jotain positiivista hakee niin tuo demo osaajakaa kuormaa useammalle ytimelle. Hyödyntää se ei kuitenkaan osaa sillä samaan lopputulokseen oltaisiin päästy aivan varmasti vaikka ytimiä olisi vähemmän.

Jatkuva tehojen kasvattaminen ei ole pelkästään hyvä asia. Tämä on nähty moneen kertaan PC puolella. Pelit ja ohjelmat voidaan koodata paskasti sillä tehoa on yllinkyllin tarjolla. Ellei ole niin kuluttaja hakekoon kaupasta uuden luurin. Mikäs sen mukavampaa meitä kuluttajia ajatellen ;)

Omasta mielestäni "konsoli tyylinen kehitys" sopii paremmin luureihin. Pyritään ottamaan ensin suorituskyky kännystä esiin ja ruvetaan vasta sitten kasvattamaan laitteen tehoja...

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

18

Näinhän se on. Se on vaan luuri valmistajille tuottoisampaa tehdä uusia ja tehokkaampia luureja, koska silloin myydään kokoajan uutta. Joskin katteet voisivat olla suuremmat jos toimisivat toisin, mutta kun "hölmöt" ostavat hevosvoimia, niin pakko olla mukana kilvassa. Näin se oli PC puolellakin aiemmin, joten kenties kännyköissäkin "teho buumi" unohtuu jossain kohtaa.

Ja toisaalta taas sovelluskehittäjiä painaa "huono hyötysuhde" yhtälailla, koska nopeammin koodattu ohjelma on nopeammin markkinoilla keräämässä rahaa. Ja kun hätäisempää koodausta tukee alati tehokkaammat laitteet, ei ole edes tarvetta koodata paremmin...

Tässä kohtaa vaadittaisiinkin kuluttajien puuttumista asiaan, mutta jos me vain ostamme lisää ytimiä ja megahertsejä välittämättä siitä, että onko niistä mitään iloa omaan käyttöön, ei asia tule miksikään muuttumaan...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.