Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

FT: Nokian luksusbrändille löytynyt ostajakandidaatti

9
Manu Pitkänen

FT: Nokian luksusbrändille löytynyt ostajakandidaatti
Financial Timesin tietojen mukaan Nokia neuvottelee pääomasijoitusyhtiö Permiran kanssa luksuspuhelimia valmistavan Vertun myymisestä sille. Lehden mukaan neuvottelut ovat edenneet pitkälle.

Permiran lisäksi pohjoiseurooppalainen sijoitusyhtiö EQT on osoittanut kiinnostuksen merkkejä Vertua kohtaan. Sen osalta neuvotteluita ei kuitenkaan enää jatketa. Vertun ostamista ovat puntaroineet myös muut luksusbrändit. Lehden mukaan Permira voisi maksaa Vertusta noin 200 miljoonaa euroa.

Nokia ei halua kommentoida Financial Timesin väitteitä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

epnm
epnm

4

Jotenki tuntuu, että Nokiaa johtaa nykyisin sellainen porukka joka saisi Suomessa jopa PKOn ja Keskon konkurssiin...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

Hmm... Mihin tieto Vertun voitollisuudesta oikein perustuu? Ainakaan parista viimeisimmästä tilinpäätöksestä en löytänyt Vertun numeroita, ne vaikuttivat olevan piilotettuina muiden Devices&Services lukujen joukkoon.

Ja vaikka Vertu, tai oikeastaan mikä tahansa ei-ydintoimintoihin kuuluva osa, olisikin voitollinen tänään, voi olla järkevää myydä. Myynnillä kun saa monen vuoden voitot käteen kerralla ja samalla poistuu riskiä ja henkilöstöstä aiheutuvia kiinteitä kustannuksia.

En pysty ottamaan kantaa huhutun myynnin järkevyyteen, koska luvut puuttuvat. Noin yleisellä tasolla rönsyjen leikkaaminen on ihan hyvä idea.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ohjelmistoyrittäjä (vahvistamaton)

6

Vertu on kyllä ollut käsittääkseni kokoajan voitollinen, se ei ole oikeastaan ihmekään koska Vertun puhelimet on varsin kalliita ja rikkaita luksuspuhelimia havittelevia on yllättävän paljon etenkin keskieuroopan suurissa maissa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

@6

Mihin tieto tai käsitys perustuu? Kuten sanoin en Nokian tilinpäätöksestä tuollaista tietoa löytänyt. Olisin kiinnostunut katsomaan myyntimääriä ja muita, joten linkit ja muut viitteet ovat erittäin tervetulleita.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@8

Kiitos linkistä.

Tietokoneen uutisointiin ei valitettavasti voi luottaa. Se kirjoittaa "Vertun arvioidaan tuottavan Nokialle vuositasolla noin 200–300 miljoonan euron voitot". Linkin takana olevaan FT:n juttuun ei pääse suoraan, mutta Googlen kautta pääsee ja siellä lukeekin "annual revenue is estimated to be between €200m and €300m".

Tietokone-lehden ydinosaaminen on tietenkin joku muu kuin talousuutisointi, mutta on jo vähän surullista kun onnistutaan sotkemaan voitto ja liikevaihto.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja