Angry Birds -yhtiöllä jäätävä liikevoitto

4
Matti Robinson

Angry Birds -yhtiöllä jäätävä liikevoitto
Rovio on julkaissut tänään viime vuoden talouslukujaan. Angry Birds -pelillä maailman maineeseen ratsastaneen peliyhtiön liikevaihtoa kertyi viime kalenterivuonna 75,4 miljoonaa euroa. Tulosta syntyi ennen veroja 48 miljoonaa eroa, joka tarkoittaa, että liikevoittoprosentti oli huimat 64.

Yhtiö kertoi, että hyvän tuloksen mahdollistivat kasvaneet pelilataukset sekä kysyntä kuluttajatavaroissa. Kuluttajatavaroiden ja niiden lisenssien osuus liikevaihdosta oli viime vuonna 30 prosenttia. Rovion toimitusjohtaja Mikael Hedin mukaan liikevaihdon kasvu kielii selkeästi vahvistuneesta brändistä.

Viime vuoden aikana Rovio rekrytoi erittäin aggressiivisesti. Yhtiöllä oli vuoden alussa 28 työntekijää ja vuoden lopussa luku oli jo peräti 224. Ladattujen pelien määrä oli vuoden loputtua 648 miljoonaa ja kuukausittaisten aktiivipelaajien määrä kasvoi 200 miljoonaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -11%

Realme 11 (5G)
280 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 314 €

Kommentit (4)

mcmopo
mcmopo

1

Mutta jos meinaa vielä ratsasta angry birdsillä niin lyhyeen voi loppua linnun lento. Kaikille jotka ratsastaa yhdellä brandillä käy äkkiä niin.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

Roviolla on kyllä huikea noste takanaan, mutta vähän myös minua pelottaa sen mahdollinen äkillinen katkeaminen. Siis, kovasti tuntuu, että hiljalleen kaikki mahdollinen on puristettu irti Angry Birdsistä. Mutta, onhan Pokemonkin pirun iso juttu edelleen, joten...

Ja jotkuthan nyt ovat nalkuttaneet Roviosta jatkuvasti. Aina löytyy porukkaa joka kitisee jatkuvasti ja oikein toivoo toisen epäonnistuvan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.