Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

LG suunnittelee superpuhelinta: 1,5 GHz, neljä ydintä, 13 megapikseliä ja 2 gigatavua

23
Teemu Laitila

LG suunnittelee superpuhelinta: 1,5 GHz, neljä ydintä, 13 megapikseliä ja 2 gigatavua
LG:n kerrotaan suunnittelevan varsinaisen monsteripuhelimen julkaisu vuoden viimeisellä neljänneksellä. BriefMobilen tietojen mukaan korealaisyhtiöllä on työn alla Android-puhelin, joka ainakin speksien perusteella lyö laudalta kaiken tällä hetkellä markkinoilla olevan.

Huhutun laitteen mallinimeksi kerrotaan LG LS970, mutta myyntiin laite tulisi nimellä Eclipse 4G LTE. Laitteen sisuksista löytyy Qualcommin neljännen sukupolven Snapdragon S4 -piiri, mutta kyseessä olisi nykyisten kaksiydinmallien sijaan neliytiminen APQ8064, jonka neljä Krait-ydintä toimivat 1,5 GHz:n taajuudella. Muistia laitteesta löytyisi 2 gigatavua, mutta sisäistä tallennustilaa vain 16 gigatavua. Myös kameran kerrotaan olevan varustettu 13 megapikselin kennolla.
Mielenkiintoinen ominaisuus on myös erillinen LTE-yhteydet mahdollistava piiri, joka tukee myös uutta Voice-over-LTE-tekniikkaa (VoLTE). LTE-piiri ei ole nykyisten S4-sirujen tapaan integroitu suoraan järjestelmäpiiriin, sillä APQ8064 on tarkoitettu pääasiassa tablet-käyttöön. Neliytimisten radiolla varustettujen S4-piirien odotetaan kuitenkin saapuvan markkinoille vasta ensi vuoden aikana, joten kahden erillisen piirin käyttö olisi ainut mahdollisuus kokoonpanon toteuttamiseen.

BriefMobile on julkaissut puhelimesta myös kuvan, jonka perusteella kyseessä vaikuttaisi olevan enemmänkin testaukseen tarkoitettu prototyyppilaite. Prototyyppilaitteen ruudun kooksi kerrotaan 4,65 tuumaa ja resoluutioksi 1280x768 pikseliä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (23)

Malboro
Malboro

1

Ilmeisesti joillekin nämä suuret luvut kelpaavat? Menee jo ehkä vähän turhan hifistelyksi. Mielestäni aika turhaan venytellä noita lukuja, jos ei niistä oteta kaikkea iloa irti. En usko että 2 gigalle olisi ihan heti tarvetta. Tai saadaahan noilla suurilla luvuilla peitettyäkin asioita.

Vastaa
twihtb (vahvistamaton)

2

Hah! Eikä sanaakaan akun koosta. Ja missä on tuhannen megapikselin kamera, häh?

Vastaa
osakar94
osakar94

7

@7 ennyt sanois kyllä. Jos katot vaikka Sampan uutta WP-puhelinta tai S3:sta tai mitä tahansa, niin kyllä se on vaan fakta, että niissä on se halpa muovinen tuntuma...

Vastaa
Tenitsi
Tenitsi

9

Ketä kiinnostaa? Surkeeta, et nykyään ei tuoda puhelimiin mitään uutta, päivitetään vaan rautaa, joka jo nykyään riittää paremmin kuin hyvin.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

10

LG:n kaikki tuotteet on pahinta paskaa mitä planeetta päällänsä kantaa. Eikä siinä vielä kaikki, vaan niiden paskat laitteet kun hajoo lopullisesti, niin LG pakoilee vastuutaan, eikä välitä omista takuistaan.

Vittu, että minä vihaan sitä puljua sydämeni pohjasta! Kuluttajaviranomaisen kanssa asioin nykyisin ja käräjillä nähdään.. Vittuilivat väärälle tyypille!

Ei ole minun vikani, että heidän maahantuojansa on mennyt konkursiin, eikä ole välittänyt heille minun yhteydenottoani vikaan littyen. Olin takuuaikana yhteydessä tuotteen myyjään kuten kuuluukin, mutta LG sai tiedon vasta takuun päättymisen jälkeen (2vk) ja heidän mukaansa tuotteet ei mene takuuseen.. Hieman outoa ja siksi en tuollaiselta firmalta uskaltaisi enää ostaa mitään, kerta vastuunpakoilu on noinkin selvää.

kyseessä on kuitenkin yli 4t€ arvoiset laitteet jotka ovat kiinteästi asennettavia taloon, joten kuluttajalain mukaan tuo takuuaika ei oel mitenkään ehdoton vaan laitteiden voidaan olettaa kestävän yli 2v ja 2vk:a. Tosin minä olen omalta osaltani hoitanut takuuasian oikein ja ilmoittanut viasta takuuaikana sille taholle, jonka kanssa minun pitäisi takuuasiaa hoitaa.

En tiedä mitään toista yritystä, joka hoitaisi asiaa näin, joten pitäkää varanne. LG:n takuu ei toimi ilman käräjöintiä.

Olen myös halunnut korjauttaa nuo laitteet ja jopa luvannut itse kustantaa sen (lopullisen maksajan haluan selvitää oikeudessa, kertä LG ei asiaa suostu sopimaan, muttä LG:n huollon piti ottaa minuun yhteyttä "pian" sopiakseen huoltoaikaa. Nyt tuosta lupauksesta on kulunut 4 ja puoli kuukautta, joten huollon nopeuskaan ei oikein vakuuta. heillä oli myös kyseisten tuotteiden kohdalla välillä sellainen tilanne, ettei huoltoa oltu järjestetty ollenkaan.

Eli ostakaa ihmeessä LG:tä, mutta toivokaa ettei tuotteillenne satu mitään ikävää, LG:n ollessa kyseessä se on vielä todella epätodennäköistä).. Sille on oikeast ihan hyvä syy, miksi LG:n laitteet on aina hyvässä alennuksessa!

Vastaa
Meltemi (vahvistamaton)

12

Oma syynne mitä ostatte ja ihannoitte!!!
Vaihtakaa kotimaiseen...

Vastaa
Jupsu
Jupsu

13

en voi kyllä itsekkään lg:tä kehua, omistan lg optimus 2x luurin jossa 2ydin prosessori yms, no raudanpuolesta siis hyvä, mutta käyttis tehty jotenkin niin päin persettä että lagittaa ja tökkii paljon enemmän kuin vanha 1ghz htc desire.. kyllä luurin kanssa toimeen tulee, mutta oikeasti hidastelee ja jämähtelee todella paljon! ramiakin aina jäljellä jotain 20mb kun käy kattomassa ja htc:lla aina paljon enemmän, voisi siis vähän tuota käyttistä lg fiksailla paremmaksi jotta toimisi sulavasti.. tosin siksi he varmaan tekevätkin 4 ydinprosessori puhelimen missä 2gt ramia jotta vihdoin saisivat toimimaan sulavasti eikä ram muisti lopu kesken..;)

Vastaa
Jupsu
Jupsu

14

lisätäkseni: muuten puhelin kyllä todella hyvä ja laadukkaan oloinen yms, mutta tuo käyttiksen hidastelut ovat häiritseviä.. orkkis gingerbread ei varmasti tökkisi noin paljon, ja tiedän että customeita saa yms, mutta nyt puhun orkkiksesta..

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

15

@14 kyseessä ei siis ollut puhelin ja kyseessä olleelle laitteelle ei löydy kotimaista vastinetta.
Puhelintakaan en kyllä osta kotimaista sillä tuo "kotimainen" kuorivalmistaja on kusettanut minua ja muita asiakkaitaan vuosien saatossa niin paljon, että kuppi on jo mennyt ainaskin minun osaltani täyteen ja jopa lirissyt hieman ylikin. Tuo kuppi on täyttynyt mm. N97:sta sekä lukuisista luureista, joissa on ollut "kosteusvaurio", mikä ei ole ollut mitenkään mahdollista. Tuosta toki voisi syyttää huoltojain, mutta huollot toimii Nokian alaisuudessa ja niiden ohjeiden mukaisesti, joten syyllinen löytyy Nokiasta.

Tällähetkellä Samsung ja Phillips on ainoita meidän perheessä joiden kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. HTC on myös huoltanut tuotteet hyvin, mutta esim Legend on käynyt pajalla jo kahdesti vuoden sisään (Viimeisimmällä kerralla vaihtoivat kaiken muun paitsi alumiinikuoren/rungon, joten sielläkin hoitivat asian nätisti.

Vastaa
Pc_P
Pc_P

16

Kauankohan saan odottaa että alkavat niitä alle 4 tuuman puhelimia valmistamaan...
Ei oikein innosta tuollainen jättiläinen taskussa.

Vastaa
merjanmarjat (vahvistamaton)

17

Todellakin kotimaisen "kosteusvauriot" tiedetään ,jonka johdosta kaikki perheenjäseneni käyttävät muita tuotteita.Opettaqvat sitten omille lapsilleen joskus epäilen ettei tuota firmaa enää silloin enään edes ole.

Vastaa
Hengaaja
Hengaaja

20

puhelimet ovat kuin tietokoneet ennen vanhaan... asiaakin tuolla näyttää olevan tottahan tuo on että rauta kehittyy ja luvuilla hämätään asiakkaita mutta akku kesto on surkea kaikissa omasta mielestäni

Vastaa
Vipetzki
Vipetzki

21

Toihan onkin just tietokoneiden ongelma. Ei ole virtalähdettä ja akut eivät kestä kauaa. Mitä enemmän puhelimet kehittyy sitä enemmän tullaan tarviimaan virtaa niissä luonnollisesti. Perus akun kokoinen virtalähde olisi jees mutta sen keksimistä ootellessa.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

22

LG:n tuntien noi kaikki speksien lukemat tulevat tarpeeseen. Eivätkä edes riitä, jos softa-osaaminen on edelleen samalla tasolla.

Vastaa
Salorni
Salorni

23

LG:n kannattaisi ennemmin panostaa laatuun eikä niinkään High end tekniikkaan. Esim android päivitykset voisivat olla vakaasti toimivia sekä voisivat pitää projektien aikamääristä kiinni.
LG lupasi Gingerbread (android 2.3) päivityksen LG Optimus 2X (star) puhelimeen viime kesällä, mutta saatiinpa vasta marraskuussa puoliksi toimiva hätäisesti väsätty versio.
Ovat jo pudottaneet muutamat puhelimet päivitysten osalta pois, jotka ovat vasta reilu vuoden vanhoja ja joihin olisi vielä mahdollisuus saada parempi versio.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja