Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

ZTE:n puhelimiin jätetty takaportti? Mahdollistaa root-oikeudet

5
Petteri Pyyny

ZTE:n puhelimiin jätetty takaportti? Mahdollistaa root-oikeudet
Useiden eri lähteiden perusteella vaikuttaa siltä, että ainakin kahdesta ZTE:n mallista löytyy root-oikeudet mahdollistava takaportti.

Pastebiniin lähetetty koodinpätkä viittaa Yhdysvalloissa myytävään ZTE Score M puhelinmalliin, mutta mm. AndroidAuthorityn mukaan sama aukko löytyy myös Euroopassa myytävästä ZTE Skate -mallista.
Käytännössä takaportti tarkoittaa sitä, että laitteesta löytyy /system/bin/sync_agent -hakemistossa setuid-root -niminen sovellus, jonka ainoa tehtävä on avata root-oikeuksilla varustettu pääsy laitteeseen. Takaportin salasana on selkokielisenä koodissa, joten mikä tahansa sovellus voi halutessaan antaa itselleen root-oikeudet laitteeseen.

Pastebinistä löytyvä koodi alla:

Just give the magic, hard-coded password to get a root shell:

$ sync_agent ztex1609523
# id
uid=0(root) gid=0(root)

Nice backdoor, ZTE.Useat kehittäjät ovat sitä mieltä, että ZTE:n kehitystiimi on jättänyt takaportin laitteisiin vahingossa. ZTE ei ole tähän mennessä julkaissut aiheeseen liittyvä tiedotteita -- tai tietoa siitä, milloin ongelma aiotaan korjata.

Käytännössä ZTE:n laitteita käyttävien tulee olla erittäin varovaisia sovelluksia asentaessaan ja pyrkiä asentamaan vain tunnettujen kehittäjien sovelluksia kunnes ongelma saadan korjattua.

Kommentit (5)

3rd_party
3rd_party

2

Pieni sisäinen foliohattupäinen minäni huutaa äänensä käheäksi, että tämä on tarkoituksella jätetty. Iso realistinen minäni taas ajattelee, että tämä on vain esimerkki siitä, etteivät kiinalaiset vielä hallitse sarjatuotannon laatua.

Kokonaisuus kallistuu realistin kannalle, sillä esimerkkejä siitä on nähty, mitenkä suomalaiset laatuinsinöörit käyvät kädestä pitäen opettamassa kiinalaisille laatuajattelua jotka sitten vieraiden lähdettyä unohtavat kaikki opit ja jatkavat vanhaan malliin. Yksi hyvä, toinen huono, mutta mitäs niistä, raaka-aineet ja työvoima ovat halpoja joten onhan hävikkiin varaa.

Vastaa
rilataa (vahvistamaton)

3

eh ku nyt rilataan :D pää asia on että ruotsi häviä! hyvä suomi! voitakaa!

Vastaa
Lumikki
Lumikki

5

Takaportteja ei jää vahingossa laitteisiin.

Oops, bug tai korjataan, sanotaan silloin kun jäätiin kiinni. Mutta kyllä ne asiat on siellä ihan tarkoituksella.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja