Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone 8 jakaa ydintoiminnot Windows 8:n kanssa -- sisältää Nokian kartat

22
Manu Pitkänen

Windows Phone 8 jakaa ydintoiminnot Windows 8:n kanssa -- sisältää Nokian kartat
Microsoftin Windows Phone -johtajakaartiin kuuluva Joe Belfiore esitteli tänään Windows Phone 8:n Platform Preview -versiota kehittäjille tarkoitetussa tapahtumassa.

Windows Phone 8:n yksi olennaisimmista ominaisuuksista on se, että alusta hyödyntää samoja ydintoimintoja kuin Windows 8 -käyttöjärjestelmä. Tämä tarkoittaa sitä, että kehittäjät voivat luoda vähällä vaivalla sovelluksen sekä Windows 8:lle että Windows Phone 8:lle. Pelikehittäjille tärkeä ominaisuus on Native Code, joka liittyy edelliseen. Yhdistetyistä ominaisuuksista on tietysti hyötyä myös loppukäyttäjälle, puhelimessa olevan sovelluksen avaaminen NFC:n avulla tabletissa on yksi tällainen.

WP8:ssa on tuki moniytimisille järjestelmämikropiireille, NFC:lle ("markkinoiden laajin mobiililompakko", vaatii sopivan SIM-kortin), useille näyttöresoluutiolle (uusina 720p ja 1280x768) ja microSD-korteille. Uutta on myös IE10-selain, jossa on parannettu JavaScript- ja HTML5-suorituskykyä. Yrityskäyttöön tärkeitä turvaominaisuuksia on myös sisällytetty ohjelmistoon. Etusivulle on mahdollista lisätä enemmän sisältöä; leveyssuunnassa tilaa on neljälle pienelle live tiles -kuvakkeelle.Windows Phone 8:ssa on myös Nokian kartat ja navigointi. Tilaisuudessa kerrottiin vain kehittäjien kannalta tärkeät ominaisuudet, eli loppukäyttäjien kannalta tärkeitä ominaisuuksia on vielä kertomatta (Skype-integraatio?).Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (22)

Anonyymi käyttäjä
Pässiä narussa... (vahvistamaton)

1

Nokiaa viedään kyllä kuin pässia narussa. Nokian kilpailuedut on menetetty myös muiden valmistajien käyttöön. Voi voi, alasajo on alkanut.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

2

Joo mitenkähän tuo Nokia meinaa tuosta vielä nousta? Ainua mikä kilpailuetu jää on parempi kamerategnoligia mutta kuinka kauan on sitäkään. Maine on mennyt, markkinaosuus tippuu kuin lyijypaino...jne. Jotain mahdollisuuksia olisi kayttää joitakin huipputekniikoita kuten tuo taivuteltava puhelin mutta jostain kumman syystä markkinoille saaminen kestää muutaman vuoden pidempään kuin kilpailijoilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tryu24 (vahvistamaton)

3

Nokia kartat korvaa Bing kartat joka on kaikissa WP luureissa. Navigointisovellus on eri ja se ei tule kaikkiin näiden tietojen mukaan.

Meinaatteko tosissaan että Nokia antaa ne ilmaiseksi.. Tuskinpa vaan...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
schannah (vahvistamaton)

4

Tuohan on hyvä asia Nokialle, ei noita karttoja ja navigointeja ilmaiseksi tietenkään anneta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iphooni (vahvistamaton)

5

Ei tullut kasia vanhoihin luureihin. Myynti sakkaa heti.
Paha juttu nokialle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
schannah (vahvistamaton)

7

@ipooni, sulta taisi mennä 7.8 ohi? Ja muista WP8:n uusista ominaisuuksistahan saa hyödyn vasta uudella raudalla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
heh..... (vahvistamaton)

8

@5 Tärkeimmät wp8 uudistukset rautapuolen juttuja. NFC sirua ei ohjelmistopäivityksellä saa eikä moniydintä.. Toivottavasti kukaan ei odottanut niitä saavansa ohjelmistopäivityksellä :D

7.8 tuo saman ulkonäön joka lienee tärkeintä monelle,

Vastaa
3rd_party
3rd_party

9

Nyt on Nokia ihan oikeasti vedenjakajalla... OS:n rajoitukset ovat pitkälti poistuneet, joten nyt jos koskaan pitäisi näyttää rautaosaamista. Seuraavan WP-puhelimen pitäisi olla, jos ei nyt tajunnanräjäyttävä, niin ainakin lähes. Ja joka tapauksessa parempi kuin kilpailijoiden.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

10

eli siis samaa moskaa kuin wp7. Samat puutteet on siis wp8:ssakin mitä ilmeisimmin. No hyvä tietää, eipä tarvitse rahaa ja aikaa wp8-luureihin uhrata:

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

11

mitkä "samat puutteet" siis? Kertoisit ihan esimerkein...

Vastaa
dRD
dRD

13

@9: Komppaan. Nyt on käytännössä desktop-Windows tulossa puhelimeen, taustalla Windowsin noin kolme triljoonaa softadeveloperia (varovainen arvio) ja Microsoftin markkinointimuskeli koko Win8-kokonaisuuden takana. Nyt pitää tuoda 2 "jeesuspuhelinta" markkinoille, josta ei raudasta voi rutista kukaan.. Yksi joku ihan järjetön PureView -luuri, joka saa maksaa vaikka 750 euroa, kunhan siinä on "ihan kaikki" ja toinen 500-650 euron superpuhelin, joka on rinta rinnan parhaiden Androidien kanssa spekseiltään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

14

ainut valopilkku on muistikorttituen lisääminen. En tosin yllättys vaikka sekin olisi onnistuttu pilaamaan epästandardiudella niin, että wp8-luurissa käytdttyä muistikorttia voi lukea la kirjottaa vain windowsissa microsoftin työkaluilla, jollon kortin käyttö esim linuxissa ei onnistus. Toivon toki ettei noin ole, mutta en myöskään ylläty jos on.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

15

@11

lue vanhoja wp7-uutisten keskusteluja, siellä olen moneen kertaan niitä puutteita luetdllut. En ala tässä niitä sinulle taas toistamaan. Lista on perusreluineen liian pitkä, että jaksaisin toistaa sitä joka keskustelussa

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
schannah (vahvistamaton)

16

@11 kerropa nyt vaan niitä WP8 puutteita, olisin utelias kuulemaan minäkin?

Vastaa
perhana
perhana

18

@15
Jollet itse suostu tarkentamaan, niin on todella vaikea ymmärtää mistä puutteista puhut kun kaikki asiat joista olet aikaisemmin puutteina jankuttanut näyttäisi tuosta WP 8:sta löytyvän... vai tarkoitatko kenties sitä että siitä ei taustalta löydy symbiania ja siinä ei toimi symbianille koodatut ohjelmat?

Vastaa
Feynman7
Feynman7

19

Uusi kotinäkymä vaikuttaa loistavalta. Käyttäjä pystyy helposti vaikuttamaan mitkä asiat ovat keskeisimpiä ja mitkä vähemmän tärkeitä. Esimerkiksi iso sähköpostitiili näyttää suoraan mitä viestejä on tullut, mutta jos se ei ole niin olennaista käyttäjä voi käyttää pienempää tiiltä, josta näkee vain onko tullut uutta mailia.

Tähän kun Nokia heittää vielä loistavan kameran PureView teknologialla, niin sitten lähtee ostoon. Ja pliis, ei sitten homon isoa lankkua, 4,3" on jo ihan maksimi, 4" olisi varmaan paras. Ja siis tuo oli oma mielipiteeni.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

20

Näköjään WP8 tuo vihdoinkin NFC-tuen ja FOTA-tyyppisen puhelimenpäivitysmahdollisuuden. Ne olisi kyllä pitänyt olla jo WP7:ssä, mutta parempi myöhään kuin ei lainkaan. Eli on MicroSoft joissakin asioissa kuunnellut meitä, jotka olemme suureen ääneen arvostelleet WP7:n puutteita. Mutta toisaalta sen perusteella mitä WP8:sta tiedetään, se pn edelleen toiminnallisesti hirveän puutteellinen ja rajoittunut esim Symbianiin verrattuna.

Eli pientä kehitystä on tapahtunut, siitä toki tunnustusta MS:lle. Mutta parannukset on kaikkea muuta kuin riittäviä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

21

@19

> Uusi kotinäkymä vaikuttaa loistavalta.

Musta sekä WP7:n, että WP8:n alotusnäyttö on suorastaan kamalia. WP8:n versio menee vain sekavamman näköiseksi, toki on hyvä että käyttäjä voi säätää noiden laatikoiden kokoa. Itse kuitenkin pidän paljon enemmän Symbianin ja Androidin tyylisestä alotusnäytöstä widgetteineen. Ne on paljon hauskemman näköisiäkin kuin tuollainen WP-tyylinen alotusnäyttö, joka näyttää lähinnä teollisuusautomaatiojärjestelmän käyttöliittymältä, jonka ei ole tarkotuskaan olla nätti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja