HTC tuo valikkonappulan takaisin One X - ja One S -malleihin

7
Teemu Laitila

HTC tuo valikkonappulan takaisin One X - ja One S -malleihin
HTC on tuomassa sovellusten valikkonappulan takaisin One S - ja One X -puhelimiinsa. Päivityksen jälkeen sovellusten asetuksiin pääsee käsiksi kapasitiivisen moniajonäppäimen välityksellä.

Päivityksen tarve juontaa juurensa Android 4.0 -järjestelmän käyttöliittymäsuunnittelun muutoksesta, jonka mukaan laitteista jätetään pois erillinen fyysinen valikkonäppäin, jonka HTC on korvannut moniajonäkymän avaavalla näppäimellä. Uudessa käyttöliittymämallissa valikkonäppäimen pitäisi olla virtuaalinen valikko, joka näkyy ruudun kulmassa vain tarvittaessa. Suuri osa Android-sovelluksista ei kuitenkaan vielä noudata ICS:n mukana lanseerattuja konventioita.

Päivityksen myötä nykyisen moniajonäppäimen voi puhelimen asetuksissa pitää ennallaan, määrittää toimimaan ensisijaisesti valikkonäppäimenä ja pitkällä painalluksella moniajonäppäimenä tai toisinpäin.



Erillisen valikkonäppäimen puuttumisen myötä HTC on joutunut turvautumaan erilliseen koko ruudun levyiseen vaakatasossa olevaan näppäimeen niiden sovellusten kohdalla, joiden toiminta riippuu valikkonäppäimen käytöstä. Käytäntö on ongelmallinen niin esteettiseltä kannalta kuin kallisarvoisen ruututilan vuoksi.

Valikkonappulan takaisin tuova päivitys julkaistiin jo viime viikolla amerikkalaisoperaattori AT&T:n asiakkaille, mutta Anandtech-sivuston mukaan HTC on vahvistanut suunnitelmat maailmanlaajuisesta päivityksestä. Aikataulua ei kuitenkaan ole tarkennettu.


Vasemmanpuoleisessa ruutukaappauksessa valikkonappula vie suuren osan koko alareunasta. Oikeanpuoleisessa kuvassa Googlen oma Maps-sovellus käyttää valikkoa oikein sijoittamalla sen oikeaan nurkkaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -11%

Realme 11 (5G)
280 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 314 €

Kommentit (7)

JussiFX
JussiFX

1

En kyllä tiedä miksi siitä menu-näppäimestä haluttiin erota muutenkaan. Uusi ratkaisu on ehdottomasti surkeampi omasta mielestäni, kun melkein jokaisessa sovelluksessa tuo menu on kuitenkin tarpeellinen.

Vastaa
tonttila
tonttila

2

Syy miksi en päivitä sensatiotani uudempaan androidiin, syö turhaan ruudusta tilaa VAIKKA minulla on fyysiset näppäimet. Päivityksen jälkeen nappeja olisi ikäänkuin 2 riviä..

Vastaa
harppa67
harppa67

3

tottila: Uudempi Android toimii ihan oikein puhelimessasi - ei sinne mitään tubla näppiksiä tule. Tässä on kyse One sarjan puhelimista joista puuttuu fyysinen Menu näppäin..

Vastaa
tonttila
tonttila

4

onko noin? eikö nelonen tuo tuota näppäinriviä näytön alareunaa jos puhelimessa on jo fyysiset näppäimet...?

Vastaa
Lauzi
Lauzi

5

@4 Ei ilmesty ylimääräisiä nappeja sellaisiin puhelimiin, joissa on jo fyysiset. Päivittele rauhassa vaan =)

Vastaa
hinuk
hinuk

6

toi sais olla kaikissa android kapuloissa pakollisena toi valinta menu/moniajonäppäimen toiminnasta, ymmärrän jos jotkut tykkää tosta uudesta moniajonppäimestä mutta parempi olisi jos se olisi valittavissa asetuksista.

Vastaa
tonttila
tonttila

7

@5 Kyllä ne -tun napit tuli siihen alareunaan ja keskelle se turha kaikki sovellutukset nappi vaikka fyysiset napit on. Eli -tuiks meni...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.